Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 18 юни 2011 г.

Критика на поредната най-нова „епохална концепция” за коренен прелом и за „революция” в българското образование

Г-н Райчо Радев от Перник, който преподава философия и е директор на тамошното Спортно училище е написал много добре аргументиран и премислен текст, представляващ подробен коментар на поредната най-нова концепция на чиновническия гений на Образователното министерство, която тоя път е озаглавена с гръмкото наименование: КОНЦЕПЦИЯ ЗА ОСНОВНИТЕ ПРИНЦИПИ И ИНОВАТИВНИТЕ МОМЕНТИ В ПРОЕКТА НА НОВ ЗАКОН ЗА ПРЕДУЧИЛИЩНОТО И УЧИЛИЩНОТО ОБРАЗОВАНИЕ.

Моя милост се познава (интернетно) с г-н Радев от доста време, а пък наскоро имах възможността да се запозная с него лично на конференцията по проблеми на гражданското образование, която биде проведена от Националния институт по образование и Фондация „Миню Балкански”.

Аз знаех, че г-н Радев работи много упорито върху своята преценка на „Концепцията”, която се очаква да залегне в Проекта на нов Закон за училищното образование, който се гласи да внесе в един бъдещ прекрасен ден екипът на министър Сергей Игнатов. Затуй тази сутрин със задоволство открих, че очакваният критичен анализ на г-н Радев е публикуван в неговия блог. (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр.

Няма коментари: