Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 22 юли 2011 г.

Вбесен от все по-арогантното държане на Премиера Борисов напоследък, седнах и написах следното "Открито писмо" до него

Г-н Борисов,

Не се обръщам към теб с уважителна форма, понеже не заслужаваш уважението ми, а и не си се опитал да го заслужиш; не те наричам "г-н Премиер", понеже, първо, не си венчан за тая длъжност (тя, при демокрацията, е най-временното нещо на тоя свят и още утре можеш да се сгромолясаш оттам!), и, второ, понеже се държиш по начин, който уронва престижа на тая институция. Длъжен съм още сега да те предупредя, че на този стол, на който сега седиш, са седели личности от несравним с теб самия мащаб: Стефан Стамболов, Димитър Петков, Александър Малинов, Александър Стамболийски, Богдан Филов, Иван Костов. И по тази причина, стоейки там, трябва да се държиш подобаващо, а не както ти скимне, сякаш си нещо като уличен хулиган - или като разпасана и разгащена мутра от началото на 90-те години.

Защото, драги ми г-н Борисов, тази държава, първо, не ти е бащиния, второ, защото когато ние, гражданите, сме правили тази несретна заради такива като теб - и най-вече заради тия, дето ти дърпат конците! - българска демокрация, ти си бил нещо като квартален рекетьор, "охранител" и разтривач на ушите на Тодор Живков. Прочее, г-н Борисов, отдавна искам да ти задам един неудобен въпрос: къде твоя милост беше, когато ние, гражданите, бяхме на улиците и се борехме тази българска демокрацията да стъпи на крака и да проходи?! (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

4 коментара:

Недялко Тенев каза...

Доста емоционалнo писмо.Но има и някои верни неща в него.Като магистралите до морето,което не е по джоба на българина.И постоянното бърборене сутрин едно,вечер друго.Омръзна много на хората.
Борисов лично ще получи оценката си в най-скоро време.Имам предвид изборите наесен.Съмнявам се,че като излязат резултатите ще каже: "Конграчулейшън,народе мой!"-:) Е тогава вече може и да млъкне за няколко години,обиден подобно на предшественика си Костов.

Анонимен каза...

По-голям идиотизъм не бях чел!!!
До философа Гръняаров,
Г-н философе, ти излизал ли си по-далеч от ваше село?? Ти знаеш ли какво означава да имаш пътища?? Ясно ли ти е, че тава е "кръвоносна система" за всяка една икономика?? И това не са мои думи, а на американски президент!! Схваща ли изобщо твоята плоска главица, че когато има движение, бързо във времето, има и бизнес, има и работа, има и пари!! ... С твоя кумир Костов една пътека не можахте да прокарате, сега имаш претенции защо се стрят магистрали?? Твоето философско плиткоумие, гарнирано с псевдодемокрация е безпределно упадъчно!! ..... Вземи мотиката и търмъка, излез пред блока и почисти градинката, да видиш Що е то ТРУД!!!!

Анонимен каза...

Относно “писмо до Боко”:
Г-н Грънчаров, защо му давате акъл? Аз много се радвам, че е самодоволен глупак, защото ако беше хитър, като Тошо, можеше да се задържи по-дълго.

Защо го карате да мисли като не може?! Как да работи, когато според него било по-лесно да си министър председател отколкото да си кмет - вдигаш телефона и нареждаш на съответния министър да свърши работата!!!

Ако направите един по-кратка форма на писмото, ще стане много силно и може да го пускаме във форумите след всяка негова изява.

М.П.

Ангел Грънчаров каза...

Права сте, но ме вбеси и написах писмото под влияние на емоция... ще опитам да направя и по-кратка форма... тия дни, живот и здраве да е...