Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 24 декември 2013 г.

Настоявам за промени в изнемогващата и затънала в блатото на статуквото система на сегашното българско образование!



В блога на г-н Райчо Радев, под публикацията със заглавие ДА СПАСИМ УЧИТЕЛЯ ПО ФИЛОСОФИЯ АНГЕЛ ГРЪНЧАРОВ ОТ ПЛОВДИВ г-жа Мария Василева, учителка, е написала свой коментар и отзив, който публикувам и тук, с оглед да стигне и до читателите на в-к ГРАЖДАНИНЪ; правя това, понеже то носи в себе си смисъл, който излиза извън тесните рамки на конкретния случай, т.е. касае в принципен план проблемите на българското образование и училище изобщо: (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.   Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

2 коментара:

Bacho Кольо каза...

"Следя от една година преживяното от Ангел Грънчаров, споделено в неговия блог..."

По някаква случайност, следя "казуса Грънчаров" в Пловдивската професионална гимназия от първата му минута /след като самият той го е оповестил/
Ще кажа две неща.:

1. От самото начало, та досега директорката се държи гадно и крайно несправедливо по отношение на Грънчаров.
2. В самото начало Грънчаров се държеше гадно и крайно несправедливо по отношение на заместник директорката.

Няма да кажа нищо повече, защото, сигурен съм, адвоката на замесничката следи под лупа този блог. Не искам да му давам аргументи, които да утежнят и без това тежката ситуация , в която е изпаднал А. Грънчаров.

Ангел Грънчаров каза...

Аз не мога да разбера кога съм се държал "гадно" и "крайно несправедливо" спрямо помощничката на директорката, особено като се вземе предвид, че аз разбрах, че тя ме е дала под съд когато току-що бях опериран :-)

А това, че тя не пожела да си мръдне в моя защита и малкото пръстче, нищо че е мой синдикален лидер (!!!), е нещо, което е безспорно - след като директорката си позволи да се погаври както й хрумне с мен помощничката й и синдикална лидерка подкрепи на дело всичките й действия, които сам при това оценяваш като крайно несправедливи. Не мога да разбера само как така се получава този фокус: как така подкрепата от страна на помошник-директорката на тия крайно несправедливи действия е толкова "справедливо" че самозищитата на един човек от подобни крайно несправедливи действия е също така е проява на "крайна несправедливост" от страна на същия този човек, дето е жертва на една крайна несправедливост :-) но ти си знаеш защо мислиш така; ако можеш да го изясниш, ще бъде чудесно, нищо че въпросният адвокат може да бъде облагодетелстван от твоята помощ.

Прочее, за мен истината е важна, а не това кой е прав и кой крив - или кой е облагодетелстван от нея и кой не е. Според мен всички печелят от изясняването на истината но както и да е...