Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 18 юни 2011 г.

И за двамата последни ректори на ПУ "П.Хилендарски" се оказа, че са били агенти на ДС!

На 16.06.2011 г. излезе доклад на комисията по досиетата, касаещ Висша атестационна комисия, който установява и обявява принадлежност на български граждани към ДС и разузнавателните служби на БНА на основание чл. 26, ал. 1, т. 2 и т. 3 от закона.

В него измежду другите "славни дейци на тихия фронт" и видни представители на "железния юмрук на Партията" човек може да открие имената на двамата последни ректори на ПУ "П. Хилендарски", именно имената на проф. дфн Иван Костадинов Куцаров и проф. дфн Огнян Стефанов Сапарев!

Работили са, естествено, по линия на 6-то управление на ДС, именно политическата полиция.

В тази връзка на човека, който във Фейсбук ме информира за новината, написах следното съобщение: (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр.

6 коментара:

Анонимен каза...

Ще ми се да вярвам, че поне някои от този списък не са задължително мръсници и доносници. Все пак по онова време излизането за специализация на запад вероятно е ставало след политически инструктаж и е бил изискван отчет за видяното в западните институти. Нека ви припомня че дори и хора като Георги Данаилов и Димитри Иванов ги изкараха някакъв вид "агенти".

Ангел Грънчаров каза...

Да бе да, има и добри доносници, сиреч, има добри мръсници и то непременно с най-възвишени души и помисли...

Анонимен каза...

Опитвам се да кажа, че присъствието на някой в тези списъци не го прави задължително доносник. Или поне ми се иска да вярвам, че е така. Моля не изкривявайте позицията ми.

Plamen Angelov

Ангел Грънчаров каза...

По същата логика присъствието на някой в списъците на Гестапо и на ССне го прави задължително и автоматично част от репресивната система на национал-социализма в Германия...

Анонимен каза...

Нека го кажа по следния начин: Вярвам повече на думата на Георги Данаилов, отколкото на списъци изготвени, редактирани и манипулирани от ДС. А за да приема, че човек като Георги Андреев от ПУ е бил реален доносник ми трябват доста по-убедителни доказателства от присъствието на името му в някаква картотека. От друга страна, не е трудно да повярвам за агентурното минало на хора като Сапарев. При всички положения, обаче, не бих хвърлил камък по никого само заради присъствието му в определен списък.

Plamen Angelov

Ангел Грънчаров каза...

И Георги Андреев ли е списъка? Аз не забелязах името му там. Просто правите догадка или със сигуност знаете, че и той е в списъка?