Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 15 март 2012 г.

Бойко Борисов хептен се опутинизира вече...

Чета нещо и - Борисов като Путин ще посещава магазини и ще сваля цени: Ако яйцата не поевтинеят до петък, спирам помощите за сектора! „Християско е цените да паднат преди празниците“ - както се казва, не вервам на очите си: нашият европоиден Премиер наистина е започнал да разсъждава по путински; прочее, той някога изобщо разсъждавал ли е иначе, непутински? Та ето извадка от неговите словоизлияния; заслужават да се запазят за бъдните поколения:

Затова ще им предадете, че в петък с Дянков ще избера три- четири магазина – малък, среден и голям, ще мина да видя цените какви са на яйцата, и ако яйцата до тогава не са поевтинели, ви забранявам да ми внасяте каквито и да е постановления за пари, свързани с този сектор. Деня преди Великден пак ще отидем произволно в няколко магазина и месарници. Установя, ли че спекулативно измъчват хората, на практика да стават печалбари, нито едно постановление няма да пусна да мине по тази тема. Ще се качим на колата и като караме ще кажем: „Ето в този магазин спри“, ще вляза и ще видя каква е цената вътре в магазина. И оттам финансовата комисия, земеделието – обратно по веригата. Тогава вече, където се получи този луфт, защото производителите казват ние ги даваме на двадесет и няколко стотинки... (ОЩЕ >>>)


Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

1 коментар:

Анонимен каза...

Как действа истински загриженият за народа държавник?

Брежнев във времето си в Молдова:):)

- Брежнев почти каждый выходной ходил на центральный рынок Кишинева, в магазины - интересовался ценами, наличием товаров, - вспоминал как-то и сам Павел Перевозник. - Иногда покупал там крупу - он же любил остановиться где-нибудь на улице и кормить голубей.
Однажды в одном из магазинов попросил взвесить ему килограмм крупы. Продавщица довольно грубо спросила:
- Куда сыпать-то?
- В пакет. А если нет пакета, заверните хотя бы в бумагу, - ответил неузнанный Брежнев.
- Нет у нас пакетов, со своими приходите!
И тогда Брежнев снимает шляпу:
- Сыпьте сюда.
Продавщица высыпала, и в таком виде Леонид Ильич появился в ЦК. Тут же вызвал министра торговли да такой разбор устроил "состояния дел в этой отрасли"!..
После чего руководители не только торговли, но и других ведомств стали регулярно проверять предприятия и наводить там порядок.

http://kp.ua/Default.aspx?page_id=3&city_id=-1&date=171211&news_id=316222