Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 28 септември 2012 г.

България ще продължи да бъде най-тъжната държава ако ние, гражданите, не се стегнем и не покажем кой командва парада!

БСП и ГЕРБ, главните съдружници и партньори в клоунадата и цирка, наречен "българска политика", разиграха тия дни един най-пошъл безвкусен фарс, в който смесиха кьорфишека с песента на Митю Шамара и... "изнамирането на нов честен частен стратегически инвеститор", който, представете си, бил искал без да даваме никакви пари да ни построи АЕЦ-Белене и да ни я подари след това! Услужливите слугински медии поеха възложената им мисия по довидиотиване на целокупната ни нация със завидно усърдие, което говори, че са успели да получат много хубави пари; не вярвам да правят мерзостите, които правят, от чиста глупост.

Около фрапантния по пошлостта си медийно-чалгашарски спектакъл от последните дни прочетох текста „Made in Bulgaria“ на Любослава Русева; заслужава си да се прочете от повече хора, затова и давам линк към него. Ето завършека на тоя текст, а под него можете да прочетете и няколко коментари на граждани, които особено ме впечатлиха, до степен, че реших мненията им да стигнат и до в-к ГРАЖДАНИНЪ:

България отдавна се управлява в някакви сумрачни задкулисия, където маските се свалят, ръкавите се запретват до лактите, и на пура и уиски се взимат съдбоносни за държавата ни решения. Хванати сме в капан, защото нахалството на въпросните задкулисия е стигнало дотам да гледа на нас само като на публика, която трябва да си седи по местата и да се кикоти на тъпи бурлески. Подценяват ни, подиграват ни се, направо ни се плезят в лицата. (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя.

Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

4 коментара:

Анонимен каза...

Приказки на заблудени овце ,който си мислят,че нещо им понятно "кой,кой е".
22 години едно и също,въртене на едно място и едни и същи .А аз пожертвах всичко за овцете и никога никой неме подкрепи,никога.Ако мога да върна живота назад(да върна майче си от гроба,да върна моят унищожен живот,да върна всичко което пожертвах) знаейки ,че така и никой няма се помръдне и нищо няма да се помръдне,няма да си мръдна и косъм дори да пожертвам,ако можеше да върна животите на моето семейство пожертвани за нежелаещи да пожертват нищо.Празни безконечни приказки на незнаещи на кой свят са.
Всички сте яв "музиката" но си мислите,че сте на различни страни,не несте,само така си мислите.А мен продължават да ме унищожават съвсем на реалити.Сам съм от другата страна :"ти действай,ние сме с теб" на думи все така 22 ,а и преди това години.
Румен Бърциов

Анонимен каза...

Повтаряй си едно и също.Ма аз от на дела ми знанията,много дела и много платил,много,солена ми сметката която съм плащал и плащам още - "антипатия" предизвиквам.
http://e-vestnik.bg/?p=14904&cp=1#comment-238447
1) kinsev 19 Юни, 2012 в 4:52 am
22 години ма'ряла си върти на едно място и неще да проумее,че демокрация се прави от Граждани (ма не гражданя дето живеят у градо а не у село),
Човек започва да живее тогава, когато може да живее извън себе си.-Алберт Айнщайн
реалини Граждани,а не "бунтари" в кръчма сле някое и друго питие или виртуално отпускащи 'бунтовно" преди сън.Дали ще е Б.Борисов или който и да е друг ,все същото ще си е с тоя ма'трял.Неможе все да се чака,някой друг да свърши работата,която аз имам да свърша ,като елемент от цялото ,наречено "държава"! И протестите,не са протести на Граждани,а "някой да ни организира и поведе"(две,три години за едно помръдване) или спонтанно,като вихрушка в летен ден (минава,вдига пепеляк,заминава и пак припек и отдъхващи ленивци).Мъкааа,а часовника цък,цък,цък,години,много години и нищооо! "Е НАРОДЕ" - Левски рекъл!

http://e-vestnik.bg/?p=14911&cp=2#comment-238639
81) kinsev 20 Юни, 2012 в 10:55 pm
"когато аз говоря,ти имаш право да мълчиш,след това имаш право...да мълчиш" - разбирането на комунист за "диалог".Който не спазва това "разбиране" е "агресивен" и "ест челавек...".Мили хора,те са си все още тук!"С кръв сме я взели ,с кръв ще я дадем" - верую на "милите хора"!.Другото за приказки,само приказки!
МраЗЯ ПРАЗНОДУМСТВОТО И НИЩОПРЕВЕНЕТО.
Румен Бърцов антипатичният.

Анонимен каза...

1998г когато бях в болница откаран по спешност бях отстранен от СДС от последните,дето станаха първи "седесари" - от публиката,която стоеше ниско приклекнала в храстите и викаща "що си не седнеш на гъзо па ти бе,ти ли ще ни управляваш",само дето аз не управлявах а се борех за мършата да и се промени живота към по добро.Та тая мърша стана управляваща,а аз умирах сам и мен неме оставиха комунистите ните ден на мира,само че и те тези мършата последни дето станаха първи се съюзиха с комунистите срещу мен.Докато беше СДС бяха седесари на постове и ме подминаваха завръщайки глава на другата страна.Като задуха вятъра на друга посока първи първенци станаха да плюнат по Иван Костов.Мършав народе,заслужаш си да гниеш в мизерия,щото си такъв мизерен.
Румен Бърцов.

Анонимен каза...

Дойде времето да познаете Божията "милост " всички,ще видите е на какви боклуци посредствени сте се доверили да ви работат срещу мен всички дето сте полетели високо в небесата и зе мислите за велики.Ще се изповръщате,но като не вярвате,като несте си научили урока и се подиграхте с Бог,всеки каквото си надробил.
Времето дойде,АЗЪ повече няма да се церемоня с никой.чакайте всички от този момент почва навсякъде при всеки.
http://www.glbulgaria.bg/bg/node/7834
Христина Кръстева, библиотекар при НЧ „Н. Й. Вапцаров”Съпруга на племенник на баща ми,селяния посредствена,стана комунистка най когато сегашният кмет Враца Николай,стъана кмет на криводол.Кучка мръсна,ще повръща обещавам и на гроба на Майче ми Санда ще пищи за милост.
Читалище: "Н. Й. Вапцаров 1924"
Председател: инж. Тодор Семов - комунист ,типична вечна комунистическа номенклатура - роднина на баща ми,бил на социални грижи кодюгато умирах във болницата,отказал да отпусне помощт на молбата на майка ми да ме лекува - АДА.
Секретар: Боян Илиев - още от татово време,типично комунистическо влечуго ,съселянин и роднина на Святата ми Майче санда - АДА.
Крум Сотиров - бил саратник на Иван Абаджиев - изнасилвал ученички тогава като шеф окръжен просветен ,доносник с досие колкото тухла четворка,неотваряно,бил три мабндата кмет на криводол,закопал Криводол - почетен гражданин направен от наследника си Николай Иванов (най успешният) затръквач - бил полицай,станал замесник кмет с (тук за прокуратурата когато я проима някога).Комунист по наследяване.
Петър Данчев сегашен кмет,мой съеченик ....
И още все такива знайни и незнайни. Да изчакам да видя ще излезе ли това което пуснах при Иво Инджев (щом го пуснах пак ми изгасна тока за втори път днес,първият когато е онова горното пуснах,а снощи,написах).
Ще се чуе ои за "радиоточката" дето така три години все не им се получава да са ме разбрали,ще се ви се прояснии кой на кого слугува,а на къкъв се представя.Много е засмърдяла тая българската.
Румен Бърцов