Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 1 май 2010 г.

Честит ви празник, честит ви Първи май, драги бодри червени калпазани!

Имам предвид червените калпазани, които само обичат да пеят песни за труда, ала така ги мързи да се трудят, че ако можеше по същия начин да ги боли, отдавна тучните им телеса щяха да са се разпаднали на съставните си части. Точно тия днес с червени знамена ще излязат на улиците, водени от знаменити безделници и паразити, които са техни вождове. Там ще бъде и техният лидер Серьожка Дмитрич, който никога не се е трудил, а само е "ръководил", подобно на баща си...

Рекох да ги поздравя тия тунеядци (тая дума, признавам, си, не зная що значи, ала навремето много се употребяваше от таваришчите, та кой знае защо се е забила в съзнанието ми, откъдето изкокна в тоя момент), понеже ми се иска и да се поиздевателствам малко над тях: тази година 1 май се падна в почивен ден! Представям си как страдат неговите почитатели: друго щеше да е да не поработят и да попразнуват в работен ден, а така някак си губи очарованието от празника.

Аз в навечерието на 1 май - абе ценя си ги нашите червени калпазани, почитам ги, спор в това няма! - публикувах няколко "матрьяла", посветени все на първи май, ето сега линкове към тях, та таваришчите-калпазани днес, празнувайки, да могат да си ги четат на воля: Как комунистите почитаха труда: с патетичното пеене на песни за труда, но в никакъв случай не с реално трудене!, ето още една публикация: Първи май нито към труда, нито към солидарността, нито пък към 8-часовия работен ден няма абсолютно никакво отношение.

И така: честит ви празник, честит ви Първи май, драги червени калпазани! Бъдете все така бодри в мързела си, все така всеотдайни в лапането и краденето, все така ентусиазирани в безделниченето, все така добри в паразитирането! Никога нищо не работете, та един ден да можем да си устроим в страната един динозавърси парк на комунистически дегенерати, където да идват наивните западни туристи, за да видят динозаври от нова порода, а пък ние, цялата българска народополулация, да получим някой и друг лев от продажбата на билетчета на входа, та белким поне малко възмездим щетите, които ни нанесохте за тия вече близо 120 години неуморно паразитиране и вредене (имам предвид откакто се създаде "партията" ви). Това исках да ви кажа, мили тунеядци и тунеядки! Ей, дали пък "тунеядец" не е оня, който много обича да яде риба-туна, а? Риба-тон де; нищо чудно да значи точно това...



Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2010 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

ВИЖ >>> кн. II на сп. ИДЕИ

3 коментара:

Анонимен каза...

Жалко само, че в България няма истински леви радикали и екстремисти, както в Западна Европа. Българските леви тази нощ няма да чупят витрини и палят коли като в западноевропейските градове. Което показва, че и нещо с левичарството на българските комунисти не е наред. Те самите не знаят какви са и какво искат.

А иначе всичко е, както си си го знаем:

Дорогие товарищи!

Сердечно поздравляю Вас с Первомаем!

День международной солидарности трудящихся, День боевого смотра революционных сил – так называли 1 мая наши учителя, первопроходцы рабочего движения. Именно в нашей стране они смогли одержать первую победу над капиталом, сделали Первомай праздником освобождённого туда. Таким мы хорошо помним этот день – расцвеченным кумачом знамён, с ликующими колоннами демонстрантов и радостными улыбками.

Мир, труд, май! Сегодня эти слова вдохновляют нас на борьбу с капиталистической реакцией. В год 140-летия со дня рождения В.И.Ленина мы подтверждаем свою готовность отдать все силы борьбе за идеалы мира, социализма и дружбы народов. Нас ведет святая вера в то, что справедливость, правда, уважение к человеку труда восторжествуют на нашей прекрасной Земле!

1 мая – это день, когда голос людей труда должен звучать во всю свою мощь. Это время сказать: под знаменем Ленина – вперед, к социализму!

С праздником, дорогие друзья!



Председатель ЦК КПРФ

Г.А. Зюганов

Анонимен каза...

Извън темата: Генадий Андреевич спечели празиденствките избори 1996 и 2000, но резултатите бяха фалшифицирани. 1996 Елцин беше напълно дискредитиран с нулев рейтинг и внушенията, че със страхотна борба и всяческа помощ на олигарсите все пак успял да победи, са басни за наивници. Никаква кампания и ПР не помагат при рейтинг около 6%. Неслучайно Коржаков настойчиво е предлагал да се отменят изборите. А през 2000 Путин беше все още прекалено неизвестен, за да се мери със Зюганов. Иначе не твърдя, че Русия щеше да е по-добре със Зюганов, просто констатирам.

Анонимен каза...

Не виждам специално БСП какво има да празнува на 1 май. БСП не е автентична лява партия на „трудещия се народ”, а ултралиберална формация, защитаваща интересите на посткомунистическата олигархична „буржоазия”. Ако бях с леви убеждения, никога нямаше да гласувам са БСП. На България й е необходима истинска лява партия.