Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 30 март 2012 г.

Унгарците още в 1956 г. събориха своя паметник на съветския окупатор, а ние какво чакаме още та в 2012 не направим същото?

Кадър от "унгарските свободни демонстрации" срещу натресения съветско-комунистическия диктаторски режим в страната. На 23 октомври 1956 г., в средата на 20 век, угнетените от режима унгарци събарят тотема на Сталин в Будапеща, като диктаторската съветска статуя е отрязана до коленете и е смъкната от постамента.

През 2012 г. свободните от ком.соц диктатурата българи още умуват и водят дискусия какво да се правило с натресения в сърцевината на българската столица МОЧА (!). А разни странни чуждоземски чегеварски и шаренкови руски дружества се смляха да ни облъчват, че натресеното над главите ни унизително съветско съоръжение с автомат Шпагин, величаещо съветския диктатор-кръволок Сталин, било българска история? А де...

Да не коментираме решението на бившия столичен кмет, а сега премиер Борисов, който пък с всичкия си акъл упълномощава чрез "специален договор" петролния магнат и проводник на кремълските енергийни интереси В.Златев да поддържал окупанския съветски тотем в "Княжеската градина"? ... И така нататък с парадоксите, аномалиите и националния нихилизъм в уж "Европейска свободна България" (!). (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 ЛВ., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.

Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

2 коментара:

Bacho Кольо каза...

"На 23 октомври 1956 г., в средата на 20 век, угнетените от режима унгарци събарят тотема на Сталин в Будапеща, като диктаторската съветска статуя е отрязана до коленете и е смъкната от постамента."
Имаш ли представа през същата тая 56-та, в България /пък за СССР да не говорим!/ колко "тотеми на Сталин" са смъкнати от постаментите?
Нали помниш Любэ: "Гипсувую статую сняли втихаря"

Ангел Грънчаров каза...

Има коренна разлика между това да махат паметниците на любимия си вожд тия, които така го обичаха и му служиха като роби, и да маха, да взривява същите тия паметници разбунтувалият се народ; даваш ли си сметка за разликата?!