Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 26 август 2013 г.

Страшна екзистенциална криза и трагедия стои зад тая култура на разврата, която ни залива отвсякъде


За последно работих по книгата си преди няколко дни (виж ето тук: "Философия на любовта") и публикувах следния текст със заглавие Опит за писане по книгата ми за любовта, допълнен с изказвания на Апостол Павел за жените, за сексуалното въздържане, за разврата и прочие. Тази сутрин ми се ще да продължа, въпреки че нямам потребната настройка за вглъбяване в сериозни теми, но ще опитам пак. Ще ми се да довърша започнатото. Щото тогава ми се отвори друга работа и се наложи да зарежа писането посред думата.

Бях обещал там да пиша за сексуалното въздържане, за "половия атлетизъм", за бабаитщината в сексуалните работи, за "нормалното" и "ненормалното" в задоволяването на сексуалните ни нужди и т.н., но почти нищичко не можах да напиша по тия неща. Понеже се отвлякох да предам разбирането на Апостол Павел, затънах в дебрите на дългите цитати, нещо, което съвсем не го обичам, а в един момент и се отказах да пиша. Тъй че сега, един вид, ще ми се наложи да започна отначало - и на чисто. (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни.  Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

9 коментара:

Анонимен каза...

Развратът няма нищо общо с морала. Също като дишането.
Когато е между възрастни съгласни хора, той е ХУБАВО нещо и го препоръчвам на всеки.

Тотю.

Ангел Грънчаров каза...

Развратът или сексът е хубаво нещо? :-) А Ваша милост изобщо има ли представа що е това морал?

Анонимен каза...

Отговорът и на трите въпроса е "да".

Тотю

Ангел Грънчаров каза...

Няма три въпроса. Както и да е. С немислещи хора няма смисъл да се разговаря...

Анонимен каза...

Човек, когато не може вече да дава лоши примери, започва да дава добри съвети.

Анонимен каза...

Аз поощрявам разврата между възрастни съгласни хора, стига да се вземат мерки за безопасен секс. Основно презервативи.

Тотю.

Ангел Грънчаров каза...

И какво разбирате под "разврат"?

Анонимен каза...

Дефиниция за "разврат": Развратът е секс, в който ти не участваш!

Ангел Грънчаров каза...

Опитът Ви за духовитост и остроумие е неуспешен, несполучлив...