Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 5 юли 2012 г.

За пожара на Витоша и за евентуалната ми днешна среща с г-н Премиера Борисов

Понеже се водят оживени дебати за това как е започнал пожарът на Витоша, се осмелявам да и аз да издигна своя теза: пожарът на Витоша най-вероятно е започнал от падащ метеорит, който е подпалил непристъпната гора. Основанията на тезата ми са: след като у нас напоследък се случват какви ли не странни неща, от странни по-странни, какво пречи един дошъл от необятния Космос метеорит да подпали тоя така мистично започнал пожар?

Ето, у нас вече започнаха, примерно, да намират на всяка крачка мощи на светци и скелети на вампири (!), които бяха признати за такива от родната ни наука в лицето на нейния тартор проф. Божидар Димитров. Та в светлината на тия къде-къде по-загадачни случки какво пречи да се приеме, че пожарът на Витоша е предизвикан, тъй да се рече, от извънземните, които са ни замерили с метеорит, искайки да ни съобщят по този начин нещо важно.

Естестевено е, че извънземните ще се опитат да установят контакт с нашата земна цивилизация не с някой друг, а тъкмо с нас, българите - като най-напредничави нейни представители, т.е. българският ум е недостигнат по дълбината и размаха си. Та тази е моята концепция за възникването на толкова загадъчния пожар на Витоша, а какво именно искат да ни съобщят извънземните, предизвикали това събитие, е тема за сериозна научна дискусия, в която призовавам да се включат и най-видните умове на нацията ни, в лицето на професорите Божидар Димитров и Юлиян Вучков. (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя.

Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

4 коментара:

Анонимен каза...

убийствена ирония... браво

Анонимен каза...

Е да, на българите пак им се иска да са бяла врана, ама не са:

Из печата:

В борбата с горските пожари в Испания са паднали два хеликоптера. В щата Колорадо в САЩ е катастрофирал противопожарен самолет.


или


Природни стихии в САЩ – столицата Вашингтон в режим на Третия свят

Масови горски пожари на Запад, бури и прекъсване на тока на Изток: американците от седмици са подложени на изпитание от природните стихии – но те страдат и от скапаната американска инфраструктура. Във столицата Вашингтон дори дни след бурята стотици хиляди нямат ток.

Най-богата страна на света залага на електропреносна мрежа като в Третия свят. Ако някъде има буря, дървените електрически стълбове веднага падат. В понеделник все още повече от 400 000 домакинства във Вашингтон бяха без ток. Забележете: три дни след бурята. През уикенда спешният телефон 911 временно не работеше. В града в момента е около 40 градуса, без работещ климатик мнозина страдат от горещината.

Някои от пожарите са толкова силни, защото години наред бързо са гасени малките пожари. Звучи абсурдно, но когато се съберат повече сухи дърва, след това горят още по-силно.

И т.н.

Ангел Грънчаров каза...

Е, и?!

Анонимен каза...

Нищо особено, просто исках да кажа, че пожарът може и да не е случаен, при гасенето може и да има неуредици и т.н., но това не е уникално по света, защото и другите народи, вкл. американците, „готвят само с вода”. Българите поради своите провинциални комплекси при всяка дреболия са на път да изпаднат в истерия и да смятат, че другаде подобни неща са невъзможни. Само че са възможни, и още как. Впрочем всички народи по света смятат себе си за изключение както в положителен, така и в отрицателен план.

Между другото спомня ли си някой горещото лято на 2000 г., когато на власт беше правителството на Иван Костов и цяла България пламтеше в пожари? Това, разбира се, беше нарочно. Както бяха нарочни много други неща, например източването на язовир „Искър” 1994-1995, за да спечели БСП изборите, за което до днес няма обяснение и виновни – и няма и да има – и т.н.