Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 3 юли 2013 г.

Вкратце моята позиция по настоящата нелека ситуация, когато дойде моментът да бъде пречупен инатът на управляващите



Не може да се нарече "парламент" или "правителство" нещо, което не представя народа и не се подкрепя от народа. Тия, които държат властта по този начин, се наричат узурпатори - и тирани.

Тоест парламент или правителство, неподкрепяни от народа или подкрепяни само от една четвърт от народа, които при това правят какви ли не мерзавщини, своеволия и злоупотреби, трябва да се махнат и на тяхно място следва да бъде избран представителен парламент и представително правителство.

Това е положението, просто е, изключително е просто: нима не го разбират тия "полезни идиоти", подкрепящи този парламент и това правителство на марионетката Олигарски - и най-вече политическите уроди, стоящи зад него, които са се полакомили да властват на всяка цена и в противоречие със становището на суверена - народа?!

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите.   Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

4 коментара:

Анонимен каза...

Проблемът е, че един евентуален нов парламент с нищо няма да е по-представителен. 12 години след 2001 и 23 години след промяната България се е върнала отново в 1990, само че при по-неблагоприятни както вътрешни, така и външни условия. Страната е в безизходно положение и никакви протести, най-малко подобни циркове с дезориентирани, «залуави» (загубени) участници, кои ни видат, ни чуят и не знаат кво сакат, може да променят каквото и да било.

Съвсем не е задължително парламентът да представлява волята на ЦЕЛИЯ народ, той представлява тези, които се счели за необходимо да гласуват. В Америка например на избори рядко излизат повече от 50%. Само в комунистическите страни парламентите биваха избирани от 100% от избирателите. Ако някой не участвал в гласуването и сега се чувства непредставен, това си е негов проблем, още повече че имаше и има алтернатива – ДСБ.

Впрочем както предсказах, стратезите и политтехнолозите вече подготвят следващата залъгалка за българските избиратели:

http://www.tribali.info/bg/borislavova-i-prokopiev-pravyat-partiya-republika-kristalina-premier/

«Бориславова и Прокопиев правят партия "Република", Кристалина - премиер

Цветелина Бориславова и Иво Прокопиев стягат дясноцентристка партия "Република". Формацията ще бъде основана в края на септември и ще е под мълчаливата протекция на президента Плевнелиев.
В ръководството на партията ще блеснат някои от най-активните говорителите на кръга "Прокопиев" в последните години - политолозите Иван Кръстев и Огнян Минчев, шефката на агенция "Алфа рисърч" Боряна Димитрова, икономистите Красен Станчев и Георги Ангелов.
Идеята на "Република" е тотално да овладее дясното пространство, но в същото време да "абсорбира" остатъците от ГЕРБ и всички несъгласни с линията на Цветан Цветанов. Най-вероятно именно към "Република" ще гравитират тъй наречените недоволни в ГЕРБ около бившите депутати Емил Димитров и Иван Петров. Стратезите около Цветелина Бориславова предвиждали провеждане на парламентарни избори заедно с евроизборите другата пролет. Там се надявали да оберат гласовете за ГЕРБ и отломъците от дясното и да лансират коалиционно правителство начело с еврокомисарката Кристалина Георгиева.»

Дори да не се реализира 100%, нещо в тази посока е много вероятно.

Стазтезите постоянно прекрояват в преформатират дясното пространство, докато лявото – БСП – стои стабилно и непокътнато. Скоро следователно ще чуем нещо от рода на:

«Абе Луканов, Попов, Димитров, Виденов, Костов, Симеон, Станишев и Бойко не можаа да ни опраат, ама съга «Република» и Сталина моа и да напраат нещо. Там са умни ора, а Сталина е била по државите и комисар у Европа, че докара млого пари отнадврка (отвън). Я че гласувам за н’и.”

Нищо чудно по неко време и Ангел Гръчнаров да почне да ни убеждава, дека они сa по-мининкото зло и требва да ги избереме, оти иначе па че дойдат комунистете, а с н’и още по-лошо.



Ангел Грънчаров каза...

Нещо си се объркал, анонимни мерзавецо! Изобщо избягвай да говориш от мое име, ченгесарско-конспиративистка гнус! Понял меня?!

Анонимен каза...

Защо? Спомняме си как например Ангел Грънчаров призоваваше да се гласува за Щилянова-Пръмова, защото на фона на другите кандидат-президенти била най-приемливият избор и т.н., което показва колко лесно дори един издигнат ум и политически просветен антикомунист-мислител-философ може да се подведе по пропагандата на посткомунистите.

А иначе доживяхме Ангел Грънчаров, големият критик на българския народ, който по цял ден четеше на българите конско евангелие какви мухльовци, дремльвоци, поспаланковци, некадърници, роби, изроди и идиоти били да славослови и издига не пиедестал същия този българския народ, а аз, който винаги му опонирах по този въпрос и аргументирах, че българите имат даже повече достойнства от недостатъци, да застана в ролята на критик на българите. Причината е, разбира се, че няколко хиляди българи протестират в центъра на София, а това за Ангел Грънчаров явно е проява на висша гражданска зрелост и доблест. В случая аз обаче си позволявам малко по-сдържана и трезва оценка. Мисля даже, че комунистическите стратези разчитат точно на такива емоционални реакции у антикомунисти като Грънчаров, за да насочват събитията в угодна тям посока.

Искам да запитам Ангел дали смята московските стратези за толкова наивни, че когато инсценираха свалянето на правителството на ГЕРБ не са предвидили какви резултати ще има предсрочнният парламентарния вот, до какво правителство ще доведе и какви ще са последиците от това? За сведение на Грънчаров ще му кажа, че комунистите подготвят личностите за важни ръководни постове 20 години предварително, също за сведение ще му кажа, че стратезите още отсега знаят не само кой ще е следващият премиер на България след Орешарски, а и кой ще дойде след това.

Впрочем не са необходими кой знае какви аналитични способности, за да се предвиди как ще се развият събитията: ГЕРБ ще бъде „разглобен” от своите създатели, за да се освободи терен за нова „дясна” партия, в която за Сталина със сигурност ще се намери някакво важно място, а българите ще се радват, че протестите са довели до този резултат, ще се разотидат доволни по домовете да празнуват, както вече много пъти през последните 23 години и след време ще установят, че пак са били излъгани.

Ангел Грънчаров каза...

Г-н Мърморко с конспиративистки наклонности, за какво съм призовавал и какво съм писал то си е на моя отговорност, разбирате ли, аз си нося пълната отговорност за всяко мое изказване, твърдение, решение и пр. Имайте добрината да разграничавате моите от Вашите твърдения и колкото и моите твърдения и изказвания да не Ви харесват, старайте се да ги приемате като мои, без да се тревожите чак толкова, нито пък да се опитвате да говорите от мое име. Просто приемете, че мислим различно и се опитайте да спите по-спокойно. Аз не приемам Вашите конспиративистки теории, щото като философ добре зная, че историческият процес не се поддава на програмиране по една твърде проста причина: хората действат от свобода, водени от свободната си воля, тъй че колкото и да са проницателни кремълските или някакви други демиурзи, могат да пият една студена вода след като се окаже, че предвижданията и очакванията им съвсем не се сбъдват. Вашият конспиративизъм се дължи на една прекалено примитивна, опростена, механична представа за живия исторически процес, както и на Вашия детерминистичен материалистически мироглед, който игнорира духовните, мирогледните, сиреч, индетерминистичните "детерминанти" на историята. Едва ли сте ме разбрал, но се опитайте. По тази причина именно Вие изпадате толкова често в противоречия със самия себе си, ето, сега не можете да схванете огромния смисъл на тези протести и пр. Но това си е Ваш проблем. Опитвате се да заблудите и подведете и други хора, така превъзнасяйки прогностичната мощ на кремълските стратези и демиурзи, което именно и показва, че най-всеотдайно служите на техните цели...