Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 28 януари 2012 г.

Кога народът ни ще възопие срещу бесовската наглост на владиците-ченгета?!

Попадам тая сутрин на разтърсваща публикация със заглавие Дометиан предал брат си на ДС. Статията се основава на факти от агентурната активност на един от владиците-доносници, именно Дометиан Видински. Наистина този същият е писал и срещу родния си брат, иначе казано, представял се е за нещо като модернизиран "духовен" вариант на комунистическия идол Павката Морозов. Младите, които не знаят кой е този последният, нека да прочетат поне това: Истината за Павлик Морозов; вкратце казано, тоя последният е дете, което е било усърден доносник на болшевишката власт; предава даже и собствения си баща - и затова беше даван на "достоен за следване" пример на съветските и българските пионери. Един пример, прочее, за пълната безнравственост, безчовечност и извратеност на самия комунизъм!

Тази история за предателствата на нашия "духовен водач" Дометиан ми дава повод да напиша нещичко относно излязлата наяве омерзителна афера за ченгетата-митрополити. Макар че цялата история е толкова скверна, че повече не може да бъде; но се налага да я осмислим основателно, щото ако не реагираме никак, значи хептен сме я загазили. Ето какво ми се ще да кажа, понеже от доста време нося в себе си някои несподелени мисли, от които е време да се освободя чрез написването им. Щото много опити тия дни се правят за изопачаване на истинското положение на нещата - когато се тълкува скандалната история с ченгетата-владици. (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите.

Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

4 коментара:

Bacho Кольо каза...

"Тези, които в 30-е години направиха от Павлик Морозов пионер-герой са обикновени сръчни агитпропагандатори ( говорейки съвременно: имиджмеъри). Тези псевдодемократы-реформаторы, които от закланото от изверги момче създадоха символ на предателството и доносничеството са просто буклук"
Грънчаров, за съжаление тези думи не са мои, но аз се подписвам с две ръце под тях!

Ангел Грънчаров каза...

Няма начин да не се подпишеш под думи, които са нескопосан опит за оправдание на така милите на сърцето ти идоли на съветския комунизъм...

Bacho Кольо каза...

Повтарям ти значението на тази мисъл в опростен вариант, за да разбереш , че се отнася до теб: "Тези , които превърнаха П. Морозов в идол са обикновени имиджмейкъри, ТЕЗИ, КОИТО ГО ПРЕВРЪЩАТ В СИМВОЛ НА ПРЕДАТЕЛСТВОТО, са обикновени боклуци!"
Възможно е аз да съм бил жертва на имиджмейкърите, а ти си от тези, които го изкарват символ на предателството.
/Сигурен съм, че не знаеш истината зоа това, какво точно е казало 13-годишното дете за баща си на следователите, нито пък знаеш как зверкски е заклано заедно с 8-годищното си братче/ Простено да е невежеството грънчарово!

Ангел Грънчаров каза...

Когато таваришчите са създавали "вдъхновяващия образ" на Павлик Морозов моя милост още не е родена, родил съм се значително по-късно; не виждам как съм могъл да участвам в създаването на този образ на съветско-комунистическата пропаганда. Хич не ме интересува как същата тази пропаганда, но вече с обратен знак, изкарва същия този Павлик с нищо невиновна жертва на враговете. А ти си пореви за Павлик Морозов, нема лошо, щом ти е толкова драг на сърцето. Ей, непоправими сте вий, комунистите, Бог да ви е на помощ какво ще правите с тия бетонни глави, дето са на раменете ви!!!