Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 5 юли 2012 г.

От днешния протест срещу политическите репресии и уволнения в образованието

Р. Радев: При ГЕРБ сякаш се връща чл. 1 от комунистическата конституция

(ЗАБЕЛЕЖКА: В оригиналната публикуция на същия материал на сайта на агенция БГНЕС може да се чуят и видят и откъси от проявата на видео.)

Партизаните на ГЕРБ трябва да се назначават, това е положението. Това заяви Райчо Радев, директор на спортното училище в Перник, който на 21 юли обяви гладна стачка против политическите уволнения в образованието.

Въпреки че протестът се проведе в камерен състав лятната жега не попречи на Радев да застане пред Министерски съвет и да защити своите искания. "В момента има акция за моето политическо уволнение, то започна през февруари. Началникът на инспектората, който управлява община Перник в образованието, ми предложи да се откажа от длъжността директор, независимо, че имам защитен 1-ви клас квалификация. Имам противоречия с началниците. Имало е винаги назначения по политически причини, но имам усещането, че по време на управлението на ГЕРБ тези назначения станаха много и сякаш се връща чл. 1-ви от комунистическата конституция (за ръководната роля на партията – б. р.)", каза още Радев. (ОЩЕ >>>)


Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари: