Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 21 февруари 2011 г.

Крещяща безотговорност спрямо образованието на младите

Препубликувано от: Писмо до издателство "Педагог 6"

Публикувам това мое писмо до издателство "Педагог 6" поради притесненията, които са ме обхванали във връзка с незаинтересоваността на българските политици и общественици към съдбата на младото поколение. Никой почитан общественик в България не се интересува от учебниците и помагалата, от които се учат ученици и студенти. Всичките тези пособия обещаващи бъдещ успех на учащите се, са твърде различни и често пъти грешни. Единственото, което ги обединява, е невежеството и безхаберието на автори и издатели.

Ако това мое малко откритие не бъде представено на широката публика има риск проблемите засягащи морала и образованието на младото поколение да тънат в забрава и да не се постигне никакво развитие в тяхното разрешаване, единствено биха се задълбочили все повече.

Тук е момента да отправя личния си апел към министъра на образованието, младежта и науката: Министър Игнатов времето минава а промяна не се наблюдава, сега е моментът да отворите очите и съзнанието си за огромните проблеми в нашето образование, и да не отлагате повече реформите.

Ето и въпросното писмо:

Уважаемо издателство "Педагог 6", задавам Ви въпрос относно помагалото "Матурата по предметен цикъл философия лесна и успешна" издадено през 2010 г. дело на авторският колектив: Галя Герчева-Несторова, Мартин Джуров, Райна Димитрова, Бойчо Бойчев, редактор Светла Луизова, Коректор Ани Гешова. Питам Ви установили ли сте някакви грешки в отговорите на въпросите и дали всички въпроси са коректно зададени и какво образование имат авторите. Грубите грешки в отговорите са видими в раздел психология. Ето няколко примера: (ОЩЕ >>>>>)

(ЗАБЕЛЕЖКА: Присъединявам се към това писмо на ученика Добрин Добрев до издателството и си запазвам правото отделно да напиша по крещящия по безотговорността си случай с издаването на едно такова помагало, което съвсем излишно депресира учениците, които са решили да се явяват на матура по философия.)

Няма коментари: