Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 18 декември 2010 г.

Българите в Чикаго, например, са повече българи от българите в Сливен или Ямбол!

Ангеле! Грънчаров! Колега! Философе! Българино! Човече!

Разгледах блога ти, четох, гледах, мислих и от многото ти идеи мисля, че изведох едно основно противоречие според гледната ми точка на учител: човечеството се развива цивилизационно благодарение на хора като теб. Но се храни и размножава от друг тип индивиди.

Защо, аджеба, за такива хора нямa място в българските училища (с ударение на последната сричка), а са гонени, но не веднага, а след като са прелъстени доброволно да предадат плодовете на труда си?

Аз вече си отговарям – защото българското училище, модифицирано от последните министерства, се движи по принципите на Питър, по законите на Паркинсън и Мърфи. И благодарение на това е заприличало на институция, с която европейската култура се е разделила.

Не страдай за училището, ще дойде ден то да страда за теб. Проблемът не е във вас. Вие само сте понастъпили проблема за опашката и затова ви е одраскал. Така ми изглежда за вашето училищно „кариерно развитие“, аз като изпадала в многобройни подобни ситуации се нуждая друг да види и да ми каже.

Но колеги, българи и най-паче философи рядко се срещат зад крепостните стени на българското образование. Добре, че поне хора се намират, иначе отдавна да сме емигрирали.

И то от чист патриотизъм: защото българите в Чикаго, например, са повече българи от българите в Сливен или Ямбол. И като такива имат нужда от качествено обучение и възпитание за запазване на естествено отбраната извадка на нацията.

Поздравления за блога! Информацията и връзките са богати, дизайнът – супер, за съдържанието – адмирации!

Написа: ДИаМАнт

Няма коментари: