Представена публикация

Човеци ли сме?

  Да помогнем на Любо ОЩЕ:   Ще помогнем ли за лечението на г-н Любен Воденичаров? Освен това смятам, че нашият "Картаген" - мас...

събота, 23 юли 2011 г.

Долу злостните вредители, дръзнали да развалят толкова приятно ухаещата на партенки общобългарска нравствена кочина!

Иво Инджев е написал коментар под заглавие Атака на шистофренията, в който, както забелазвате, предлага нова дума: "шистофрения". Това заболяване, оказва се, се предизвиква, по гледната точка на И.Инджев, от специфичен вирус, носещ името "рубли" (може и "евра", що не и долари, ний от долари не се гнусим, гнусим се само от американския империализъм?!). Това заболяване, оказва се, особено ярко се е проявило напоследък у фюрера на АТАКА Сидеров, който, инфектиран с повечко рублички, се бил изказал ето така:

“Защо Цветан Цветанов? Трайчо Трайков е много повече за отстраняване, върви по грешен път, например за шистовия газ – доказано вредно е. Последното му прегрешение ще бъде, ако подпише договор с фирма “Шеврон” за добив на шистов газ в Добруджа. На най-плодородната земя да започнат сондажи, е убийство за българската земя“.

Туй замечателно изказване Сидеров го бил направил по БиТиВи-то. (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя.

Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Няма коментари: