Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 5 март 2011 г.

Другата гледна точка за събитията в Либия

Ангел Грънчаров: Здравей, да те попитам нещо, може ли? Как мислиш, как го възприемаш, дали не съм прекалено жесток с човека, на който отговарям ето по този начин?
Ружка Братанова: Добро утро, Ачо! Сега ще видя. знаеш, че казвам нещата в прав текст и ще ти кажа моето си мнение, и няма да ми се сърдиш, ако е различно от твоето, нали?
Ангел Грънчаров: Разбира се, напротив, ще съм ти благодарен!
Ружка Братанова: Е, чак пък жесток не си, напротив, казал си му своята позиция… Не ми се занимава да коментирам, по простата причина, че трябва да влизам в спор и с двама ви :) Вярата в Бог не е задължително условие или елемент от демокрацията.
Ангел Грънчаров: Що, напиши си мнението, ще е интересно; в блога го напиши ако искаш, а не само на мен, хубаво е да има дискусии.
Ружка Братанова: Чакам да излезе статистиката от преброяването с интерес, интересува ме броят на атеистите в България. Защото това унизително показно-демонстративно поведение на комунистите, които до вчера забраняваха религиите - и правилно! - е гнусно! Аз съм против религиите, защото съм убедена, че ако има Трета световна война тя ще е на религиозна основа. И всичко, което се случва и около България с разширяването на мюсюлманските територии и прегрупиране на населението, за сметка на една православна държава като Сърбия е достатъчно показателно. Същото се случва в момента в Либия: нахлуване на ислямския фундаментализъм на една огромна територия. Призивите за Кадафи "Долу! - Горе!" са само повод. Истината е, че се руши едно народовластие, чийто представител - Кадафи - колкото и да е лош, удържаше здраво фундаменталисткия ислям. Който нахлува със страшна сила по света!!! Религиите разделят обществото, човечеството.
Ангел Грънчаров: Много интересно... Виж това, където показва годините на триумфите на Кадафи (в снимки).
Ружка Братанова: И ако мирните религии го обединяват с вярата му в доброто, независимо как се казват различните богове, то ислямът е войнствен, агресивен.
Ангел Грънчаров: "Народовластие" казваш?!
Ружка Братанова: Да, Джамахирия означава "народовластие". Те имат нещо като горна камара на парламент.
Ангел Грънчаров: То всяка диктатура обикновено бива наричана така "народовластие". Сама себе си нарича така...
Ружка Братанова: Който се казва "Революционен комитет". Което обаче не означава, че всичко решава Кадафи еднолично. Това са неща, които ако не си живял там, няма как да знае човек, освен ако не е арабист. Защото у нас медийното затъмнение и манипулативност имаме в изобилие.
Ангел Грънчаров: Разкажи по-подробно, аз наистина не знам, а ми е интересно!
Ружка Братанова: Либия беше една прекрасна държава, която никога повече няма да бъде същата. Първо те си имаха свободни, демократични местни избори. Сами си избираха на регионално ниво.
Ангел Грънчаров: Същата не, но може би по-добра държава защо да не е?! Или ще бъде непременно по-лоша?!(ОЩЕ >>>>>)

2 коментара:

Анонимен каза...

г-жо Братанова, излиянията ви са точно на човек ял от ръката на Кадафи и живеещ във Франция! Значи г-жо американците воюват срещу ислямистите, но в същото време ги снабдяват с оръжие...хахахха...то това е като подпалването на партийния дом ...ееееее ами осъзнайте се малко...Франция още не може да прости на Америка, че цял свят говори английски, а не френски, нали така?!Франция през втората световна война е била германската КУЧКА и французите още не си признават, че благодарение на американци и англичани са свободни...и франкофонията ви, г-жо Братанова, къса логическата връзка на промития ви мозък...не е лесно да се говори истината, когато истината може да спре кранчето на гурбета...едно време в Либия, а сега във Франция! А вие обвинявате Америка, че имала имперски интереси в Либия! Наистина ли г-жо Братанова? А вашите интереси, г-жо Братанова, те не са ли тия, които подклаждат така злостната ви позиция за положението в Либия и, по-точно, за ролята на Америка! Забравихте ли, г-жо Братанова, че Рейгън бомбардира Кадафи без да му мигне окото...ех този Рейгън как можа да забрави за американските интереси в Либия и либийския петрол...ще кажете ама то беше отдавна...е беше обаче американците не са оставали без петрол!!!хаххаа
Хайде сега да сравним Обама, един от най-страхливите и безгръбначни президенти в американската история, с Рейгън...нима считате, г-жо Братанова, че това недоразумение за американски президент би продавал оръжия на ислямисти или, въобще, би имал смелостта да се меси в Либия? Вие, г-жо Братанова, би трябвало да вярвате по-малко на френската пропаганда, защото французите са нация с голяма амбиция, но без никакъв морал! И е всеизвестно, че най-добрата част от френската армия е чуждестранния легион, в който няма французи...така че запитайте се, г-жо Братанова, дали арогантните французи не са повече намесени в Либия с, да речем, военни самолети, с които Кадафи е крачка напред пред демонстрантите и недейте така с лека ръка да коментирате и раздавате присъди!И колко французи също работят в Либия, нали така!
Сещам се за един анекдот...какво наричат французите военна катастрофа...ИЗГОРЯЛА ФАБРИКА ЗА БЕЛИ ЗНАМЕНЦА!!!хахахха
Айде, както би казал българският премиер-слънце!

Атанас Аврамов каза...

Атанас Аврамов/;Към анонимен:Нападнахме Либия защото американския петрол се намира под либийските пясъци.Защита- ваме нашия си нефт! Барак Обама