Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 20 септември 2010 г.

Час по психология в едно българско училище

Час по психология в едно българско училище from Angel Ivanov on Vimeo.



(Училището, в което се провежда този час, е ПГЕЕ-Пловдив, именно Професионалната гимназия по електротехника и електроника в Пловдив.)

12 коментара:

M.Ivanova каза...

S golqmo udovolstvie bih prosledila i nqkoi ot chasovete , kogato uchenicite diskutirat.

Анонимен каза...

daskale, da me izvinyavash che ne polzvam kirilsko chetmo.. no ne se sdyrjam da te informiram, che v tvoya chas otkroveno i nay-sladko bix ne prosto zaspal, a otkyrtil kato pelenache. nyama takova monotonno prepodavane, dano si sytvoril nyakoy dalech po aktivirasht mozychnata deynost brain twist za mladite, che shte te napravyat lud do kraya na godinata ako samo za sekunda spresh

Ангел Грънчаров каза...

Бъди спокоен, таваришч, децата може да са всякакви, ала комуноидчета не са; наистина моето говорене за комуноиди е непоносимо; човеците, забелязал съм, се вслушват в това, което казвам толкова повече, колкото повече са склонни към мислене. Другите, немислещите, захъркват веднага, щом си отворя устата. Аз и не ща такива да ме слушат, щото почнат ли те да ме харесват, загубен съм :-)

Анонимен каза...

ОТНОСНО ПЪРВИЯТ УРОК ПО ПСИХЛОГИЯ - НЕ ВИДЯХ ПСИХОЛОГИЯТА, НЕ Я ОТКРИХ В УВОДА ВИ. НЕ РАЗБРАХ ТОВА ПРИЛОЖНА, ИЛИ ЕЛИТАРНА НАУКА Е.КАК ТЕЗИ МЛАДИ ХОРА ДА СЕ ОТКРИЯТ В НЕЯ, ЗАЩОТО ТОВА Е НАУКАТА, НОСЕЩА НАЙ-МНОГО СЕБЕПОЗНАНИЕ, ОСВЕН ПОЗНАНИЕ. УВЪРТАТЕ ГО ОКОЛО ЕДИН УЧЕБНИК И ЕДИН ИЗТОЧНИК НА ИНФОРМАЦИЯ ОТ ИНТЕРНЕТ. ТОВА ДА НЕ Е ДОГМА? ПСИХОЛОГИЯТА Е КАТО ФИЛОСОФИЯТА - ИМА МНОЖЕСТВО ТЕЧЕНИЯ И ШКОЛИ И ВСЕКИ МОЖЕ ДА СИ ИЗБЕРЕ КЪМ КОЕ ДА СЕ ПРИЧИСЛИ.
НЯМАШЕ ПРОВОКАЦИИ, НЯМАШЕ ПЕДАГОГИЧЕСКИ МЕТОДИ, ОТСЪСТВАШЕ ДИСКУСИЯ И ОБРАТНА ВРЪЗКА. ПОМИСЛЕТЕ!
ОТ ЕДИН РОДИТЕЛ

Ангел Грънчаров каза...

Драги г-н родителю,

Заповядайте да изнесете Вие един урок, понеже забелязвам, че най-вероятно сте колега-психолог, понеже така компетентно се изказвате за това как трябва да протече един уводен урок. Ще се радвам да дойдете и да проведете един урок в мое присъствие, та да ме научите как би следвало оттук-нататък да водя часовете си; заповядайте, интересно ще е да обменим опит!

Дидактични съвети по принцип не приемам от никой, така че все пак си ги спестете, ако обичате.

Също така да ми обяснявате какво представлява психологията е най-малкото неуместно. По подобен начин безапелационно се изказват само дилетантите...

Анонимен каза...

АЗ БЪРКАМ В МОЗЪЦИ И СЪМ НЕЗАБРАВИМ. ТИ ВЛИЗАШ САМО В АФОРИЗМИТЕ.
РОДИТЕЛЯТ

Анонимен каза...

ТИ НЕ УСТАНОВИ И ЕДИН КОНТАКТ, ЕДНО ПОЗНАНСТВО. НА НИКОГО НЕ НАУЧИ ИМЕТО. НЕ АНГАЖИРА И ЕДИН МЛАДЕЖ. АМИ АКО ИМАШЕ И МОМИЧЕТА? ИЛИ НАРОЧНО СИ ПОДБРАЛ ДА РАБОТИШ В ТАКОВА УЧИЛИЩЕ, КЪДЕТО ИМА САМО МОМЧЕТА? ЗАЩОТО ТЕ СА ПО-КОНФОРМНИ, ПЪК МАКАР И ПО-СИЛНИ ФИЗИЧЕСКИ. ДА ПРОДЪЛЖАВАМ ЛИ, НАРЦИСЕ?

Ангел Грънчаров каза...

Продължавай, комуноиде! Давай нататък, смело продължавай!

Само че има предвид едно нещо: какво ще правя в часовете по моя предмет решавам само аз, никой друг. Това е моето право, моята привилегия, моята свобода. Ония, които имат "прекрасни виждания" за това как трябва да протече един час по философия и по етика биха могли да завършат необходимото за преподаване образование, и след това, пажалуйста, да преподават какво искат и намират за добре. Чуждите "препоръки" за моите уроци са ми твърде забавни, ала за това какво трябва да се прави в час по философия мога да се вслушам в съветите на хора, които имат равна или по-висока от моята квалификация...

Анонимен каза...

ТИ НЯМАШ КВАЛИФКАЦИЯ, А САМО ФОРМАЛНИ ПРИЗНАЦИ НА ОБРАЗОВАНИЕ!

Ангел Грънчаров каза...

ОК, лека нощ! Пий една ракия да се успокоиш :-)

АСД каза...

Gospodine ostavete go toi ne znae kakvo govori :) ne se zanimavaite s takiva malumni individi :)

mindprism каза...

Г-н Грънчаров, знам че имате много години стаж и се надявам да не ви заболи от моя коментар и да не ме разберете погрешно по някакъв начин. Ако е така можете просто да го зачеркнете и да не му обръжате внимение. Няма да се спирам върху положителните неща, които видях. Прави ми впечетление, че се обръщате към децата с "Ей ти". Мисля, че повече от задължително е да им научите имената (име и фамилия). Може да изглежда трудно вярно много са, но е адски важно. В момента не ми се развиват тези. Вероятно ще се получи много голям пост. Сигурно ще кажете Българина умира да дава акъл, или от българина акъл да искаш, или нещо подобно. Ами да не случайно българските пословици са пълни с мъдрост и акъл и няма нищо лошо в това. Другото което ми идва на ума е. Че понякога тезите ви някак изпадат в безтегловност. Постарайте се да илюстрирате по някакъв начин нещата, за които говорите с някаква история. Не само да говорите глупавия е такъв а пък наравствения такъв. Създайте някакъв сюжет. Жив и здрав.