Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 29 януари 2014 г.

Отчет за нова спешна проверка на мои часове от инспектори по философия



Пак се налага да напиша нещо в своя дневник - нещо, свързано с работата ми на преподавател по философия в едно училище. Знаете, в последно време се занимавам с изследвания на нравствената ситуация в него във връзка твърде оригиналните подходи на училищната администрация, които дават своето отражение върху всички страни на живота в училищната общност. Силно съм заинтересуван от случващото се, моят интерес е преди всичко научен, стремя се да представя една напълно достоверна, правдива картина на нравите; смятам, че си заслужава да се работи в тази посока с оглед търсене на изход от тежката ситуация - не само в това конкретно училище, но и в образованието в България изобщо. (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

5 коментара:

Анонимен каза...

Как не те е срам...

Анонимен каза...

еее тоя грънч аров не се спря

Анонимен каза...

bezsramnik neden za takiva kato teb i lager v Belene im e malko triabva razstrel, ubivane... gnida needna!

Анонимен каза...

На тоя последния бастун, дето пише на латиница, препоръчвам да оди да живее в Северна Корея - там е за него, щото има много Беленета. Анъдъмо?

Тотю

проверка на пожарогасители каза...

Страхотно е че има подобни проверки и независимо дали са часове или минути ако всичко е както трябва и не би трябвало да става такъв голям проблем че ще има проверки и че има в действителност, все пак не пречи една фирма да пусне да я проверат и да си тръгне.Дори спокойно може да се назначи по часово човек,който да се грижи за документацията да бъде в изрядност и да не липсва нищо, да следи за датите и изтичането на сроковете.Благодаря за статията.И съм силно съм заинтересована от случващото се, моят интерес е преди всичко научен, стремя се да представя една напълно достоверна, правдива картина както и и пишете, но все пак нека сме реалисти.