Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 25 юни 2010 г.

Кои повече парадират със сексуалността си: хомо или хетеро сексуалните?!

Днес и утре много ще се говори и пише за т.н. гей-прайд ("парад"); ще се водят ожесточени и горещи спорове "за" и "против"; те, впрочем, вече текат от няколко дни тук или там (да речем, щото и на много други места в интернет спорещите не мирясват). Човек може да прочете, пък и да чуе какви ли не странни и дори съвсем екзотично-екстравагантни мнения, примерно това, което се представя за връх на една религиозна нетърпимост, която обаче няма нищо общо с християнството.

Но е хубаво, така или иначе, да се разговаря, спори, мисли; това помага за очистването - и освобождаването! - на душите от толкова много глупости и предразсъдъци. Което пък лекува болните души. Щото душата, която робува на непремислени предразсъсъци и догми, която страда от толкова много коварни илюзии, не само е болна, тя е и несвободна душа.

Та в тази връзка ето няколко момента от интересни и показателни изказвания, свързани с прословутото "парадиране" от страна на хомосексуалните с тяхната сексуалност:

wattie каза: Гледните точки са две: 1. Защо хомосексуалистите парадират със сексуалността си, а хетеросексуалните не? 2. Като отговор на предишната гледна точка хомосексуалистът отговаря "ами парадирайте бе!"

Аз все пак съм на мнение, че никой не трябва да парадира със себе си. Това е груба чалга, която води до изключително низки ценности в обществото. Някоя мърла си набухала силикон в циците и излиза да парадира колко са й големи. Някой си Азис си удължил пениса и го размахва пред обществото. Някоя мутра си е купила супер автомобил за 1 милион долара и с нея парадира по улиците като изпреварва и засича други автомобили. Ето това е смисъла на "чалга културата", която споменах...

И нека доуточня - против съм да има гей парад в центъра на града и съм против да има гей парад в медиите. Ако хората желаят да си направят масов купон - територия, в която да не си врат пенисите под носовете на хетеросексуалните хора (извинявам се за грубия израз) има колкото си искат.

Longanlon каза: wattie, аз пък няколко пъти съм бил на разточителни чалга ХЕТЕРО-паради и такива се провеждат (по традиция) всяка събота.

На тях двама ХЕТЕРО се заричат докато смъртта ги раздели да са заедно и да се чукат ХЕТЕРО само двамата, след което клаксоните на колите на стотиците им роднини и приятели, а след това и музика до среднощ огласят цялата околност.

Дори някой ден възнамерявам и аз да проведа такъв ХЕТЕРО парад. Да се надяваме, че той няма да обиди културните ти анти-чалга и загрижени за общественото израстване чувства ;)

Анонимен каза: Аз съм християнин, не осъждам никого, защото само Бог може да съди. Зачитам правото на другите да бъдат различни, макар и да не одобрявам тази различност. Но, съм против рекламирането, парадирането и натрапването на каквито и да било форми на хомосексуализъм. Тази различност да се практикува в къщи, а не на публични места. Също и българските закони не считам, че са репресивни спрямо гей общността. Затова не разбирам за какви нарушени права става дума?

За да бъда честен ще спомена ще съм и против парадирането на хетеросексуалност на публични места. Сексуалността е нещо лично и нека да си остане интимна и скрита, с нея не се парадира, тя не се натрапва.

Мисля, че съвременния свят се е сбъркал на тема демонстриране на сексуалност било то хетеро или хомо.

Г-н Гранчаров, кажете ми, с какво моята позиция е недемократична или хомофобска?

Ангел Грънчаров каза: Хомосексуалните не парадират със сексуалността си; аз не съм видял гей, който, подобно на хетеросексуалните (а те правят това всеки ден, от сутрин до вечер, а много често и нощем!) да се тупка по гърдите и да крещи, както хетеросексуалните крещят: "Аз съм гей, аз съм велик, хетеросексуалните са извратени, ние, гейовете, сме нормалните, а вий, хетеросексуалните, сте "обратни"!" Аз не съм срещнал досега гей така да крещи, а пък ако някой от вас е срещнал, да ме извести, та и аз да разбера най-после за този невиждан и несрещан никъде куриоз :-)

Така че съвсем не разбирам за какво парадиране със сексуалността става дума; гей-парадът, доколкото разбирам, е признаване на техните човешки права, а не за да парадират със сексуалността си, която, както и да го погледнем, не е толкова съществено измерение на съществуването на човека: гейове или не, всички ние сме хора, човешки същества, граждани, европейци...

Европейци ли казах?! Някои от нас явно съвсем не са европейци, а изглежда са почитатели на Саудитска Арабия или дори на Хитлер...

А на воинстващата "религиозна" нетолерантност бих си позволил да заявя поне това: християнинът би следвало да знае, че само Бог има право да ни съди; да вземаме и да хвърляме камък срещу ония, които били "грешни" само защото не са "като нас", е антихристиянско поведение - защото се основава на претенцията, че ние самите сме безгрешни...

Ала "няма нито един безгрешен на тази земя"; гледам тук, че имало такъв, който стои в позицията на нравствен ментор, с пяна на устата воювайки срещу "сексуалната разпуснатост на съвременното човечество"...


Бихте ли помогнали финансово една книга за българското образование да бъде отпечатана, да види бял свят? Ако сте способни на такъв благороден жест, вижте:

Подписка за неиздадена още книга може да спаси от провал намерението да бъде изобщо издадена

Банкови сметки за подпомагане на блога, на вестник ГРАЖДАНИНЪ и на списание ИДЕИ


ПРОЧЕТИ електронния вариант на излезлите досега броеве на сп. ИДЕИ

ЗА КОНТАКТ

2 коментара:

Анонимен каза...

Много пъти не съм бил съгласен с вас, г-н Грънчаров, но начинът, по който мачкате и ритате нетолерантната гмеж у нас е очарователен. Моите поздравления!
г-н Mamoulian

Анонимен каза...

В случая с гей парадите става става въпрос за толерантност, която в българското общество (с извинение) липсва по отношение, на каквото и да е. Българина трябва да излезе от бърлогата си и да проумее, че на тоя свят съществува разнообразие от хора, личности, идеи, които съжителстват заедно. Омразата, пренебрежението и подозрението към всичко различно и необяснимо, само ограничават възможностите.