Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 15 март 2012 г.

Загадка: кога в нашенските родни условия един депутат би се съгласил да напусне топлото си местенце в Парламента?

И това се случи; случи се чудо-невиждано: напусна Парламента цял един депутат от ГЕРБ! Николай Коцев се казва. От Враца. Да, оня същия, дето преди време се обезсмърти с твърдението, че България се била освободила от турците чак преди 500 години! С напускането на Парламента още повече ще се обезсмърти, помнете ми думата!

Вчера слушах по една телевизия крайно неубедителните му разсъждения относно мотивите за такава една необяснима постъпка. Изпоти се направо. Много му е трудно на човека да обясни необяснимото. Понеже няма как да изплюе камъчето. Аз тук искам да му помогна. Искам да развия теорията си относно единствената разумна причина в нашите български реалности един човек да напусне Парламента - при положение, че, както е известно, се плащат луди пари за влизането в Парламента.

Да, да влезеш на избираемо място в листите се налага да платиш. Или "да спонсорираш" съответната издигнала те партия. Както и да е, казано просто: налага се да дадеш солиден рушвет. Следете внимателно мисълта ми, моля, щото ще дам един изцяло логически аргумент, който може да бъде схванат задоволително при известно умствено напрежение.

У нас, знайно е, вече е масова практика да се купуват гласове на простодушните избиратели. Парицата, санким, постепенно заигра все по-активна роля в българската политика. Тази практика биде издигната и на още по-високо ниво: да си напазаруваш вътре в Парламента не само депутати, но и цели парламентарни групи. Така Бойко Борисов си купи, примерно, подкрепата на АТАКА. Колко е платил знаят само той и Сидеров. Сега пък Яне се самопродаде и пристана като крехка невеста пред Титана. ГЕРБ вече си има пълно мнозинство в Парламента, добито по един най-прост начин: чрез купуване на депутати. (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя.

Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

1 коментар:

Анонимен каза...

"Много му е трудно на човека да обясни необяснимото. Понеже няма как да изплюе камъчето. Аз тук искам да му помогна. Искам да развия теорията си относно единствената разумна причина в нашите български реалности един човек да напусне Парламента"
Айде бе,как така ще да е "единствената разумна причина в нашите български реалности".
Я да пробваме:"Ще дръзна да дам своИ отговорИ на поставения въпрос":
1." Понеже няма как да изплюе камъчето." - ми може да е по едричко камъчето и да му засяда в гърлото,мъчил се човеко да го изплюе,ма неби и се изпотява.
2."Изпоти се направо." - Като знам как на времето в Шумен пустите му прожектори ,дето тея с камерките ни пекоха,шЪ са изпотиш ,я.А ,там в Шумен де,У "Старата къща" с Иван Иванич хапвахме кърначета с биричка и цигулка ни свири даже,Еее!Може пък от тея прожектори,незнам,нали по преди ти казах за телевизоро де е.
3."да напусне Парламента – при положение, че, както е известно" задушевно е много там,може пък да не му понася на човеко,знам ли.
4."У нас, знайно е, вече е масова практика да се купуват гласове на простодушните избиратели." - ми сега при тоя социален недоимак опущение направи човек,пък после го гризне съвест,случват се понякога и чудеса!
5."С напускането на Парламента още повече ще се обезсмърти, помнете ми думата!" - ами Я,човеко може да е преценил,че не му достигат технологични възможности и да е отстъпил на някой с по.ТЕ ,то и моят комп ,на който са проектирани египедските пирамиди добър,ама като влезе в твоето студио ,не му достигат силици и се изпотява!
" Даже се разбра как ги купували:" а,кога бе,гле как съм изпуснал,туу!
"Не. Нищо не става вече без пари в свидното ни отечество."
Ее,маани тогава,нямам,аз си помислих,понеже копривица никва та.Като нестава,нестава!
Нема да се излагаме, я?
Ма що немога да се сетя кой беше той бе,изложих са!Удратехме си и тва сие,бели петна взеха да се появяват тук тамее - е неможах да я докарам баш по научномо приказката,нали пък косъм имаше в учебника,та така!
...айде, хубав ден на всички, че трябва да бързам за работа!Работа!ДА, то сичко си е работа,въпрос на гледна точка "Ако моята теория за относителността се потвърди".

Румен Бърцов