Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 28 ноември 2010 г.

Поразително съзвучие на идеи

В блога на П.Николов можах да изслушам лекция на Кен Робинсън на тема "Училището убива творчеството". Останах поразен от това колко съзвучно е казаното от него с онова, което моя милост написа в книгата ИДЕИ ЗА ЕДНА НОВА ФИЛОСОФИЯ И СТРАТЕГИЯ НА ОБРАЗОВАНИЕТО В БЪЛГАРИЯ. Аз лично не бях чувал и не бях чел нищо от този човек, той за (и от) мен, предполагам, също, но ето че мислим в една и съща посока. Който счете това за голо самохвалство, нека сам да опита да установи съответствието; а ето и тук клипчето, за което става дума; приятно гледане ви желая:



(ЗАБЕЛЕЖКА: Впрочем, тия дни получих предложения от две списания за образование у нас, които предлагат да публикуват откъси от упоменатата по-горе моя книга - и така да я промотират. Когато това стане факт, т.е. текстовете бъдат отпечатани, ще ви известя по-конкретно за кои списания става дума. Държа да отбележа и това, че всичките ми опити (до този момент) да намеря средства и да издам книгата си до този момент са напълно безуспешни. Явно у нас ситуацията в родното образование и зависещото от него бъдеще на нацията са последната ни грижа, понеже всички сме заети с това да чакаме по-пълни подробности около новите гащи на Азиса.)

1 коментар:

nana каза...

При мен творчеството се яви на друга основа.Няма нищо общо с училището