Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 25 декември 2011 г.

Разкаянието на един набеден мошеник, снабдено с призив за повече доброта

Искам да допълня нещичко към разказаната история в есето Една странна, много чудна, направо почти мистична история. Тая забележка я пиша ето сега, почти три години след събитията, които представя самото есе. Дълго мислих дали да напиша това допълнение, но ето, сметнах, че си заслужава. Сами ще разберете защо е така като прочетете нижеследующите думи.

Получи се по-късно някакво твърде неочаквано продължение на самата история около издаването на книгата ми, носеща заглавието ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, с подзаглавие Вечното в класическата и модерната философия, която всъщност е главната моя книга, систематичното изложение на моите идеи. Не, нямам предвид това, че и тая моя книга стои арестувана вече трета година по борсите и складовете и не е допускана даже до книжарниците; книжарите просто не я щат, била "елитарна" или не знам каква си, а всъщност я оценяват за "непазарна", сиреч, основателно мислят, че от книгата ми няма да забогатеят; това обаче е разбираемо, като се вземе предвид в каква страна живеем; живеем в страна, в която материализмът и атеизмът са в своята стихия, как тогава книга като моята, в която се пише за духовни неща, да може да бъде оценена в страна като нашата?! Имам предвид обаче в случая за нещо съвсем друго, наистина неочаквано.

Става дума за спонсорите на книгата ми от Испания, за които ви писах. С тия хора, мъж и жена, живеещи е работещи заедно, до едно време имахме чудесни отношения. Но в един момент всичко рухна. Ето какво стана. Разказвам го, щото може да хвърли някаква светлина върху най-важния въпрос: какви всъщност сме ние, българите. (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 ЛВ., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.

Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: