Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 5 март 2011 г.

Мразещите живота и свободата човеци не могат да бъдат...

Тази сутрин под есето ми със заглавие И все пак, нашият Картаген трябва да бъде разрушен съзрях интересен и заслужаващ отговор коментар; ето ги по-долу, последователно публикувани, и двете, и коментара, и моя отговор:

Добър и достоверен разказ. Харесвам стилът Ви, г-н Грънчаров, и напълно Ви разбирам що се касае до човешката низост, облечена в дрипите на смърдящ обществен строй. Съгласен съм с Вас, и че смрадта на комунизма съвсем не се е изветрила и може да бъде лесно усетена навсякъде във българското днес.

Нещото, с което не съм съгласен, е че Картаген трябва да бъде съборен, просто защото него вече го няма. Единственото, което не е направено, е това че победителите не са поръсили със сол.

Но нека да видим и нашите победители! Те са друго едно общество на пошлост и порок, но което облича, обича и парфюмира себе си добре. Впрочем част от цената на техните парфюми, безпощадно се изисква и иззема от нас, победените.

Наистина широка тема, но лично аз дълбоко не вярвам в демокрацията, а думата плурализъм силно възневидях. Нужно е ново и по-добро, но то бива задушавано именно от тях, западните победители. Това добро може да се роди само на Изток ,срещу който яростно воюват световните демократи. Географски, именно Русия, Украйна, Беларус, Румъния, Сърбия, Гърция и нашата
(ОЩЕ >>>>>)

16 коментара:

Анонимен каза...

Г-н,Грънчаров материалът написан от вас ме провокира да напиша тези редове.Следя редовно блогът ви,ваш почитател съм и ми се струва ,че имаме допирни точки в мисленето си.Вие сте прав ,като казвате че,истината е това,което трябва да ни води.Тя трябва да се казва ,колкото и скъпо да ни струва това.Аза мен поне тя е следната-комунизмът трябва незабавно да изчезне от душите ни,да погледнем реално на времето в което живеем,без разбира се да забравяме миналото си.Но тази носталгия по него е безпочвена,тя само ни разкъсва и ни дърпа назад,а назад не трябва да има.Времето на болтовете и гайките е отминало, и няма смисъл да го викаме напразно.Ив същото време не трябва да си губим преценката за това,което ни се лансира през последните години,тая уж модерна вълна от запада.Съгласен съм с коментара на вашия читател,че новите победители са доста напарфюмирани и арогантни,и че цената я плащаме винаги ние обикновенните хорица.Аз самия имах ,,щастието,,да се сблъскам с тях,с победителите от запада.Работех до миналата година в една от централите на Марица -изток, ТЕЦ-3,която беше закупена от италианската фирма ЕНЕЛ.Те не са по умни от нас ,но си гонят перфектно интереса.Да ви кажа честно,представата,която съм имал за този запад се разби тотално при допира ми с тях.Арогантност,надутост,фалш,и повърхностно познаване на материята.Но за жалост парите са у тях,те купуват ,те разполагат.Съкратиха 1200 човека при налични 1700,без реална причина за това.Защо ги казвам тия неща ли .Не за да се оплаквам,няма закакво,по добре като съм далеч от тях.Казвам го,заради Вас,г-н Грънчаров.Струва ми се,че вашата любов към свободата е малко книжна,има повече патос отколкото реализъм,и великия запад не е това което се опитвате да ни представите във вашите блогове.Русия и Западна Европа,винаги са гледали на нас като на колониална работна ръка,и мисля че така и ще си остане.

Анонимен каза...

Ivaylo Radulov Да, коментара на онзи "Михаил" е показателен до каква степен комунизмът, мъртвия уж комунизъм е свил гнездо в съзнанието ни, колко сериозно ни е поразил...

Анонимен каза...

Аксения Коева Абе хора защо сте така наивни? Комунизъм , демокрация , анархизъм или каквото и да е наистината ли не проумявате простата човешка истина?Бият се лъвовете за кокала, а за бедният народ винаги нищо няма -останалито е роли на голямата сцена, политика и най-лошото от всичко е, че е за наша сметка. Андрешко в съвременен вариант, нали се сещате?

А за ценностите такива има когато има финансова защитеност няма ли такава няма и ценности. Какви ценности ще търсиш в жена която се продава на пътя за да се нахрани или младеш който съшо се продава по съшата причина.

Свобода ли такова нещо няма :)))))))Тя е за недосегаемите , ние нямаме простички закони в смисал те не ги спазват на книга да но в реалноста е платете си господа и ако имате достатъчно пари може и господ да убиете ненаказано.

А за нравите ами те са такива каквито ни позволи джобът ни.Забележете как върви играта и ще разберете:))).

Анонимен каза...

Ivaylo Radulov Извинявай Коева , но многословието ти е представило само изтрити ,размазани скечови образи ...

Анонимен каза...

Димитър Тонев Свобода ли !Има такова нещо !И наистина струва скъпо .Придобива се от хора които имат морални ценности .

Анонимен каза...

Аксения Коева Аз вярвам в свободата.Човек, който не варва в свободата не е свободен . Това е единственото което притежаваме и от ,което ежедневно бягаме.Всеки един от нас през етап от живота си е притежавал чиста нравствена система.Съвремието обаче придобитият опит я деформира и не след дълго напълно губим началната и структура. Това което остава от нея ние сляпо искаме да вярваме , че е еволюирала дори в нещо по добро.Това на практика е невъзможно.Преди време,не мога да цитирам автора,но бях прочела ,че докато има хляб има и морал.

За съжаление истината е неприятна и нейното отчичане няма да промени фактите

Анонимен каза...

Ivaylo Radulov Клишета Коева , заучени наизуст или просто пествани ...

Анонимен каза...

Аксения Коева Ще се радвам да прочета ващата позиция господин Радулов до сега вие нищо не сте изразили и споделянето на единна

Ако си фен на определен футболен отбор това означава ли според вас че копирам всички останали негови фенове или просто като тях споделям тяхната футболна страст и

Анонимен каза...

Ivaylo Radulov Отново ,одалечен от същността пример, заучен като виц с манипулативна цел...Мойто мнение е , че комунизма е болест с която поколения хора са заразявани и от която те не са избрали да се лекуват и най -лошото те не профилактират своите деца от нея...

Анонимен каза...

Аксения Коева Скъпи господине интелектуалното ви ниво явно не ви разрешава да проумеете горенаписаното от мен но аз ви разбирам и имате късмет с мен зашотото ако беще друг индивид той просто щеше да ви тегли една майка и да ви приключи.:)))))Няма комунизъм , няма демокрация , или каквато и там система при всички народа тегли и то яко, гладни са и безработни, нагушиха се мафиотите и няма кой да ги спре. Ясно:)))На по ниско ниво на изразяване не мога да сляза за да ме разберете, дано сте схванали същноста на идеята. Ибаха майката на народа , схвана ли:)))ако не си съжалявам . Няма никакво клише и обеснение като строй или система те гладъват безработни са и останаха без жели и морал и ако някой не направи нещо погиваме като нация , схвана ли:))).Не става дъма ни за социализъм ни за комунизъм ни за демокрация става дума за оцеляването на народа . Вярвайте ми те не ги интерисува кой строй ги дои.:))))Искат да работят да ядат и да се забавляват:)))))).Римляните са казали дайте на народа хляб и зрелища. какъв комунизъм какви глупости те тресат бе човек. Ти нормален ли си , тук няма политика има безработица и децата ни останаха на улицата. За ужас без нищо нито имат идеали, нито пари да се борят с мощната мафиотска структора вградена в държавата ни. ОК. Стопли ли:)))Чети и мисли стига ръси глупости аз отивам да си видя пациентите.

Анонимен каза...

Ivaylo Radulov Писала сте , че сте някаква психоооо ...Просто имате ментални проблеми , психарка сте със сигурност и ...,моля ви идете на лечение!!!

Анонимен каза...

Румен Стоянов Комунизма наистина е неизлечим,не знам дамата защо се ядосва.

Анонимен каза...

Димитър Тонев Ма ,госпожо Коева ,Вие или се правите на ударена или наистина сте зашеметена .Наистина ли не сте сколасали да проумеете ,че комунизма ни докара до тази духовна нищета ,тежък морален дефицит и нравствен упадък !?

Анонимен каза...

Аксения Коева ‎:))))Аз не се ядосвам а се забавлявам . Обичам комуникацията дискусията и най- вече сблъсъка.Там можеш да се заредиш с енергия и интусиазъм.А и да отстояваш гледната си точка на фона чуждият начин на мисленев

Господине, аз не подържам нито един строй, мен ако питаш, не се правя на ударена, а просто исках да ви поясня, че хубав строй няма и успешна система докато в основата лежи човешката природа, с всички свои недостатъци . Та, ако не сте разбрали, човешката природа е в състояние всичко да опорочи, доверетем и се. А сега момчета, спокойно, не вдигайте кръвно, това е само момент, в който всеки си казва какво мисли, нищо повече . Беше ми приятно, желая ви прекрасна вечер.

Анонимен каза...

Димитър Тонев Знам ,тежко е !Едно е да живееш в "уюта" на комунистическото безвремие ,съвсем друго е да го носиш само в душата си .След рухването му прекалено много хора се почувстваха като осиротели бездомници ,без капка идея за това с какво да го заменят .

Анонимен каза...

Румен Стоянов Г-жа Колева леко се успокои,като ни пожела лека вечер,и въпреки това аз лично не и вярвам,че не подържа нито един строй.По внимателно с приготовленията.