Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 3 октомври 2012 г.

Заветната цел е: "тоя там дразнител Ангел Грънчаров" да го няма, да изчезне, да потъне вдън земя!

Написах тази сутрин следното обръщение във Фейсбук-групата против политическите уволнения в образованието, на която съм член; тази група се създаде през това лято по повод гладната стачка на г-н Райчо Радев, преподавател по философия, мой колега, директор на Спортното училище "Олимпиец" в гр. Перник, който именно протестира много дни срещу такива рецидиви на политически репресии и уволнения в българското образование в наши дни; та ето моето съобщение или обръщение, публикувано на страницата на тази група във Фейсбук:

Уважаеми дами и господа, искам да споделя с вас един проблем; дано не ви прозвучи лошо, но дръзвам най-напред да се обърна към вас, понеже ви чувствам близки.

Това лято ние заедно проведехме една битка в подкрепа на колегата Райчо Радев, който протестира с гладна стачка против политическите уволнения в системата на образованието. Беше трудно, най-вече за него, ала сякаш с общи сили успяхме да постигнем нещичко, борбата ни се увенча с известен успех: Райчо Радев не беше уволнен (сега-засега). Но проблемът с политическите уволнения не е решен, напротив, от тази есен нещата започват да ескалират. Ето че и мен ме нарочиха за уволнение. В тази връзка се обръщам към вас с надежда да ме подкрепите. (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

8 коментара:

Анонимен каза...

Дълбоко уважаеми, УЧИТЕЛЮ,
ПРЕСВЕТЛИ БЪЛГАРСКИ ЛЪЧО,
АНГЕЛЕ, БРАТКО, МЪЖКО МОМЧЕ,

НАПЪЛНО и ИЗЦЯЛО те подкрепям,
заставам до теб и съм с теб срещу
тъмната, дребнавата и неоснователно
злобеещата душичка на директорката
СТОЯНКА АНАСТАСОВА, чието име дори и даже не бива да бъде поставяно и
коментирано редом до твоето.
Срам и позор за такива, с много силно преувеличение "личности" в българското образование, като нейната.
Що за безумие, незнание, негли-
жиране от нейна страна не само на
основните си задължения, според
нейната длъжностна характеристика
на директор, на възпитател и на радетел за българското образование,
но и на гражданските й задължения.
Да не проявява под никаква форма и при никакви обстоятелства, включително в трудово-правните си отношения с колегите - ДИСКРИМИНАЦИЯ.
Т.е. - гонене, преследване, тормоз, заплахи за уволнение и различно отношение, поради различаващи се мнения, възгледи и
политическа принадлежност,
ТОЧНО и ИМЕННО какъвто, много
очевидно и категорично безсъмнено,
Е твоят казус с тази неоснователно разпасала своя административен каиш госпожа.
Твърдо съм убеден, обаче и, че
същият й БЕЗУМНО, ЗЛОБНО, ЖЕСТОКО
И ДЪЛБОКО НЕХУМАННО, НЕПОЗВОЛЕНО
И ВИНОВНО РАЗПАСАН от гражданката,
а не от олигофренката СТОЯНКА АНАСТАСОВА административен каиш би
следвало ДА БЪДЕ МНОГО ЗВЪНКО,
ПОКАЗАТЕЛНО И БОЛЕЗНЕНО ИЗПЛЯСКАН,
по лъсналите грозно задни части на същата госпожа, от българското
правосъдие, ако го има и ако си е взело задължителната поука от ев-
ропейските доклади, ако не и от собствената си правна съвест, преди всичко.

03.10.2012г. ВЛАДИМИР МАРИНОВ
ПЕТКОВ-ТРАШОВ

Анонимен каза...

А ако бяхте ми помогнали на мен,поне един да беше поне проявил желание....
Но все така,все така през всичките двадесет и две години сам срещу престъпниците,а всички други гледат и после обвиняват мен и "марш бе поклук" когато вече зам унищожен - до край.
Бог Има ...
Румен Бърцов

Анонимен каза...

Бог има и той се казва Елвис Пресли :)

Анонимен каза...

"Бог има и той се казва Елвис Пресли :)"
Днес трети октомври е,а честито !
А Бог даде на всички,чрез мен възможност и всички я изпуснаха.Аз нямам повече задължения към никого.Никой не ми помогна,а малко,много малко трябваше да се даде,но всички....Няма смисъл да обяснявам,резето хлопна ,това което написах вчера,че ако не ми се помогне ще стане,вече е факт.Бог да чакате всеки според какво свърши.В е весника отдавна съм пуснал текста,няма да си правя труда да го търся.
Румен Бърцов Криводол 13 номер ,глава последна от Откровение На Иоана в Новият Завет,но не този на сатъна,по който всички сте се изучили.
Та Бог вече ,не АЗЪ,АЗЪ каквото беше от него да каже каза...
сега АЗЪ Румен Бърциов има свободата да се заеме с лично себе си.Майче Свята Санда както ми заръча.

Анонимен каза...

Айде,ще преместя внимателно паяжината с паячетата от него,внимателно ще ги преместя.
09117 2900
Румен Бърцов ли е?
Да моля,къде ви сърби да ви почеша?

Анонимен каза...

Уважаеми господин Грънчаров, моля документирайте всичко свързано със създаване на неудобства в работата Ви като учител от администрацията на училището. Бихте ли си взимали копия от всички документи, които Ви карат да подписвате? Бихте ли се съветвали с юристи? Мисля, че не трябва да подписвате нищо в ущърб на себе си. Не си струва да се ядосва човек на простотията на клеветниците. Повечето директори на училища не съответстват на елементарни критерии за почтеност. Гербаджиите използват милиционерски подлости и похвати за фабрикуване на компромати. Моля Ви да бъдете внимателен и да се пазите от предатели.
Бъдете здрав и Бог да Ви благослови!

Анонимен каза...

.....който оповестява професионалните си драми на всеослушание - не може да се справи с живота си и не умее да общува човешки с хората....

Анонимен каза...

Тоя последния другар да има много здраве от мен, но подлизурството му пред началството прозира така грозно, че на човек му иде да повърне... твърде нескопосано се подмазваш на началничката си, другарю, недей така де, гнусно е...