Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 17 януари 2012 г.

Зад "спонтанните протести" срещу шистовия газ стои щедро плащаща ръка с червена петолъчка на ревера

Тия дни бяхме свидетели на чудо невиждано: "съвсем спонтанно" избухнаха протести срещу шистовия газ, и то едновременно в цели 12 български града! Съвсем близко до ума е, че "спонтанни протести" против шистовия газ у нас просто няма как да избухнат, и то едновременно, и то в цели 12 града! Явно зад тия протести стои мощна организираща и щедро плащаща ръка. В такива случаи е твърде лесно да се разбере чия е тази ръка; принципът е "Кому е изгодно?". Ясно е на кой са изгодни тия протести срещу една технология, която ще гарантира енергийната независимост (свободата) на България от Путин и от Газпром.

Кои са платили тия "спонтанни екологични демонстрации" всеки сам може да се сети. Разбира се, не отричам, че сред протестиращите е имало много "полезни идиоти" (по думите на Ленин), т.е. хора с най-чисти романтични подбуди и илюзии, което обаче не променя факта, че са били така майсторски използвани, че би следвало, ако осъзнаят какво е станало, сами да почувстват, че, противно на намеренията си, са допуснали да станат истински балъци. В случая обаче този тип балъщина не е безобидна: вреди на собствената ти страна, на свободата на собствения ти народ, на бъдещето му, на просперитета на нацията и държавата, т.е. на всички нас, в това число и на теб самия... (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя.

Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

6 коментара:

Bacho Кольо каза...

АКСИОМА 1: Газпром е заинтересована в България да не се добива щистов газ - компанията губи пазари и намаляват печалбите и.
АКСИСМА 2: Шеврон е заинтересована в България да се добива шистов газ - компанията завоюва пазари и се увеличават печалбите и.
СЛЕДСТВИЕ от Аксиома 1: Тези които са против добива на шистов газ у нас са или продажници, купени от Газпром или са заблудени овце.
СЛЕДСТВИЕ от Аксиома 2: Тези които са за добиване на шистов газ у нас са безкористни патриоти и убедени борци за енергийна независимост.
П.С. Грънчаров, провото ти да се правиш на идиот в собствения си блог е свещено и неприкосновено.
Не се опитвай, обаче, да правиш другите на идиоти!

Анонимен каза...

Въпреки глупостта на тези протести и късогледството на протестиращите, е идиотско да се твърди, че хората, които отиват да протестират, са подкупени от Москва.
Подценявате човешката глупост, Грънчаров.

Анонимен каза...

Вашата държава също така винаги е настоявала за диверсификация на енергийните източници в България, което мнозина тълкуват като начин за нейното отдалечаване от Русия. Напоследък се акцентира върху проучванията от американски компании на шистов газ в България. Това ли е доброто решение?

- Мисля, че стратегическият интерес на България е да постигне спешно енергийна диверсификация, за да не е зависима само от един източник. Но шистовият газ е само една възможност, която предизвиква спорове както в България, така и в САЩ. Има сериозни екологични въпроси и ако трябваше да посъветвам България, бих й казал да бъде много предпазлива.
Да не бъде първата, която ще скочи в този бизнес. Това не означава, че никога не бива да прибягва до тази възможност, но все пак да внимава, защото трябва да се учи от опита на другите. Освен това има и други възможности - алтернативни тръбопроводи, , доставка на втечнен газ и пр., които България трябва да проучи.

Грънчаров, горното го е казал политик, а ти политиканстващ. Разлика огромна...

Анонимен каза...

Грънчаров, този платен некадърник Бачо Колю защо не го блокираш . Стига сте се правели на демократи, защото КОМУНИСТИТЕ с демокрация трудно ще се изхвърлят от България. Ей, заради такива малоумници като този Бачо Колю младите са с промити мозъци! Не стига, че медиите са пълни с тези некадърници ами и в блоговете си ги пускате да тровят, манипулират и да се правят на света вода ненапита, а на всичкото отгоре и да обиждат! Блок и цензура за червените кратуни иначе има още да се чудите защо народа е толкова прост!

Ангел Грънчаров каза...

Не блокирам дежурните си платени "критици" от типа на "бай Колю" по една единствена причина: за да види народът колко им е акъла, да се наслади на скудоумието, на наглостта, на баналността на комуноидите. Те сами на себе си са най-големите врагове, щото преливат от злоба; а тази злоба е израз на крещящата им неадекватност спрямо живота, спрямо потребностите и изискванията на съвременността; те са обречени от самата история и по тази причина нека да ги оставим сами да копаят гроба си; нали сами себе си преди век и половина в Комунистическия манифест на Маркс нарекоха "гробокопачи", оказа се, че са такива, но, за щастие, са гробокопачи не на свободата (капитализъма), а на себе си, на комунизъма (несвободата). Затуй ги оставам на усърдието им; нека да копаят; за щастие, сега не могат да копаят нам гробове; те, прочее, след като избиха 100 милиона човека за вековната си кървава история, изглежда се понапиха с кръв, ето, сега бълват изпитата кръв и жлъч по форуми, което е израз на предсмъртните им гърчове. Пък ги и съжалявам, нека шават, и те душа носят; трябва да сме християни. Доброто винаги побеждава злото; истината винаги побеждава в крайна сметка лъжата - ето в това трябва да вярваме. Нищо че на моменти тия същите имат поводи да рипат злокобен танц върху пресно изкопани гробове (както навремето са рипали върху гроба на Стамболов, а ето, тия дни по същия начин рипат върху гроба на енергийната независимост на България!), те са обречени по повелята на самата история. Както не могат да възпрепятстват възхода на Слънцето, тяка няма как да предотвратят гибелта си - който е осъзнал това, такъв съвсем не се дразни от подмятанията им, които, от друга страна, не са подобни на сърцането и дрънченето на каруцата; нека да скърца и да дрънчи каруцата, нека да тропат колелетата - важното е, че каруцата се движи, и то по верния, по правия път: окончателната победа на свободата над нейните душители!

Анонимен каза...

Грънчаров,
Ти сякаш получаваш пари от Шеврон. Енергийна независимост, не значи само шистов газ. Прочети по-горе какво е казал Джемс Пардю. Или и той е комуноид?