Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 31 март 2012 г.

Руският империализъм е най-злият враг на българската свобода и на българското достойнство

Публикувам за първи път пълния текст на мое интервю пред украинска медия, посветено на българо-руските отношения. Публикувам го на руски език, на езика, на който интервюто беше дадено. Засега интервюто е публикувано само на украински език. Преводът му на български ще бъде публикуван веднага щом бъде завършен. Който обаче чете и разбира руски език, може още сега да разбере какво моя милост благоволи да каже на братята-украинци, които също като нас страдат от "братската" мечешка прегръдка на кремълските сатрапи:

1. Господин Грънчаров, у Украины очень сложные отношения с соседней Россией. Но Болгария далеко от России и уже стала частью объединенной Европы. Чувствуется ли у вашей стране тоже негативное влияние России?

Да, чувствуется, и слишком даже. То, что мы сравнительно далеко от России, вообще не помогает нам. Наша история вот уже 134 лет после освобождения от турецкой власти убедительно показывает, что Россия, и имперская, и советская, проводит одну и ту же политику в отношении к Болгарии: Россия самый коварный враг болгарской независимости и свободы. Россия всегда рассматривала Болгарию как свою Задунайскую губернию. „Курица не птица, Болгария – не заграница!” – вам, конечно, это известно. Когда в периоде 1997-2001 года в Болгарии впервые правило некоммунистическое правительство демократических сил воглаве с Иваном Костовым Болгария сделала решительные шаги к отбрасыванию вековой российской доминации и категорично выбрала иную гео-стратегическую ориентации страны, именно к западному миру свободы и демократии, тогда именно российские тайные службы и российская агентура в Болгарии получили из Москвы приказ: сделать все, чтобы не допустить этого, чтобы вернуть Болгария к сфере своей имперской гегемонии и господства. Россия тогда начала настоящую пропагандную войну с проевропейском правительством демократических сил, мобилизировала все свои ресурсы и сделала „чудеса храбрости”, чтобы провалить эго политику. Всущности, чтобы недопустить второй мандат этого правительства КГБ и их агенты с коммунистической государственной безопасности Болгарии решились играть „ва банк” и привели к власти бывшего болгарского царя Симеона, который, как теперь понимаем, давно находился в самые теплые отношения с КГБ. Но и Симеон однако не мог обернуть историю, несмотря на старания, он не мог выполнить кремлевский приказ: Болгария стала членом НАТО, а потом и Европейского союза. (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

5 коментара:

Bacho Кольо каза...

30.03.2012 г.:
"Противно на всички официални твърдения до момента министър Добрев обясни, че всъщност цените, които плаща България за природен газ, са едни от най-ниските в Европа. Добрев каза, че няма как да се сравняват цените в Германия и България, тъй като отстъпките за Германия се дължат на милиардните инвестиции на германски фирми в експлоатацията на газови находища."

Ангел Грънчаров каза...

Министър Добрев няма как да не заяви точно това; нали тъкмо за да заяви това той буше турен за министър! :-) Момчето просто си изпълнява задачката...

Bacho Кольо каза...

Нямам основания да не вярвам на новия министър...засега...
Но ако ти имаш съмнения лесно можеш да ги правериш - нали сте партайгеносе по линия на ЕНП.

Ангел Грънчаров каза...

Вий пък сте партойгеносета по линия на Кремълския обслужващ персонал в България, тъй че ще се разберете, зер на един и същ господар служите...

Анонимен каза...

и затова отрязоха руснаците за Белене, нали? Ставаш тъп, философе.