Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 26 юни 2010 г.

Тия хора, хомосексуалните, имат право да демонстрират, нека тогава да демонстрират - какво толкова е станало?!

Моята статия Още веднъж за гей-парадите - и за неотвратимата зла участ на политика предизвика доста коментари, и в блога, и в Свежо.нет; ето най-интересното от тях (изхвърлил съм само най-откровените простотии):

Анонимен каза: Знаем, че в класическата древност, особено в древна Гърция, хомосексуализмът, общо взето, не се е смятал за отклонение, а едва ли не за норма. Макар че, ако не се лъжа, Аристотел в Никомаховата етика го отхвърля. Друг е въпросът дали държавата трябва активно да стимулира подобни прояви. Също така не виждам защо политическите партии трябва да имат позиция по абсолютно всяко обществено явление. Една партия може и да не взима непрекъснато отношение към всяко и всичко.

Но аз бих искал да видя анкета не сред ръководствата, а сред членовете и симпатизантите на десните и левите политически партии в България за отношението им към гей-парада. Тогава ще се види дали левите наистина са леви. Педерастите, лесбийките, наркоманите и проститутките, доколкото гласуват, са електорат именно на левите.

И още нещо: не е редно един такъв парад да се прави в дясна, консервативна София. Българската столица, за разлика от червените западноевропейски столици, е консервативна. Затова нека хомосексуалистите да си провеждат парада в някоя червена крепост, не в София.

Ангел Грънчаров каза: Не смятам, че хомосексуалните са "електорат именно на левите", стига това да не е игра с думите :-) То е горе-долу същото да твърдим, че тия, дето са "леваци" (държат писалките или лъжиците с лява ръка като пишат или ядат) гласуват за левите, а пък, съответно, "десняците" гласуват за десните партии, което е съвсем несериозно. Хомосексуалните като всички останали граждани, предполагам, имат най-различни политически предпочитания, пристрастия, убеждения.

Не можете да съблазните всички хомосексуални да гласуват за БСП само на основанието, че лидерът й е гей, а пък приятелят му е евродепутат...

Кирил Кирилов каза: Вече има и официална позиция на партия ДСБ.

RoujkaBG каза: Толкоз ли е трудно човек да проумее за себе си, че по своята биологична същност е бисексуален и полигамен с всичките му разновидности, обусловени от физиологични, психични и социални фактори?

Толкоз ли е трудно да приеме, че всеки има същите права, каквито има самият той и че няма право нито да наднича в чужди паници и гащи, нито да съди другите?

Търпимост и толерантност към другите, каквито и да са те, стига да не са престъпници.

Аз лично не виждам смисъл от подобна показност на различията. Сексуалният живот на един индивид е интимен акт, а не обществен. За мен такива прояви са обществено значими единствено, че се провеждат с цел отвличане на вниманието на обществото от същинските му проблеми. Да надуваме свирката, пък нека влакът да гори, ако ще и с хора в него.

Xaxo385 рече: Браво!

lgbtblog рече: Много добра статия!

zlbig1 рече: А стига бе и ДСБ им дава рамо

Lissa_waw рече: А бе, кого го интересува кой с кого, къде и как го прави? Излишна демострация на сексуалните разновидности на човечеството, която повече прилича на разпасаност в нравите, отколкото е добър вкус. Това че Обама бил рекъл... ок, и аз го подкрепям, ама това променя ли ситуацията с финансовата криза, безработицата, с нефтеният разлив в Мексиканският залив, с повишаването цените на газта, тока и всичко останало? Да му имам проблематиката на обществото, дето всичката Мара втасала, че й останало гей гайлето

dimi4 рече: Съгласен съм с Лиса, правят се на интересни. Излишно парадиране.

POOHY рече: Господин автор, обществото не е срещу ГЕЙОВЕТЕ (с главни букви защото тяхното Аз се поставя над всички останали малцинства или мнозинства), а срещу тяхния ГРАНДОМАНСКИ ЕКСХИБИЦИОНИЗЪМ - тук срещаме ТРИ, повтарям ТРИ, психични отклонения слети в едно: хомосексуализъм, ексхибиционизъм и грандоманство.

Lissa_waw рече: POOHY и още нещо: мераците на политиците да ни отвличат вниманието с психопатологиите на отделна група, за да не се занимават със същинските проблеми на мнозинството. Точно в това е същинският проблем - да се избяга от проблематиката на мнозинството и да се прехвърли проблема от здравата на болната глава... понеже са решени проблемите със сираците, пенсионерите, самотните майки, нормалните семейства, но безработни, липсата или недостатъчност на доходите, че сега ще се занимаваме...

А.Грънчаров рече: Не сте прав, става дума за POOHY: хомосексуалните, по мои наблюдения, в никакъв случай не са грандомани, особено пък във връзка със сексуалността си; нито парадират с нея. Напротив, принудени да се крият постоянно сякаш правят нещо срамно. Поради това и протестират. Същото обаче не може да се каже за хетеросексуалните; ето Вие примерно с репликата си показвате страшна, бих казал ужасна грандомания!

Lissa_waw рече: Кой к,во перо си е забил в гъза... кокоше или пауново, и ще вайкаме завалийките с татуировките, щото нямат пера, а само кожени каиши и розови ˝меки˝ белезници... Кога ще почнат у нас да се крадят мотики?

Lissa_waw рече: Ачо, нямам нищо против свободната изява на "различните", защото по принцип такива няма... писах коментар по темата в блога ти. Ние всички сме и едното, и другото... Ако вървим по тази линия, която някой друг ни плъзга... утре ще има парад на жени, практикуващи анален секс и техните половинки и децата им, заченати по класическият начин... това са пълни глупости... да се фиксира общественото внимание върху анално-вагиналните практики, отричани и практикувани откакто свят светува.

А.Грънчаров рече: Грешиш, Ружке, подвежда те емоцията: не става дума за сексуални практики и прочие изгъзици, а за нещо елементарно: за правото на тия хора да демонстрират с оглед на някакви нарушения на техните права; те най-добре си знаят за какво точно протестират, имат това суверенно право, за какво тогава изобщо ний им се мешаме?! Да не сме нещо като по-особен сорт хора, та да казваме: не, тия специално немат право да манфестират, щото са хора, тъй да се рече, ˝от втора ръка˝. Сега разбираш ли за що иде реч?

Lissa_waw рече: За к,ви емоции ми говориш, Ачо, когато аз не говоря за чувства изобщо, а за проблеми... и то далеч по-важни и значими - за съществуването ни като ни като хора, като нация, за оцеляването ни, за начинът ни живот, за реализация... Ха, да видим с тоя гей парад какви и чии проблеми ще се решат? На гейовете, на техните поддръжници или на онези, които не ги приемат... Просто поредното зрелище... и повод за нови конфронтации. ˝За народа хляб и зрелища˝... пък ˝Който няма хляб, да яде пасти!˝

А.Грънчаров рече: Най-големият проблем на България е изостаналото съзнание на нейните граждани; ето, такива събития като гей-парада подбуждат обществото да се позамисли, белким му просветне в един момент, че има фундаментални ценности, от които не трябва да отстъпваме никога. Човешките права са точно такива ценности, без които всичко пропада и се обезсмисля...

Lissa_waw рече: Ачо, ако кажеш и за коя ценност става дума... обясни я на сина ти... Аз знам, че деца се създават от жени и мъже, а не с гейове и лезбийки на парад... Ако някой не прави разлика между отговорност и кеф, и струва сеир... и се радва на слободията да има ПАРАДИ... нека ми обясни каква е разликата между военни и гей-паради... и защо пари за паради има, а за сираците - все си ги просим от себе си? Който има за показ плът и няма акъл... да си парадира...

zlbig1 рече: Вие грешите, господин автор, никой не се интересува какво правят гейовете у дома. Нашето общество е достатъчно толерантно. Обаче ексхибиционизма на това гей-шествие явно никому не се харесва. Показността му е неприятна и нежелателна, по този начин дори и хора толерантни към ˝различните˝ като пишещия тези редове може да бъдат настроени негативно срещи тези хора. Ако ме разбирате какво ви казвам...

А.Грънчаров рече: Ето, самия факт, че не проумявате толкова прости неща, и всичко изопачавате, т.е. не успявата да постигнете точния смисъл, показва, че има нужда от гей-паради и от други от този род ˝сътресения˝ на заспалата ни общност, та белким почнат да й просветват някои неща, които по света отдавна са решени и надмогнати; а ний, заедно със сърбите и руснаците явно сме много изостанали и подивели щом още търсим да изобретим топлата вода, та да измие кирливата ни съвест.

А нещата са така прости: тия хора имат право да демонстрират, нека тогава демонстрират - какво толкова е станало?!


Бихте ли помогнали финансово една книга за българското образование да бъде отпечатана, да види бял свят? Ако сте способни на такъв благороден жест, вижте:

Подписка за неиздадена още книга може да спаси от провал намерението да бъде изобщо издадена

Банкови сметки за подпомагане на блога, на вестник ГРАЖДАНИНЪ и на списание ИДЕИ


ПРОЧЕТИ електронния вариант на излезлите досега броеве на сп. ИДЕИ

ЗА КОНТАКТ

5 коментара:

Анонимен каза...

Много интересен дебат. Аз не бих могъл да кажа мнение. За мен природата трябва да се пази и защитава, но ако можат с лекарства да се елиминират болести и отклонения... например ако гейовете са уморени да са такива и искат да се оправят, защо не? Ако онкоболните могат да махнат туморите, ако се предотвратят психичните заболявания, уродствата?
Все още не можем да правим това, а би било добре да можем.
Но ме е страх, че хората ще се опитат да създадат оръжия с такива препарати, нови форми на живот, които да се ползват за военни цели, уродства, които накрая ще унищожат самозабравилото се човечество.

Тимур и неговите командоси каза...

А защо всички се концентрирате върху първата част от израза - "гей" и забравяте втората - "парад"? Добре, нека приемем, че обратните се чувстват дискриминирани в нещо (ако трябва да сме честни, единствената цел е да обърнат повече внимание към себе си и това на обикновен език се нарича "кокетиране") - но добре - искат да са в центъра на вниманието, някой да се заглежда по тях и да им подсвирква. Обаче - говорим за равни права.

Ако аз утре отганизирам демонстрация срещу антените на мобилните оператори и заявя, че всички очастници смятаме да минем през центъра на София по розови прашки, какво ще ми отговорят? Приблизително - "добре бе, хора, демонстрирайте си, но има норми на приличие, малки деца и т.н. - не е красиво да си показвате голите задници на всеки минувач. Ако толкова държите да сте по прашки, наемете един стадион, организирайте контрол да не могат да влизат непълнолетни, поканете си когото искате - симпатизиращи медии, посланици, телевизионни водещи и участници в ЕВровизия -ваша работа. И ако щете, правете любов на тревата. Но не в центъра на града."
Сигурен съм, че точно такъв ще е отговорът. Значи, за антените не може, а за гейовете може? А защо?

Така че не измествайте спора към правата на някакво малцинство, когато се оспорва формата на протест. Спомнете си гръцките блокади на границата ни - беше същото.
Това е все едно турци да протестират срещу Недим Генджев с тъпани, зурни, облечени като кърджалиите от "Време разделно." Хората може и да са прави, но формата нещо...

Ангел Грънчаров каза...

Формата на протест избират самите протестиращи; имате глупави предразсъдъци и нереалистични очаквания; бъдете спокойни, гейовете няма да протестират с розови прашки; и ако сте много разочарован от това, моля, недейте ги съди единствено на това основание :-)

Тимур и неговите командоси каза...

Господин Грънчаров,
Искам да ви обърна внимание, че няма "умни" предразсъдъци - всички те са неуместни. А дали моето е точно предразсъдъци - бих поспорил доста, но се съмнявам , че вие сте готов да погледнете на проблема от гледна точка, различна от вече избраната от вас. Може да не публикувате този мой пост, за да не се възприеме като самореклама, но ви моля да прочетете следната статия от блога ми:

http://timurcommandos.blogspot.com/2009/08/blog-post_10.html

и да се убедите, че не съм фанатик. Впрочем, вие вече сте препечатвали мои статии - имаше една "България отвръща на удара", как там намериха слитък злато под Става планина и т.н.

А за прашките не съм сигурен.
Поздрави и може да премахнете този пост, след като го прочетете - няма да се обидя.

Ангел Грънчаров каза...

Може би няма умни предразсъдъци, но има полезни предразсъдъщи :-) глупавите предразсъдъци са изцяло безполезни, напротив, вредни са. Мисля че не е нужно априори да отсъждате зали мога или не мога да възприема нещо от друга гледна точка, защото ще ви изненадам :-) Пък и защото показма, че имате безполезен предразсъдък към мен самия :-)

Ще прочета статията Ви. Ако имам, ако се налага нещо да кажа, ще реагирам непременно...