Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 28 декември 2010 г.

Отговорът на Малина Петрова по повод злобното подмятане на един доносник

Под публикацията Филмът на М.Петрова „Приключено по давност“ най-сетне ще бъде пуснат по БНТ във връзка с годишнината от 10 ноември 1989 г. някой и някакъв си анонимник, нарекъл се "Пеци", злобно подмята следните думи:

През 80-те Малина Петрова е била председател на кабинета на младите кинематографисти, което говори, че най-вероятно е от менте-антикомунистите и по-скоро е обикновенна лакейка.

Така го е написал: "обикновенна". Обикновено доносниците не се славят с висока грамотност, да не говорим пък за морал. Но ето че г-жа Малина Петрова, голям български режисьор-кинодокументалист, гледам, е отговорила в блога ми със следните думи по повод на подмятането на оня нещастен доносник "Пеци":

Уважаеми господин Пеци,

Вярно е, че бях председател на Кабинета на младите филмови дейци през 1987-1988 година. Избраха ме колегите ми, против волята на ЦК на БКП. Това беше прецедент. Този Кабинет е в основата на създаване на Комитета за защита на град Русе. За наказание беше наредено да ме свалят от „поста“.

Има издадена книга с протоколите от заседанията на Политбюро по повод на създаването на Комитета за Русе. Четете и може би следващия път, когато решите да наречете някого „менте-антикомунист“ или „обикновена лакейка“, ще бъдете по-внимателен.

За сведение, независимо от професията, никога не съм била член на Комунистическата партия, въпреки поканите. А защо – можете да си отговорите сам, стига да гледате поне един от филмите ми.

Желая Ви весели празници!

Няма коментари: