Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 11 май 2012 г.

Я-я-я, хрисимият и скромен другар Гоце Първанов наистина бил милионер бе!

На едно място чета толкова интригуваща информация, че не можех да не възкликна ето как:

Яяяя, хрисимият и скромен другар Гоце Първанов наистина бил милионер бе!!! Бре, милият, а уж живеел в скромна панелка, а? Да го ожали човек? Горкият той - да не смее да се пресели в двата си мезонета, да го оплаче човек заради неистовите му танталови мъки. Ей, хора, ще престанат ли някога страданията гоцеви?! Май не е лесно да си лъжльото на лъжльовците, а? Биг-босът на лъжльовците ни е той! Нашият социален президент носи тази титла с гордо вдигната глава!

А ето сега и самата информация, която породи моето толкова импулсивно възклицание:

Зорка Първанова е горда собственичка на луксозен хотел в курорта Белчин баня до София, научи ексклузивно „Всеки ден”. Бившата първа дама е намерила начин да си уплътнява времето след края на мандата на мъжа си на „Дондуков” 2 още преди изборите през есента. Тя е вдигнала тузарски комплекс „Белчин гардън” за милиони левове и от президентша се преквалифицира на бизнес дама. (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които са живи и в нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни.

Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

5 коментара:

Анонимен каза...

Като се абстрахираме от конкретния случай, тъй като не можем да сме сигурни дали изнесената информация е вярна, можем да кажем, че корупцията и политиката вървят ръка за ръка, откакто свят светува. Работата е, там, че освен може би някои светци почти всеки има някакви слабости. Повечето хора са, разбира се, податливи на банални, примитивни изкушения – пари, материални ценности, ядене и пиене, жени и т.н.

Ангел Грънчаров например си мисли, че не може да бъде купен, но може би греши. Наистина при него традиционните средства като пари и/или секс, приложими към обикновените простосмъртни, вероятно няма да проработят, но не съм сигурен какво би станало, ако му обещаят отпечатване на книгите му във високи тиражи и тяхното широко разпространение, финансиране, реклама, разпространение на списание „Идеи” и почести като например почетен докторат от ПУ, СУ или някакъв друг университет. Току виж и Ангел Грънчаров не устоял на изкушението. Това повече в рамките на шегата :):):)

Анонимен каза...

Шегата Ви е пиперлива, а най-хубавото е, че касае сферата на фантастиката; по-скоро камила ще мине през иглено ухо отколкото Ангел Грънчаров да бъде подкрепен или признат от българи...

Bacho Кольо каза...

„Ааа, на Зорка хотелът е ей натам към горичката”. Местните нямат съмнение кой е собственик на „Белчин гардън” и обясняват, че супер луксозната спа почивна база..."
Преди 10-12 г. за всяко българско градче или селце, в което изникнеше хотел или СПА-център беше въпрос на чест да твърди, че е собственост на Ив. Костов. Горкият той - едва ли знае колко хотела има пръснати из страната.След 4-5 годи главен герой в сериала " Познай колко хотела имам " стана Доган /При него ситуацията е малко по-различна - от 100-те хотела негова "собственост" поне за един има данни, че това е така/ Сега имаме нов герой - Зорка.
Както се казва - артистите се сменят, но не и митологичния сюжет.
П.С. Грънчаров , преди 5-6 години прекарах няколко хубави дни в твоята китна Долна Баня. Там ми покзаха хотелите на Костов, Божков и Н. Василев. Предполагам, че оттогава и Зорка се е сдобила поне с 2-3.
П.П.С. Знам , че темата за "Гоце-милионера" ти пасва на натюрела, но това не пречи да си поне малко по-прецизен в разпространяването на нелепи слухове.

Анонимен каза...

"Е ние сме крадци и лъжци,ма и другите са като нас" - типично комунистическо мислене."Всички са маскари" - номерът с който през всичките години на така нареченият "преход" комунистите все са си на власт!
И стадото си се хваща,щото така най го устройва "неможе пък някой да живее без да си продаде душицата" - "нема такова животно".Средностатистическото природонаселение така си му харесва.
Не бе овчици митиляви,който мисли,че всичко се копува с пари (дори с много пари) е прасенце,което си мисли,че мисли!
Румен Бърцов

Ангел Грънчаров каза...

Румене, тук логиката не червените разбойници е следната:

Ний може да сме мръсници, мошеници, крадци, лъжци и какво ли не още, но то е, че само ние имаме морално право да сме такива: щото ние крадем, мошеничим, лъжем, убиваме и пр. по най-възвишени идейни причини. А пък тия, дето искат да правят като нас, именно да са мошеници, крадци, лъжци и пр., да извиняват, но те са същински аматьори и с нас изобщо не могат да се сравняват. Тъй че нас ни обижда това, че си позволяват да ги сравняват с нас: щото ние сме исторически и идейни мошеници, разбойници и крадци, а не жалки кокошкари! И нас самата история ни оправдава - и ни санкционира да крадем с пълно право - със съзнанието за мисия и кауза!

Горе-долу така мислят колосалните червени мошеници, Румене; това, в резюме, е и същината на т.н. "лява идея". Затуй от тая напаст няма отърване, виждаш като увъртат и се оправдяват. Срам никакъв нямат, много сме загазили с тях...