Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 20 април 2013 г.

Образователна шефка заведе дело за обида от "неправилни мисли" в моя книга!

Тия дни до мен се появиха сведения за една наистина невероятна история: даден съм под съд за една моя книга! Имам написани и издадени повече от 20 книги, но за първи в съд е заведено дело, съвсем официално дело срещу мен! На път съм да се обезсмъртя таман като Сократ, не е шега! Моля да не си мислите, че фантазирам или си измислям - съвсем сериозно пиша тоя път, въпреки че често обичам да се шегувам. Тоя път обаче съм съвсем сериозен.

Да, заведено е съвсем официално дело "за обида" и "морални неимуществени щети" (искът е за 1000 лева обещетение), а се е почувствала обидена от няколко израза в есе, съдържащо се в моята най-нова книга за образованието със заглавие НИЕ НЕ СМЕ ТУХЛИ В СТЕНАТА! (и подзаглавие Есета за освобождаващото образование), та значи се е почувствала обидена от три-четири мои мисли г-жа инж. Камелия Стоянова, явяваща се (Дръжте се по-яко за нещо за да не паднете!) хем синдикален лидер на учителската синдикална организация към КТ "Подкрепа", хем в същото време и помощник-директор на ПГЕЕ-Пловдив, училището, в което моя милост работи вече повече от 13 години.

Делото е заведено от доста време, но е държано в строга тайна от мен, сега, в предизборния период, е намерен сгоден момент за провеждането му. Излишно е да споменавам, че с ръководството на училището, назначено от предишната гербовашка власт, имаме сериозни и идеологически, и мирогледни, и нравствени, и политически, защо не, различия. Както и да е. Насрочено е делото за 25 април, след няколко дни. Аз в момента съм в болница след операция, тъй че най-вероятно няма да съм в състояние да присъствам на второто след Сократовото дело срещу философ за това, че е изказал някакви мисли, т.е. че съм си позволил да мисля. Излишно е да се споменава, че има фундаментално човешко право на изразяване на мисли - и ако съдът у нас почне да контролира мислите ни, ще я докараме до под кривата круша!

Та много ми се участва в този процес хем срещу книга, хем срещу философ, който са скалъпили тия усърдни блюстителки на гербовашката представа за човешките права. За жалост не съм в състояние (по здравословни причини) да участвам на първото заседание на този очертаващ се като забележителен и исторически за философията и образованието съдебен процес. Излишно е да казвам, че няма да си наемам адвокат и ще се защищавам съвсем сам. Както и подобава да се държи един горещ фен на Сократ.

Това е. Ползвам се от случая да ви известя, че като четете горното, не е нужно да се щипете за да разберете в кой свят се намирате. Намирате се в нашия тукашен и толкова объркан български свят, в който е възможно да се случи дори и това, за което съвсем сериозно ви известих! Фантастики и абсурди у нас бол!!! Не е като да няма!!! Чакай да се спирам, че току-виж заради тия "обидни приказки" за милата ни Татковина някой може да ме осъди така, че да не мога да му се разплатя докато съм жив...

Процесът срещу моята най-нова книга за образованието ще постави ребром най-тежките проблеми в порочната образователна система у нас. Тъй че използвам възможността да благодаря на ищцата за завеждането на това дело, сиреч, за провокирането на този необходим разговор! Г-жо Стоянова, много съм Ви признателен за това, което правите за българското образование!

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

4 коментара:

Анонимен каза...

Ata Kuncheva Това сериозно ли ?
преди около час · Харесвам


Веско Маринов Чудесен повод да докажеш интелектуалната си философска мисъл
преди около час · Редактирано · Харесвам


Peter Yosiphov WTF???
преди 47 минути · Харесвам


Димитър Димитров Пълно е с такива навсякъде.
преди 18 минути · Харесвам


Ангел Грънчаров Да, напълно сериозно! Сам не мога да повярвам, но пред мен са копията от документите на Районния съд, не мога да фантазирам. Сериозен съм. Чудесията е пълна! Казусът си го бива!

Анонимен каза...

https://www.facebook.com/groups/45073601199/

Dragomir Georgiev Дано те осъдят и се разкараш ,час по скоро от училището! В него няма място за болни мозъци като теб г-н Грънчаров !
преди 16 часа · Харесвам


Angel Iliev Дано ви осъдят . И аз съм бил ваш ученик и ви мразя в костите. Колко пъти сте ми казвали да изразявам мнение и да спорим по различни теми и всеки път когато не сте имали адекватен отговор излизате с номера " Когато имате више образование по философия тогава елате да спорим " .С вас не сме водили дискусии , а вие просто сте критикували нашето мислене и сте го отхвърляли като незряло . Вие сте един голям оксиморон и не заслужавате да преподавате на никои !!! Вие сте единствения учител който може да се похвали със снимки на голи мъже и жени в учебниците си , които продавате на непълнолетни. Стойте си във блога и се правете на мъченик и на преследван от власта и най-добре си вземете адвокат , зашото във съда не са ученици които са принудени да ви слушат и търпят защото трябва да изкарат предмета . Там ще са хора на които вие трябва да се мазните за да не плащате суми . Надявам се и някой да повдигне въпроса със вашите учебници за да могат да ви осъдят и за продаване на порнографски материали на непълнолетни и тогава малко да осмислите че света не се върти около вас и евентуално да излезете от съня в който се намирате .
преди 15 часа · Харесвам · 5


Васил Цветков Крайно време беше
Адмирации за инж. Стоянова.
преди 15 часа · Харесвам · 1


владимир сугарев anga ti mu eba maikata :D:D:D:D:D:D

Ангел Грънчаров каза...

https://www.facebook.com/groups/45073601199/

Тук, на тази страница ще се развиват интересни дискусии тепърва предвид съдебния процес срещу една моя книга, открит от администраторката в ПГЕЕ-Пловдив... те, дискусиите, вече почнаха и началото им е непредставимо, даже великият Платон не е могъл да измисли нещо по-гениално! :-(

Анонимен каза...

дано сега и други да се сетят и да го осъдят