Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 26 август 2013 г.

Ето защо много хора са така потайни и неискрени: за да не се издадат, че са и крайно глупави!



Опасно е да бъдеш искрен, ако си същевременно и глупав.

Бърнард Шоу

ЗАБЕЛЕЖКА: И още много други изводи могат да се направят от тази кратичка и простичка мисъл. Примерно: че искреността, откритостта, дружелюбността и пр. са признаци на ония хора, които са личности в истинския смисъл, развити, надарени, умни, кадърни и пр. Ако имаш какво да покажеш, защо ще се страхуваш да го сториш? Ако не се срамуваш от това какъв си, що за личност си, има ли смисъл тогава да си потаен, неискрен и пр. И така нататък. Хубава тема за есе. И за дискусия по нравствени теми. Ще я предложа непременно на моите ученици тази есен.

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.   Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

6 коментара:

Анонимен каза...

Има надежда за вас, Грънчаров, щом почнахте да цитирате атеисти. Само така.

Тотю.

Ангел Грънчаров каза...

Никакво отношение към обсъждания проблем нямат атеизмът и теизмът, таваришч...

Анонимен каза...

Защо продължавате да ме наричате таваришч, а вземате антикомунистически песни (Комунизъм Блус) от МОЯ профил в YouTube? Ще отговорите ли, или ще продължавате лицемерно да бягате от въпроса? ;)

Тотю

Ангел Грънчаров каза...

Може постоянно да слушаш антикомунистически песни и пак по душа да си комунист... то си ти личи, съжалявам. Антикомунистът не може да е мърморко като теб, той уважава другата личност и безусловното й право да мисли както намира за добре...

Анонимен каза...

В такъв случай нямаш право да ползваш песента. Махам я от блога ти. Честито.

Тотю

Ангел Грънчаров каза...

И как ще я махнеш от блога ми? :-)