Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 29 декември 2012 г.

Налюбувах се на прелестите на комуналния, на презрения общиннически живот, в който личността е същинско проклятие!

Продължавам диалога си с моята нова познайница и толкова приятна събеседница от Фейсбук г-жа E.I. - виж Бъдете все този вятър на истината и свободата, г-н Грънчаров! - и понеже ми се струва, че обсъждаме важни не само за нас двамата теми, решавам отново да публикувам в блога си най-новите ни писма; ето какво си казахме тази нощ и тази сутрин:

Здравейте отново, г-н Грънчаров! Много се радвам, че вземате под внимание моята оценка и за Вас тя е по-истинска и по-ценна отколкото тази на чиновниците, които “курират“, както пишете - а аз бих казала “кукуригат“, защото им е малко сложно да вникнат и да си обяснят основата на по-задълбочените понятия в житейски план! - българското образование. Иначе с руския произход на думата съм запозната, имам руско в кръвта си; Все още не съм родител, не съм и госпожа, аз съм госпожица на 26 години.

Видях, че сте публикувал нашата дискусия изцяло, което не очаквах, въпреки че ме предупредихте за това; но аз предположих, че избирате само определени фрази, а не цялостна публикация; но поне Ви благодаря, че сте запазил анонимността ми, предпочитам да остане така! Прощавам Ви това… наистина своеволие! Пишете: (ОЩЕ >>>)

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост! (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

10 коментара:

Bacho Кольо каза...

"Е, какво толкоз пък, баба Лили, тя нещичко е постигнала, но пък за сметка на това е толкова злобна, себична, егоистична, нахална, ще ми пее тя докато е жива! Епа не разбра ли, че е крайно време да се оттегли, да даде път на младите?! Не, не отстъпва, егати нахалството, тя все да е най-отпред, не се ли умори от тази слава, от тия пусти пари, не пресекна ли на старческите й години тая пуста лакомия по парите?!"

Интерсно, кой е идиотът, автор на подобна олигофрения?


Анонимен каза...

Подкрепям младата г-жа E.I трудно е разбирам я.За огромно съжаление облъчените с комунизъм дебили са ужасно много.

И те са навсякъде в супермаркетите,по улиците,в образователната система,всички институции за които се сетите.

Празни социалистически души,сенки от миналото.Тъжейки за милиционер-социализЪма.

Нападайте ме другари обаче знайте едно не ми пука за Вас!

Анонимен каза...

госпожица Е.И. знае само това,което е добила по външни впечатления. отстрани всичко изглежда по друг начин. трябва да си в кухнята на нещата за да прецениш...

Анонимен каза...

"Както и да е, ще си умра с отворени очи, защото така и не можах да поживея в една нормална и културна западна страна, поне малко да поживея, та да се порадвам на прелестите на свободата, на свободния и достоен живот. За сметка на това се налюбувах на прелестите на комуналния, на презрения общиннически живот, в който личността, както казах, е същинско проклятие."
Никой не задържа никого от 1989г, всеки е свободен да си вземе багажа и да отиде там. Само че редът и и дсциплината там не всеки може да издържи. Едно е да се шляеш тук и да си мислиш че работиш и комуналките да са ти виновни а друго е да ти се падне един Бос там, който ще те изцеди.
Грънчаров ти не би могъл да вирееш там. Там се работи.


Ангел Грънчаров каза...

Другарко администратор, аз много работя, другарко, наистина, не сте ли го забелязала все още?! Аз съм голям работяга, другарко, вярно, в очите на такива като Вас, които нищо не правят (освен да вредят), може би изглежда, че не работя, но това съвсем не е така, прелюбезна ми другарко...

Bacho Кольо каза...

Грънчаров, така и не каза кой е автора на олигофренията :
" Е, какво толкоз пък, баба Лили, тя нещичко е постигнала, но пък за сметка на това..."
Защо ли си мисля че този стил на изразяване - объркан, многословен, неясен ми е доста познат...

Анонимен каза...

Не го питай Грънчаров конкретни въпроси. Тоя става все по-неадекватен. Тъжно...

Bacho Кольо каза...

"...така и не можах да поживея в една нормална и културна западна страна, поне малко да поживея, та да се порадвам на прелестите на свободата, на свободния и достоен живот..."
Ако това нещо го бе написал някой ентусиазиран деветокласник през 1990, бих го разбрал него, наивното момче.
Ама да го напише през 2012 г. петдест и кусур годишен мъж...
Грънчаров, тук става въпрос за диагноза...

Ангел Грънчаров каза...

Другарю Колю, поставяш въпроси, които показват само, че не си прочел текста, ако пък си го прочел, си бил толкова разсеян, че нищо не си разбрал... прочети пак, сам ще си отговориш на въпросите, които ми задаваш по два-три пъти, въпреки че всичко е написано там, в текста...

Що се отнася до твоите препоръки как следва да мисля и какво трябва да пиша нали знаеш, те слабо ме интересуват, нещо повече, по-скоро и по-вярно, съвсем и изобщо не ме интересуват: щото ти, както и пригласящата ти другарка, живеете на съвсем друга планета - планетата, носеща името "Комунизъм" :-)

Анонимен каза...

Понаучи и някои други думички освен "комунизъм"