Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 4 септември 2012 г.

Нов опит да смутя поне малко душевния мир на сънародника

Иво Беров е написал превъзходен текст със заглавие Левски, Ботев, присъствието, робството и „млъкни, сърце!", който прочетох с интерес, съветвам ви и вие да го пречетете, няма да съжалявате. За или покрай написаното във въздългата му статия - 16 страници - би могло да се пише отделно, думата обаче сега не ми е за написаното по същество, а за нещо важно, което той просто подхвърля във въведението, но на което аз искам да обърна по-голямо внимание, понеже е важно; ето първо този момент, по който ви приканвам и вие да вземете отношение:

Въпреки това смятам, че читателите на това писание биха били достатъчно, за да осигурят скромен приход от написаното, ако имаше в Мрежата някакъв сгоден чалъм за разплащане: смятам, че както аз бих платил, за да чуя „Откакто съм те заобичал” на Лед Цепелин и петият концерт за пиано на Бетовен, примерно, или пък написаното от определени хора, така и другите биха платили за написаното от мен, ако имаше такъв сгоден начин.

И все някога такъв чалъм все ще се намери, защото наистина не е справедливо махленски плиткоумици по важни въпроси, отпечатани в полужълти и жълти вестници да бъдат добре платени, а премислени статии – никак.


Толкова пише И.Беров по проблема, по който обаче си заслужава да се помисли повече. Напълно споделям, че трябва да се изнамери начин или чалъм, както той се изразява, особено когато пък четеш хубав и важен текст, по който авторът е работил много, да му се отблагодариш някак, т.е. като му платиш нищичко; и така авторът да бъде възнаграден за труда си, щото всяко нещо на този свят, които има стойност или ценност, трябва да си има и цена. (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите.

Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

5 коментара:

Анонимен каза...

Дадох по много на всички ви,отвърнахте ми всички с нож в гърба.През всичкото време,през тези три години в който от време на време само пробвах да кажа "помогнете ми защото като умре и баща ми тежко ви тогава никой неможе да ви спаси от АДА".Смъртта преди три и половина години е тежак грях на сметката на всички.
Наввсякъде където пишех,всички използваха писаното от мрен за лични си нужди и когато почнех да ставам настоятелен да ми се помогне ,шут.
През тези три години докато пишех през всичкото време българия беше много пъти на косъм от гражданска война (да се избиете и изколите),много тежки усилия ми струваше да ви одържам диващината (никога няма да го разберете как съм го правил,никога).ЧАКА ВИ СТРАШНО,МНОГО страшно,защото не се помръднахте да видите да подадете за да ви се даде.
"Ще гледат и няма да виждат,ще слушат и няма да чуват" когато дойде Бог и да даде всеки му според делата му какви са.
А Бог е дошъл,но нито виждате нито чувате,защото слепи сте и глухи сте,защото от Истината ви страх ,а на лъжата се прекланяте (който ви каже лъжата на него вярвате,защото ви така харесва на мързела).
За всички се отнася,никой не е видял Истината,никой не я знае,никой не я чул,никой не е бръкнал като Тома неверни в раната,никой нищо.
"Да имаш очи да виждаш,да имаш уши да чуваш" ,защото Бог идва не когато на вас ви на кеф,речено е "изненадва"
Няма пак нищо да разберете,така е с умрелите виртуални букви ,те нито виждат,нито чуват,нито усещат,мъртви са "умрели букви",умрял човек.
Бог не се занимава с умрели искуствени неживи,а и речено е "не всички" само който неса забравили и неса се забравили,писано е но болшинството предпочели на "стомаха" да вярват.
Да можеше да виждате и чувате,да можеше,да можеше....
Румен Бърцов само тук не бях блокиран,на всички други места където пишех бях (Не се харесвам никому,Истината Истинската,тази дето на видимо и чуваемо,никому не се харесва,предпочита се илюзиите измамни,и паричките на господарите простосмъртни пътници гарантирани ВИП гласа за АДА).Всеки ,кой както си харесва,аз както постоянно повтарям сБог,нямам друг избор (имам,но ако го направя изчезвате всички на секундата).
Как пък може да няма нито един с останал разсъдък,направо неми го побира главата.

Анонимен каза...

И да поясня,че на който е възможно(съмнително но все пак)НЕМЕ ТЪРСЕТЕ В НИКАКВИ ПАРТИИНИ ПОКЛОННОСТИ.От мен партиец не става,аз несъм гаьовец,никога несъм бил.2001 годида прекратих членството си в СДП по тешки здравословни причини.Социалдемократическата единствена партия с членове по убеждения ясни.Единствената истинска социалдемократическа партия (въобще партия отговаряща на истинското значение на що е това ).Е няма я тази партия.Всичко друго на БГ невбосклон е Ганьо партииси по ганьовски интъереси.ДСБ нещо малко живинка(ма само малко,не в пълнота,щото и членовете наса членове на партията,тясно им,а и на моето дередже,закопани),но "една птичка пролет не пражи".Има и едно друго дето наглеждам с периферно зрение,наглеждам....
Но мрътвило,разтопило се до разпат от жегата и не помръдва.
Румен Бърцов по гаден и по гаден ще ставам,но с такава скорост ,че свят ще ви се вие и ще повръщате нонстоп,и което читаво ,това ще отрае.Аз нямам време да чакам мършата да се съживи,защото Бог не чака никой,и на никой несе кланя и моли,а пък видно на вас вси никак няма начин да ви се развидели пред залепените очи ,че да прогледнете...
АЗЪ Румен Бърцов,не на шега,мърша със светлинна скорос неможе да се движи,разпада се.Светлинна от Бог светлината и скоростта,по голяма от светлинната скорост,много по.

Анонимен каза...

ДАНС е силно заинтересувана от горното и ще предприеме съответните стъпки за издирването на този
човек Румен Бърцов за да му зададе съответните въпроси

Анонимен каза...

Този Румен Бърцов (аз)си пишеше стотици пъти и адрес и телефон.Този същият Румен Бърцов е известен достатъчно на много хиляди народ,щото цял живот все така му името.Този същият Румен Бърцов,никога не е правин нещо скрито,каквото имал на душа,това и на уста на всеушлушание и по татово време.Известен е Този Румен Бърцов,достатъчно много известен,само дета изведнъш та от смърта на Майче Му Санда,някакси всички ги обхвана пълна амнезия.Този същият Румен Бърцов миналата година пробва да прети е пощица на Националният отряд за борба с тероризма и по "несведоми причини" не му се получи,както и много други такива .
Моля!

Анонимен каза...

И този Румен Бърцов (АЗ) не е хванат в гората,наясное кой какви и какво.Само дето тези запознатите с този Румен Бърцов от време оно,дето си правили упражнения с него си траят ,щото "бит и е..." не си признават.Този Румен Бърцов е проблемен ,щото винаги е на страната на закона стриктно.Та ако това "ДАНС" вземе да си изпълнява това дето името значи демек на страната на закона и Конституцията най напред,Този Румен Бърцов за три години достатъчно много е изнаписал с умрели букви,достатъчно е да се събере ,а унищоженото умишлено да се въстанови и само анализаторски способности (който са невъзможни за някой дето не "народните" интереси са му на приоритет).Аз съм по Божите дела,питеино битовите са ми на втори план.
Румен Бърцов(Не Бърцев)