Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 11 юли 2010 г.

България с президент Иван Костов вече ще е една съвсем друга, качествено различна България - достойна, силна, просперираща

Интервюто на Иван Костов по Дарик-радио е публикувано под заглавие Костов: Ако ме поканят да съм кандидатът за президент на десницата, ще се замисля, макар че при внимателен прочит (или изслушване) на интервюто той никъде не казва тия думи; явно редакторите са решили да произведат сензация. Но пък подхвърлянето Иван Костов да бъде кандидат на обединената десница на догодишните избори за президент съдържа в себе си ценна идея - и прекрасна възможност за страната.

Аз лично смятам, че България с президент Иван Костов вече ще е една съвсем друга България - каквато е сега, каквато беше и още е под президенстването на рубладжията Гоце Първанов. Да, убеден съм, че България с президент Иван Костов вече ще е една съвсем друга, качествено различна България - достойна, силна, просперираща. И България ще е такава, ще е съвсем друга преди всичко в очите на западните ни партньори, на света, понеже мнозинството от българите едва ли в този момент може да осъзнае какъв изключителен шанс за България е Иван Костов да бъде избран за неин президент.

В тази връзка ми се струва, че Б.Борисов при положението, че ГЕРБ фактически няма на разположение личност, сравнима с мащаба на Иван Костов, е длъжен да прояви здрав разум и да сам да предложи Костов за общ кандидат на десницата за български президент. А и ние, гражданите, блогърите, сме длъжни да направим максималното тази чудесна идея да се случи, да бъде реализирана. А ето едно мнение на редови и анонимен гражданин, който реагира по много показателен начин на идеята Костов да е следващия български президент:

ДА за Костов - 10.07.2010 г. 18:36:11:

Дарик, къде в текста се чете това изречение, което използвате за заглавие?!
Никъде. Не така, Дарик, не ви подхожда да изопачавате мислите на събеседника!

И въпреки това: Разбира се, че и ние искаме един качествен Президент!

Защото ни трябва един качествен Президент!

Първанов извади късмет да бъде президент два пъти. Но ние нямахме късмет с него.
Самонадеян парвеню, близнал два мандата от каймака на хай-лайфа.

Пази, Боже, сляпо да прогледа. Първанов отдавна ни втръсна!

ДА!!! АЗ ИСКАМ КАЧЕСТВЕН ПРЕЗИДЕНТ!!!

Не искам да се срамувам!!!

Искам моят Президент да е умен, прагматичен, аналитичен, далновиден.

Иван Костов би бил за мен един много удачен избор!!!

Това пише нашия съгражданин. Напълно е прав, оценявам мислите му за напълно справедливи. И аз мисля изцяло като него, изпитвам същите чувства и вълнения по повод на идеята Костов да е следващият български президент. Това ще бъде справедливо, а най-вече ще бъде добър шанс за България. И трябва да се случи - ако искаме да поемем по нов път, пътя, който ще ни изведе до България, такава, каквато я имаме в сърцата си: силна, достойна, просперираща, богата. Иван Костов - Президент, и Бойко Борисов - Премиер, всеки с силните си страни, ако се обединят, ще бъдат най-добрия вариант за България в този отговорен исторически момент.

И ние, гражданите, трябва да направим максималното за да помогнем и на двамата политици да стигнат до това високо съзнание, че са длъжни да работят само за България, в никакъв случай не за нещо друго, а най-малко пък за своята лична суетност-горделивост. Както два вола са нужни, за да бъде теглено едно рало, по същия начин двете най-силни за момента фигури в българската десница - Костов и Борисов - са длъжни да си обединят силите, та да постигнем най-доброто, което е нужно на родината и нацията...

7 коментара:

Анонимен каза...

Разбира се, че Иван Йорданов Костов би бил един повече от достоен президент, макар че начело на изълнителната власт като премиер би бил още по-полезен за България. Да на Ваньо Костов за президент или премиер!!!

Анонимен каза...

Едва ли Костов е най-достойният кандидат.Той беше част от прехода през последните 20 години и носи не малка отговорност за това,че не каза,че България се приватизира от от ченгетата под масата.За това ,че цялата държава е поставена в някаква схема за кражби.
Последните 20 години ще останат в историята,като най-големият геноцид срещу българския народ-2 милиона българи напуснаха държавата и работят за чужд просперитет!

Анонимен каза...

По времето на Костов българите си изпуснаха шанса да станат нормална европейска страна и заслугата за това е негова -- не става за водач!

Анонимен каза...

Koстов президент?
ХАХАХАХАХХАХАХАХАХХАХАХАХАХХА
ХЙАХХАХАХАХАХАХАХАХАХХХАХАХАХА
ХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХ
АХАХАХАХАХАХАХАХААХАХХХАХА

Ангел Грънчаров каза...

Обаче интересно е колко добре са "подковани" някои в ненавистта си срещу Костов... а заслугата за това е на ченгетата от ДС (Кеворкян и вся остальная сволоч), които срещу щедро заплащане водиха дългогодишна пропагандна и клеветническа война среку Костов - защо ли го мразеха толкова?! И кой им плати за да са така усърдни в насаждането на ненавист срещу Костов? Чии ли интереси той така силно заплаши, та беше мобилизирана срещу него цялата мощ на ДС? Костов обаче оцеля, а пък връщането му на бял кон като президент на България ще е равностойно на гибел за цялата кагебистко-ченгесарска комуно-мутро-олигаргия!

Анонимен каза...

добра възможност Бойко Борисов да се отърве от Костов. Работа на президента и без това е най-вече представителна...

Ангел Грънчаров каза...

Работата на президента е знакова и символическа, но точно затова ролята му при един солиден като личност президент (Първанов е крещящо безличие) е толкова по-решаваща. Знаците и символите управлават съзнанията, а пък от съзнанията зависи всичко останало...