Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 24 декември 2013 г.

Истината и доброто винаги в крайна сметка тържествуват и постигат реванш над лъжата и злото!



Да кажа нещичко на тия, дето сега се така умиляват от нежни чувства щото, видите ли, бил умрял създателя на "най-великия автомат Калашников":

"Добрите" руснаци създадоха... автомат "Калашников", който е най-популярното руско изобретение, донесло толкова много смърт и изпитания на съвременното човечество, а пък "лошите" американци изобретиха компютъра, дал толкова много и също така най-прекрасни възможности на същото това съвременно човечество! (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди.

Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

34 коментара:

Анонимен каза...

Страхотно слово!

Иванов Деян

Анонимен каза...

Да! бе ... страхотно слово! Ха-ха-ха .... Поредната чуждопоклонническа ода. Грънчаров, компютърът е изобретен от американския гражданин от български произход Джон Атанасов!!! Американците изобретиха атомната бомба, донесла не по-малко смърт от автомата-Калашников! Да не идеализираме толкова и да не сравняваме 2-те империи. Ние не сме нито руснаци, нито американци. Ние сме българи, потомци на древна и велика нация. Дала на света: киселото мляко, компютърът, електронният часовник, прекрасният български фолклор, фотокопирната техника, телефонният секретар, космическа храна, шстият сърдечен тон, лекарство от кокиче, скоростната кутия, идеите за ООН, революционния метод на виртуалната кинематография, използван за супер ефекти, евромонета, много спортни рекорди, ненадминати и досега, нашите български математици, нашите български оперни гласове ит.н. ... И ако в 21-ви век сме на изчезване, живеем зле в държава, раздирана от скандали, корупция и конфликти, то е заради интересите точно на тези империи. Заради калпавите ни политици, които ни продаваха и продължават да ти продават за жълти стотинки ту на една, ту на друга империя.

Ani Valova

Анонимен каза...

Една корекция - компютърът е изобретен от БЪЛГАРИН (живееещ в САЩ). Но колосално бързото му развитие е безспорно заслуга на САЩ!

Енчо КЪРМАКОВ

Ангел Грънчаров каза...

"Българинът", роден и живеещ в САЩ, се нарича американец, г-н Кърмаков :-) При това Джон Атанасов е второ поколение живеещ в САЩ "българин", т.е. е роден в САЩ и е продукт на американското образование и култура...

Апропо, що той не се нарича, да речем, Иван, а се нарича Джон? :-)

Ангел Грънчаров каза...

Другарко Valova, голем патриотизъм демонстрирате, бравос! Дали българите не са създали и Луната, как мислите по тоя въпрос? :-)

Bacho Кольо каза...

Такъв фашистки поглед върху "добрите " и "лошите " народи не би трябвало да се коментира.

Ангел Грънчаров каза...

И кое му е "фашисткото" в този поглед?! :-)

Bacho Кольо каза...

- И кое му е "фашисткото" в този поглед?!
- Авторът му е фашизоид.

Анонимен каза...

Тези черно-бели , едноизмерни картини, разбира се, са далеч от истината. Комунизмът не е „изобретен” от руснаците, а от германците, респ. германските евреи Маркс и Енгелс. Англия пък дава убежище на Маркс, за да може да продължи да работи на спокойствие върху пъклените си трудове. Октомврийската революция става възможна само с най-активна германска помощ, иначе Русия никога нямаше да е комунистическа.
Америка също има много грехове и престъпления, няма съвършени общества и държави, но в сравнение с комунизма те, разбира се, бледнеят.

Учудвам се обаче на оптимизма на Ангел Грънчаров, който изглежда е открил някакъв нов социален закон, според който „Доброто”, каквото и точно да е това, по необходимост ще тържествува над Злото. Това е много интересно, защото силно напомня историческия детерминизъм на Маркс. Ще сме много благодарни, ако Грънчаров ни разкрие по силата на какво това ще е така, след като световната история досега е пример тъкмо за обратното. Несвободата и несправедливостта са били обичайната участ на човечеството. Или може би тук става дума за пожелателно мислене?

И още: Америка за съжаление НЕ Е УСПЯЛА да съкруши комунистическата бесовщина, а става точно обратното: РУСИЯ Е НА ПЪТ ДА СЪКРУШИ АМЕРИКА, защото рухването на комунизма беше само трик именно с тази цел. Грънчаров обаче си живее в някакъв свой измислен или пожелателен свят и отказва да приеме очевидното, а именно отслабването на американската мощ във всяко отношение. За него това е „конспирология”и, разбира се, „антиамериканизъм”. Но истинското име е РЕАЛИЗЪМ.

ОСВЕН ТОВА ПО СЛЕД 1917 ЗАПАДЪТ БЕШЕ ВЪВЛЕЧЕН В ДЪЛБОКИ И БЛИЗКИ ОТНОШЕНИЯ С КОМУНИСТИТЕ, ИМАШЕ МНОГО ВЗЕМАНЕ-ДАВАНЕ С ТЯХ И ТОВА Е ЕДНА ОТ ПРИЧИНИТЕ СЕГА ДА НЕ ИСКА ОСМИСЛЯНЕ И ОСЪЖДАНЕ НА КОМУНИЗМА. ТАКА ЧЕ НЕЩАТА НЕ СА ТАКА ПРОСТИ – „НИЕ-ВИЕ”, „ДОБРИ-ЛОШИ”.

Но Грънчаров има компания, защото и американските политици не вярват в пъклените планове на Русия, което показва колко умела е заблудата. Беглецът от КГБ Константин Преображенски казва: „Те бягат от моите мнения.” А защо един бивш офицер от КГБ (който знае истината от първа ръка) бива игнориран от хората, които се опитва да предупреди? Западът, казва Преображенски, е пленник на своето собствено пожелателно мислене. „Митът, че студената война е свършила, е най-голямата заблуда на Запада”, обяснява той. „Нека зададем един прост въпрос: кога приключи студената война – на коя дата? Кога бе подписано примирие? И кой се призна за победен?”, пита той с намек на сарказъм.

Анонимен каза...

„Мнозина смятат, че Съветският съюз е бил победен”, продължава бившият офицер от КГБ. „Но може би той само се е смалил. Всъщност аз не виждам голяма разлика между съвременна Русия и Съветския съюз. Особено поради факта, че някои от неговите бивши републики – независими на хартия – все още се управляват от Кремъл; а ако се опитате да спрете някой минувач на някоя руска улица и да го запитате дали студената война е свършила, той ще ви каже, че НЕ Е и че Съединените щати водят студена война срещу Русия. Той знае това от руската държавна пропаганда.

Както Русия, така и Китай знаят слабите места на Америка И ТЕ ГИ ИЗПОЛЗВАТ МАКСИМАЛНО.

Но защо Русия и Китай биха правили това?

„Същия въпрос си задават шефовете на контраразузнаването на Англия и Германия”, отвърна бившият офицер от КГБ. „В техните интервюта аз виждам искрено неразбиране: защо руснаците ни отклоняват от по-важната работа срещу китайските шпиони и ислямските терористи? – Аз само се хиля, когато чуя това, защото Русия има много добри отношения както с мюсюлманите, така и с китайците. Не е чудно, че новият президент на Китай Си Цзинпин направи първото си посещение не в Съединените щати, а в Русия; а Путин отхвърли поканата за посещение в Съединените щати и първо отиде в Беларус, като по този начин демонстрира идеята за възраждане на СССР. Вие се чудите на каква идеологическа основа Русия днес шпионира срещу Америка. Това става на базата на антиамериканизма. Сега те виждат своята цел в това да лишат Америка от нейния статус на глобална сила. Базата на антиамериканизма е идеологията на евразийството, измислена от НКВД през 1920-те години. Тя проповядва опозиция срещу Америка на основата на дружба с Иран и Китай.”

Дали комунизмът наистина е мъртъв? И дали капитализмът наистина е триумфирал?

„Русия никога не се е отказвала от комунизма!”, възкликва Преображенски. „Няма официален документ, в който руските власти да казват „Отказваме се от комунизма и го осъждаме.” Имаше, разбира се, опит комунизмът да бъде отхвърлен през 1992, когато започна съдебния процес срещу Съветската комунистическа партия. Но много скоро мощното комунистическо лоби го смаза. И това не е всичко, както научих от Владимир Буковски, процесът над комунизма беше ПРЕКРАТЕН ПО МОЛБА НА ЗАПАДА, понеже Западът беше толкова дълбоко въвлечен във флирт със съветския комунизъм, че ако това беше станало публично известно, щеше да предизвика скандал.”


Ангел Грънчаров каза...

Конспиративистки кагебистки плямпаници... "РУСИЯ Е НА ПЪТ ДА СЪКРУШИ АМЕРИКА" - тра-ля-ля! :-) Може ама на кукуво лято обаче! :-) Таваришч, не приемай желаното за действително. Вий, таваришчите, така сте процедирали винаги, ала така не стават работите...

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров как умело събудихте задремалите червени кратуни.Като един са скочили все още не събудили се от своя си комунизъм.Изглежда добре са си поживели при него.

любчо чорбаджийски

Анонимен каза...

Г-н Грън4аров,там не е като тука,родените ТАМ ги кръщават с ТАМОШНИ имена, а в БГ да се казваш Хасан или Мехмед!!??Така,за 3 -4 поколения, не остават ''следи'' от къде си.....

Nikolai Jelev

Анонимен каза...

Грънчаров, това което съм изброила са безспорни факти!!!!!!!!! Иронията относно Луната е меко казано неуместна! Направо ТЪПО изказване, което не подхожда на филосфския ти "образ" :))))) Българинът живеещ където и да е по света се нарича българин!!! Има стотици хиляди т.нар. бесарабски българи, които живеят в пределите на Русия и тях ли ги отписваш? Или българите от западните покрайнини? Или българите в пределите на Македония? В много случаи тези хора са репресирани заради това, че държат и отстояват правото си да са БЪЛГАРИ !!! Политика на държавата Америка е, когато дава т.нар. американско гражданство да предлага изцяло американски имена! А родените там деца се записват задължително с американско малко име. Нещо като американски възродителен процес, но направен по-хитро! Имам твърде много приятели, които живеят в САЩ и от които знам тези неща. А пък ти Грънчаров, отиде да се изучиш в СССР - тогава ти харесваше. Нали?! Променил си мнението вече явно ... тогава иди да живееш в САЩ щом не си българин и патриот. Там те чакат с отворени обятия, ако имаш шофьорска книжка може да станеш тираджия, щото за философ там трудно ще минеш ... ха-ха-ха-ха-ха !!!!!

Ani Valova

Анонимен каза...

Те мразят (по-скоро завиждат им) американците, защото се чувстват обидени от това, че някой друг е трябвало да им брише задника след като се наакаха от страх пред онзи откачалник. А руснаците не, че ги обичат или харесват толкова много, ами защото са по-лесни да ги държиш настрана ( в родината им) като възхваляваш мизерията, в която живее народа им...

Веселин Драков

Анонимен каза...

а Вълова да вземе да се гръмне с нейния шовинизъм, който е причина да сме на опашката на цивилизованите държави!

Веселин Драков

Анонимен каза...

Ангеле, идвай при нас в Движение 22 септември, Какво дириш в ревблока?

Мартин Сечков

Анонимен каза...

Веселин Драков, май не си струва да отговарям на такива като тебе. Писанията и физиономията ти говорят за примитивизъм, а фамилията за заядливост .... таааа защо сме на опашката на цивилизования свят????!!!! .... ;))))))))))))))))))

Ani Valova

Анонимен каза...

Весо, и ти, Що дириш още при пръ,ова и Даниел Вълчев?

Мартин Сечков

Анонимен каза...

Сечков, добре e, че се обади, че и ти си в 22 септември, че за малко да се излъжа! :)) И тази партия като ТВ7 - обра боклука на всички телевизии

Веселин Драков

Анонимен каза...

Харесват ми, да, заради ясните анти-путиновски позиции. на теб пък защо не ти харесват? Или Даниел Вълчев сега ти е легнал на сърцето? Имай принципи бре човек - не може такива лупинги.

Мартин Сечков

Анонимен каза...

ти като ги изредиш всичките, тогава ще говорим за принципи!

Веселин Драков

Анонимен каза...

Мартин Сечков, А. Грънчаров има само един Господ-Бог .... Иван Костов!!!! Нему слави името и Нему разнася словото . И ще го следва до тогава, докато се възцари Неговата справедливост ;)))))))))))

Ani Valova

Анонимен каза...

Ани, аз съм опонент на Костов, но в случая те не следват заветите на Костов, който наричаше Кунева последната червена кукувица, която иска да снесе в синьо гнездо, а вече са вперили взор в Даниел Вълчев и Кунева. Тук е разликата

Мартин Сечков

Анонимен каза...

Сечков, ако искаш вярвай, твоя си работа, аз през всичките си 64 години съм гласувал само през последните 23 г и то само за едни единствени хора! Където те - там и аз!

Веселин Драков

Анонимен каза...

Това е все пак разбираемо, Весо. Весела Коледа!

Мартин Сечков

Анонимен каза...

Рзабрахме те Вълова! И ти си от тия, които гласуват с G точката си!
Веселин Драков's photo.

Веселин Драков

Анонимен каза...

Едно есе от д-р Канов - един от инициаторите на Движение 22 септември: http://atlas-bg.eu/d-r-lyubomir-kanov
Д-р Любомир Канов | Институт за свободен капитализъм "Атлас"
atlas-bg.eu
Законът е колективна организация на индивидуалното право на законна защита; той ...

Мартин Сечков

Анонимен каза...

Веселин Драков, "Барабар Петко с мъжете!" ... айде, не се напъвай - първо не знаеш за кой гласувам и второ не си толкова ЕнтелЕгентен, та да можеш да прецениш и да разбереш, каквото и да е!

Ani Valova

Анонимен каза...

Така е, само с трети клас съм, но за теб не ми беше трудно!

Веселин Драков

Анонимен каза...

Не виждам база за сравнение между руснаците и американците.Ако се погледне отстрани безпристрастно, американците са най-голямото зло на земята. Като се започне с изтребването на индианците та до сега с подклаждането на поредните войни. Руснаците не са им...

Кирил Кирилов

Анонимен каза...

Не виждам база за сравнение между руснаците и американците.Ако се погледне отстрани безпристрастно ,американците са най-голямото зло на земята.Като се започне с изтребването на индианците та до сега с подклаждането на поредните войни.Руснаците не са имали нападателни войни ,нямат военни бази по света(само една в Сирия),американците имат над 700!?Също така не виждам смисъл в чуждопоклонничеството,ние с руснаците говорим на един език и пишем с една писменост.За голямо съжаление на евреите и американците.А кой е лош и кой е добър може да се види в този филм-Война 08.08.08.Има го навсякъде в интернет .Погледнете,отвратете се и спрете да плюете по руснаците

Кирил Кирилов

Анонимен каза...

@Ани Вълова, говориш глупости и предполагам си вярваш сама. Има хиляди деца от не Американски корен, родени в САЩ и са записани с техните имена. Например Македонското Мария, или Марта или Хуан (които според тебе трябва да е записан Иван). Мисля 4е в един блог някои беше написал подобни небивалици. България не е дала на света киселото мляко, а природата е дала на Българите една уникална бактерия която в последствие е наречена Бацицус Българицус, и докато БКП се надяваше с тази бактерия да завладее икономически света, не разрешаваше износ на кисело мляко и се бореше да кваси прясното във стъклени бурканчета Македония и Гърция продаваха стама на бациликус Българикус, а предприемчиви Македонци и Гърци в Северна Америка произвеждаха кисело мляко (по висококачествено от Българското) и го квасят в пластмасови кофички (англичаните разработиха тази технология), която беше закупена от Англия от тези които дадоха на света киселото мляко и искаше да произвежда за вътрешния пазар кисело мляко в пластмасови кофички. Не прочетох за Българския авиационен businessсмен, наричан от Американците Jerry (Асен Йорданофф) които според някои Българи е главен конструктор на ДЦ-3 (познат в България като Съветскя Ли-2, означаващо Лиценсе тво), Jerry в действителност е разработил летателните инструкции за ДЦ-3, но той е разработил и летателните инструкции за бомбардировачите бомбардирали София, но за момент не е съжалявал за това, Jerry е създател на принципа на телефонния секретар, но като добър businessman продава това си нововъведение на фирма която да го доусъвершенствува и произвежда. Най-интересното е че книгата му от която се е учил да лети дори Неил Армстронг автор на която е Jerry (Асен Йорданофф), но за съжаление преведената на много езици книга не е преведена никога на Български. За него генералния директор на Боинг по това време казва че Jerry е причината Втората Световна Война да свърши с една седмица по-рано. Българинът Асен Йорданофф винаги слага на вратата си табелка Асен Йорданофф Bulgarian Пилот. Но освен пилот Jerry е конструктор, автор на летателни инструкции, конструктор на електронни системи и най-важното BUSINESSMAN. Той постига всичко сам поради нюха си на businessman (в един момент притежава 4ри фирми свързани с електрониката и авиацията), на ума си и на гъвкавостта си. Дори има създаден самолет от Jerry произведен от Държавните Авиационни Работилници (ДАР) в Божурище. Но за пример той заминава за САЩ за участие в летателно състезание, но не е сам, а сдръж Българин. Състезанието се отменя но Jerry решава да остане в САЩ защото вижда че връщайки се в България за него няма бъдеще. Обаче втория Българин, който не може да се впише в Американската обстановка преценява че ще бъде губеща фигура и се завръща в България. Ха сега някой да е чувал името му??? Дали България е създала Jerry или той се е създал сам и каквото е дал на света го е дала личността Асен Йорданофф а не България и Българите. И като започнете да си измисляте глупости за да си избивате комплексите за малоценност помнете че с тези глупости повече олеквате пред света, отколкото да го убеждавате че сте велика нация, защото ще ви зададат въпроса а като сте велика нация и сте дали толкова на света защо СССР ви владя от 1944 до 2013 и продължава? И все пак смятате ли че един човек като Калашников, който е четял с трудност може да създаде системата автоматично оръжие АК-47? Ако го мислите за възможно е по-добре ...... няма да казвам каво от учитивост! Та въпроса е драга Ани Вълова не какво са създали Българите или техните деца, а къде са го създали???? Което поставя въпроса създава ли България условия, нейните юни хора да се развиват, да създават или ги отритва (не говоря за Джон Атанасов, който е роден в САЩ). А твоето писание си е едно национално избиване на комплекси, което е страшно и не дава възможност за развитие на една цяла нация.

Александър Йоцов

Ангел Грънчаров каза...

Г-н Йоцов е казал каквото трябва да се каже, затуй аз ще замълча...