Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 15 септември 2010 г.

Луд доктор сравни злодея Костов с... неутронна бомба и по този начин прецака най-подло патриота Сидеров

Читающото интернетно природонаселение едва издържа месеца, в който бележитият автор на фейлетони, т.н. "луд доктор Тони Филипов" беше в отпуск и, предполагам, цял месец си пече задника на някой екзотичен остров; оказа се, по всеобщото признание, животът без фейлетоните на лудия д-р Филипов е непоносимо тежък, изтощителен, безнадежден и навяващ черни мисли за самоубийство.

Но ето че гледам тая сутрин, че той ни е ощастливил с ново писание, което, предполагам, ще върне много смъртници към живота; прочетете го, аз го прочетох с смях, сополи, кикот, замалко да се задуша от обзелите ме емоции, а пък, признавам си, при една такава по-силна емоция, без да искам... пръднах, извинете ме, моля; то думата даже просташки звучи, ама какво да прави човек, човещинка.

Та между другите бисери, диаманти, рубини, спафири и пр. на докторфилиповското непостижимо слово попаднах на един абзац, който ми се стори толкова велик и достоен, че не можах да се сдържа да не го публикувам и тук, та да се чете от признателните бъдни поколения; ето за какво става дума:

Сидеров хвана хроничен карез на Костов. Атака започвала операция "Възмездие". Вика, че главният крадец на прехода бил Костов. Костов бил креатура на Луканов, носели му куфарчета с пари… Изобщо „неговото управление било така бандитско, че България все едно изживяла ядрена война”.

Категорично не съм съгласен със Сидеров. Изобщо не е ядрена война! Икономическата реформа на Костов повече приличаше на неутронна бомба, с некои разлики. Тия разлики са обяснени най-задълбочено от Асан: „Неутронната бомба е едно оръжие, дето, като падне, ние изчезваме, а баницата остава. А икономическа реформа е обратното - нас ни има, а баница няма.”

Като прочетох за гениалната асаново-филиповска метафора, не можах да се въздържа да не напиша следния коментарец в блога на гениално лудия доктор:

Докторе, толкова вярното ти, бих казал даже безжалостно вярното ти твърдение-сравнение на Костов с неутронна бомба ще влезе един ден в учебниците по история и ще се учи от учениците, помни ми думата. Сидеров, Слави Трифонов, Кеворк Кеворкян и Гоце Първанов ряпа да ядат със своите метафори по адрес на Костов, ти с две думи ги уби, натика ги на кучето в..., ясно къде, накара ги да си гризат ноктите от завист, че преди теб не са се сетили по същия начин, така виртуозно, да захапят злодея Костов.

Затуй сметам, че тия, избоените, много ти завиждат за удачното попадение. Като знам колко много пари извадиха и Слави, и Кеворк, и Сидеров от попържните по адрес на Костов, се питам: колко ли ти парички щеше да земеш ти ако се беше сетил овреме да сравниш Костов с неутронна бомба?!

С какво ли не го сравняваха, с вампир, с кожодерец, с природен катаклизъм, с всичко, за което може да се сети човешки мозък го сравняваха, ала ето ти ги заби така, че наистина тия професионални оплювачи на Костов сега, убеден съм в това, изпитват най-благородна завист заради твоето гениално попадение. Ето защо съм убеден, че бъдещите школари ще учат за Костов по твоите откровения, прозрения и открития, а не по гоцевите, сидеровите, славевите, кеворковите.

Бъди жив и здрав и дерзай, видно е, че още можеш да съчиняваш най-пищни метафори, щом съчини толкова сполучливата метафора, че Костов нема начин да е нещо друго освен неутронна бомба!

Аз бих добавил в интерес на истината, че имам само едно съмнение относно тезата ти: питам се дали не е по правилно да се рече, имайки предвид дълбините на твоето прозрение, не че Костов е неутронна бомба, а че неутронната бомба е... Костов, а? Кво ще кажеш, прав ли съм, като дръзнах да ти развия проницателната мисъл?

Надевам се, ако ти дадат хонорар за откритието ти, че Костов е неутронна бомба, да ми дадеш малко парички и на мен от хорорарецо, щот и ний душа носим, докторе!

Благословен бъди и твори, твори, удава ти се творчеството! Чакаме със затаен дъх новите ти прозрения, особено тия по адрес на Костов, който, освен че е виновен за всичко, сега, оказва се, е виновен за това, че ти едва сега, малко късничко, се сети да го сравниш с неутронна бомба.

Щот ако мръсникът не беше толкова подъл, нищо чудно да се беше сетил за сравнението още по времето, когато бандита Майкъл Чьорний даваше купища пари на некои по-овреме усетили се хорица; ама знае ли се, може и сега да дават парици, с които творци като теб да могат по цело лето да са в "творчески отпуск", сиреч, да си пекат задника на морето, нищо че са пенсионери...

13 коментара:

Ursus Major каза...

Чичко Грънчаров,

А кажи за 4 години Иван Костов какво остави след себе си? Има ли нещо построено, което да погледне и да каже: "Ей това направихме, това ще остане след нас".
Ще ти дам насочващи жокери училище, болница, магистрала, театър? А?
Кажи бе Матросов, не се притеснявай

Ангел Грънчаров каза...

За 4 годинки, мили ми непоправимо увредени комуноиде, чичко ти Костов въздигна България от пепелищата на пълния провал и банкрут, до който я докараха твоите вдъхновители - комунистите. Ето това направи Костов, спаси България, тури я на крака, и тя тръгна уверено към Европейския съюз, към НАТО, откъсвайки се от смъртоносната задушаваща "прегръдка" на Матушката ви Русия. Туй направи Костов и правителството му, туй направи СДС и ОДС, таваришч, и затуй вий, комуноидите, няма да му простите навеки: щото Костов закова пироните на ковчега на толкова милия на сърцата ви комунизъм и го погреба - завинаги, окончателно.

Остава сега и вий, непоправимо увредените и немислещи комуноиди да напуснете тялото на България, та най-сетне тя да стигне до заслужения пресперитет...

Щото именно заради вас все още сме на дереджето, на което сме... нали вий турихте и Симеон, и Дмитрич, и Бойко да ни "оправят" след Костов - и какво оправиха?! Направиха всичко възможно да сме бедни и ни крадоха така, както само вий, наглите комуноиди, можете...

Ursus Major каза...

И затова жена ти сега обикаля немила, клета, недрага, по канцеларии и дирекции, за да си търси работа. Защо не обикаля жената на Костов? А, да, тя е омъжена за полубожество.
Само че на теб, Грънчаров, за всичко са ти виновни комунистите.
Ех, че тъп народ ви се падна на вас, седесардемократите, а ..?

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч, навсякъде предимно комунистки и комунисти са директорки и директори, а ако не са комунистки и комунисти, поне са комуноиди като теб; рядкост е директор да не е от червеното тесто; ето че за да има безработни учители и учителки (некомунисти и некомуноиди) като жена ми, са виновни пак комунистите и комуноидите, умили ми комуноиде. Елементарно е, опитай, може и да го проумееш. Ами вий сте неспасяеми лъжльовци и не можете да признаете и дори най-дребничката истина...

Анонимен каза...

Идеята, че правителството, т.е. държавата трябва да „строи” и „изгражда” видими материални обекти е комунистическа. Правителстото няма собствени средства, то може да харчи само парите на данъкоплатците, т.е. народа. Така че ако комунистите са построили нещо в периода 1944-1989, то е станало с нашите пари. Нито Вълко Червенков, нито Тодор Живков са направили нещо със собствени средства. Повечето големи архитектурни проекти по света от миналото, на които се възхищаваме, като се започне от Хеопсовата пирамида, са дело на недемократични режими. Демокрацията никога не може да си позволи подобни инвестиции на народна пара. Затова от демокрациите за щастие или нещастие не остават особено много големи материални обекти, а най-вече еднофамилни къщички с градинки отпред. Кое демократично българско правителство днес например може да пренасочи всички средства и ресурси на държавата към един обект като НДК, както направи навремето Людмила Живкова и който беше завършен в ударни срокове? Това е немислимо.

Друг е въпросът, че дори минималната държава трябва да има известни обществени функции, като например тази да изгражда и поддържа инфраструктурата на страната. Мога да потвърдя, че за краткото си управление правителството на Иван Костов направи страшно много в тази област, което е още по-внушително, като се има предвид в какво положение завари страната. Така например до днес единствената (перфектно) ремонтирана пътна отсечка в Северозападна България е тази между Враца и Монтана, което беше направено именно по Костово време. Следващите правителства за 9 години не са ремонтирали нито 1 метър път в Северозападна Б-я. Правителството на ОДС имаше всеобхватна инвестиционна програма за пътища и пречиствателни станции за 2 милиарда евро безвъзмездни средства от ЕС, но тя беше стопирана от Костадин Паскалев! Това беше едно от най-големите престъпления на правителството на Сакскобургготски. Според тази програма към 2009 трябваше да е готов целият автомагистрален пръстен на България - Тракия, Хемус и т.н., да са реабилитирани хиляди километри пътища и т.н.

Ursus Major каза...

Грънчаров,
Не знам откъде е това умиление към времето на Костов може би защото по негово време доста провинциални учители и учителки се приземиха на директорски местенца в София, Пловдив, Варна и др. големи градове. Ваша милост на сухо ли стана тогава в името на демокрацията, или вий допринесохте за развитието на образованието ни.

Към анонимния: Човек, който знае - върши. Който не знае - дава акъл на другите. Правителството на Костов ако е имало програма, да я е започало и да я е осъществило. Поне да я бях започнали. А не сега по форумите 9 години по-късно да си я прехвърляме.
Съгласен съм, че не е работа на държавата да строи - това са парите на данъкоплатците. На практика в целия свят е така - държвата дава пари за нещо - доставки за армия, болници, училища; строителство на пътища. По Костово време какво се построи? Нека е частен инвеститор, който да каже - ей, държавната машина не ми пречеше, ето, построихме ... какво?

Анонимен каза...

Милена Дамянова е края на една мечта. Гледай да не пръднеш!

K.Georgiev каза...

Г-н Грънчаров не хранете троловете.

Анонимен каза...

До Ловеца на врабчета

Момчиле, Костов е направил повече добрини за България от топлите обяди, които си изял при майка си!Ако не си гласувал за БСП, си гласувал за Борисов и сега не ти е комфортно след всичките простотии, които се случват в Държавата, нали? Интересно, как такава омраза към един човек, който да речем вече не е фактор в България. Аз ли да ти отговоря на въпроса или ти ще си нагънеш малко мозъчето и ще се опиташ сам да си отговориш.
Няма да се учудя също ако си привърженик на "Атака" и психиатрично проявения Сидеров.

Не, не е Костов виновен, а тези като тебе, които гласуват срещу Костов. Времето е пред нас, но с такива народни "будители" като тебе на България й изтича времето. Ей, това е...

Ursus Major каза...

Към анонимния №9

Господине, защо не подкрепите топлите си думи по адрес на г-н Костов с нещо конкретно? Вместо в един отговор да гадаете за коя от политическите сили (тъй и тъй сте ми посетили блога, можехте да се поразровите и да ви стане ясно за кого съм гласувал досега) съм гласувал, да бяхте казали - той направи това, това и това. Това остана след него. Не да ми редите венцеславения и дитирамби - какво се учудвам, вашето образование най-вероятно 100% е от от времето на комунизма и на друго не сте научен.
Не ви ли е странно аз да питам вече за трети път - какво направи Костов? и никой от вас, опонентите ми, като се почне от г-на Грънчарова и неговия ограничен речников запас та се свърши до анонимните коментатори - никой да не ми отговори?
Ето ви един жокер: Пенсионната реформа и ниските пенсии. Заложи ги Костов. Затова сега майка ми с 46 години трудов стаж взема 170 лв пенсия.
И ще ви кажа нещо - аз не мога да кажа нищо добро за нито едно правителство от демокацията насам. Нищо, че съм гласувал от 1995 на всички избори досега. Само че не съм си въздигнал за кумир Виденов, Луканов или Станишев просто щото са "от моите". Гледам реално на нещата. А тоя мрънкач, че и блог си е направил, освен да мрънка и да получава анални спазми при споменаването на името Костово друго не прави.

Ursus Major каза...

Г-н Анонимен

Какво е направил Костов - за трети път питам. Какво? Посочете ми нещо?
Получил е херния от повдигане на жизненото равнище на населението ли?
Вместо да гадаете за кого съм гласувал, кажете бе - Костов направи това и това?
Например: разреши на всички фирми които закупуват нови машини да плащат Х% по-нисък данък печалба; затегна контрола върху границите и контрабандните канали; освободи всички чужд инвеститори от данък печалба за У години.
"Костов имаше програма" ...Той и Виденов имаше добри намерения, ама ...

Ангел Грънчаров каза...

Драго червено тъпо и нахално животно - понеже ми е ограничен "речниковия фонд", та затуй се обръщам толкова нежно към теб! - ето ти информация какво са направили Костов и правителството на СДС и ОДС; линковете, които слагам, са на на няколко глави от моята книга СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България); ето:

Истинският поврат в развитието на България

Как България беше отвоювана от мутрите и върната на гражданите

Животът мъчително се възземаше, ала наглеците не мирясваха

31.Зад “личностните конфликти” стоят различни ценностни парадигми


И така, чети, драга червена свиньо, та да разбереш нещичко за истинската, а не лъжливата червена история на българския преход, който тъкмо вие, комунистите, успяхте да опорочите така, че днес у нас нещата все още заради вас са така тежки, а пък ние (само без вас, без червените лъжци, разбойници и крадци като вас) сме така бедни.

Това имах да ти кажа, а сега иди та цуни задника на Гоце, на Дмитрич, на вашия, на ченгетата, любимец Доган, на Бокова ако искаш цуни задника, та да се успокоиш, гад такава!

Shkafa каза...

Не си прав, драги ми Ангеле, като казваш, че трябва всички кумоноиди да напуснат тялото българско!
Нека останят няколко врабчеловци, та да ги показваме на децата си и да ги плашим с тях!:))

п.р. Пък може и да си прав - В днешния модерен свят има доста записи с техните изцепки, че децата ни да ги гледат и да не повтарят тези грешки.

Харесват ми твоите писания и разсъжсения!