Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 12 ноември 2012 г.

Демокрацията е благодатен шанс, от който в никакъв случай не трябва да се отказваме

До Педагогическия съвет
на ПГЕЕ-Пловдив
До Училищния съвет на учениците в ПГЕЕ-Пловдив
КОПИЯ: До Началника на РИО-Пловдив
До Директора на ПГЕЕ-Пловдив

ОБРЪЩЕНИЕ

От Ангел Иванов Грънчаров, преподавател по философия и гражданско образование в училището

Уважаеми дами и господа, колеги, ученици,
Уважаема госпожо Началник,
Уважаема госпожо Директор,

От доста време в рамките на Дискусионния клуб в училището, създаден по моя инициатива преди повече от 5 години, се поставят на вниманието на нашата училищна общност ред твърде важни въпроси, на които обаче, за жалост и по моя преценка не бе реагирано както следва или подобаващо, а именно чрез свободно и демократично осъждане с оглед постигане на разумни решения. Напротив, забелязва се тенденция тъкмо по най-важните, горещи, а аз бих казал даже съдбовни въпроси да се отнасяме с безразличие, с опити за избягване на остротата им, т.е. за притъпяване на тази острота, със стремеж за замазване на проблемите, за отлагане до безкрайност на ефективното търсене на жизнено потребните ни решения. А така не бива да се прави, глупаво е да се прави така, смисъл от такова едно отношение няма – и не може да има. (ОЩЕ >>>)

Търсетепокнижарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни.

Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

12 коментара:

Анонимен каза...

вятърните мелници и ти - други няма

кога конфликт в школото да се появи
за всичко Грънча обвини
не знае той какво е да мълчи
и него няма кой да го търпи

сезони сменят се
живота ден след ден лети
но Грънча все си мрънка
и все злобее от вечер до зори...

Анонимен каза...

Някои същества хептен превъртяха май вече :-) това е отрадно :-) и нескопосани стихове прописаха :-) литературата им е присърце явно :-) Бравос, ангеле!

Анонимен каза...

за съвременния демократ- Ангел Грънчаров непременно да се кандидатира на изборите всички ще го изберем и държавата ни ще процъфтиии

Анонимен каза...

Грънчаров и всички при който пишех са лъжчи долни комунистически скрити най мекерета,не им вярвакте.Но и късно за всички ви българи,късно защото никой не понечи да ме потърси Истината да види.Всички ми причинихте непростими злини,всички българи,а Бог ме пратил Мен да ви кажа за Съдният Ден ,който дошъл е.Всички се записахте в книгата на грешнициоте за АДА.
Аз Румен Бърцов По Божия Воля,докаран от всички вас до безпомощно състояние,вярвайки на лъжата и потлеците касто ейх този лъже демократ и лъже "вярващ" комунист скрит КГБ творение подло.

Анонимен каза...

грънча инат си е голям
не си признава че често става за срам
велик е в собствените си очи
и скоро ще го заболи

Анонимен каза...

Ти бе "вярващият християнин" "демократ" дето се пишеш "филосов психо иследовател" чиновник,дето от моята мизерия заплата получаваш.Ти Бе,защо не покажеш това дето съм ти пратил по е пощата,да покажеш "Философката" "Снежанка" интригантка каквои ги е свършила с мен,на Иво Инджев да покажеш,дето и него интригантката прикотка и от тогава той не побликува нищо какво пиша.Всичйки сте такива,долно предателско племе>Всички на Бог сте обърнали гръб,да не ви се изцапа "имиджа елитен" "изучен" по сатанински лъже християни.АЗЪ съм 13 номер ,както Бог рекъл.13-те който оклеветихте Божите последователи на Пророка Мохамед,Последният дето Бог му даде преди мен.Всички лъже сте племе продажно долно,мърша смърдела съгрешила тежко и не се покаяла.Васил Иванов Кунчев )Левски) също предадохте долни грешници и неговата Майка в мизерия оставихте,да се проклиня и хвърли в кладенеца от мъка,долно племе.тежки грехове натрупахте и Страшният Съд Ви дойде,а вие не вярвате,защото душичките ви подли на сатана продадени идолопоклонници сте всички и на господари простосмъртни в грях потънали сте поклонници всички,без изключение.
АЗЪ Румен Бърцов ,13 номер,сам с Бог съм други не видях с мед да са.Нито пък чух някой."В името на Аллах, Всемилостивия, Милосърдния!
1. Прославяй всечистото име на своя Господ, Върховния,"
Казах."Бог е Велик"
АМИН.

Анонимен каза...

"Истината ни прави свободни" - Къде ви е Истината бе "изучени" всекакви,виждале ли сте Истината вие бе,нагаждате си спорет как на вас ви отърва лъжци долни,на според "изучените" суи книжни плъхове празнодумни маниполатори на Истината.
Пък тоя там в дупката смърдела,дето неса го давали по телевизоро да мре,некакъв си "неграмотен" "луд",жертвал живота си и Святата Му Майче Санда За Истината да мре сам,кой му пука.Така ли бе "Изучени" вие ли сте Истината лъжци долни,Вие Ли ????
Румен Бърцов от дупката дето сте ме закопали всички,та да ви не казвам Истината В очите Безочливи.
Румен Бърцов

Анонимен каза...

Поклонниси на "изящното тяло" и "чудотворни икони" на търговците в Храма Господен,идолопоклонници "изучени" от "Лукавият",на материалното се покланяте не на Истината от Бог,на "змията,рогатият" дето "числото" му пресмятате "забраненият плод" дето без разрешение "ядете".Речено ви Беше за "ключето" дето на Мен Бог Рекал,'Благата Вест",дето ми Споделил,АЗЪ Съм този,не вие грешници простосмъртни "изуч ени",Истината АЗЪ знам,не вие,вие сте лъже.
Румен Бърцов от дупката заровен и грозно изглеждащт ,защото тоя ми грозен изглед сте вие в огледалото,ваше дело тоя грозен изглед,дето все не ви харесва Истината,такава,каквато е ваше дело

Анонимен каза...

"Изящни тела",той и "Азис" по "изящните тела",и всинца по "Бат ви Бойко" "тиквата" дет му викате,тематичен ви на всички,ден и нощ,неможете да заспите от завист по "изящното му тяло".Това ви "темата" на вси,АЗЪ несъм ви тематичен,понеже моята "проста тема".
Вижте са бе,вси "елити" са вижте в "огледалото" се огледайте,кайква смърдяло грозна картинка сте,много грозна !
Румен Бърцов "потрошеното грозно огледало"

Ангел Грънчаров каза...

Към авторката на стиха:

Извинете, да запитам, интересно ми е:

Как по-точно ще ме заболи, дали няма да дойдете да ме колите с нож или със сатър, или пък да ми чупите костите с чук, или да ми режете носа и ушите със сърп, интересно ми е да се разбере как именно ще ме заболи?!

Прочее, пращам Вашето ай-пи на ДАНС, за да Ви дадат да разберете, че не е безобидно да заплашвате току-така с физическа разправа когото и да било, пък дори и само в интернет, скрита, както си мислите, зад анонимността...

Анонимен каза...

Болката - това е чувството, което съвестният човек изпитва когато разбере че е засегнал с думите си и делата си невинен човек..а не онова което гледам от филмите, ако вие изпитате болка в душата значи имате съвест... а не разните там тълкувания от филмите..

Ангел Грънчаров каза...

А когато сме разбрали, че сме "засегнали" виновен, който сам обаче съвсем не полага никакво усилие за да осъзнае вината си, нещо повече, мисли се за абсолютно безгрешен - какво става тогава, драги ми благочинни и така чувствителни моралисте?!