Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 25 януари 2014 г.

Софийският университет отново окупиран!!! Браво, немалодушни млади хора!



Софийският университет отново окупиран (обновена в 4,10 часа)

Софийският университет отново е окупиран. Окупацията този път е пълна. Няма да се допускат дори служители на администрацията на територията на Алма Матер.

Окупацията е извършена от група, която е различна от Ранобудните студенти. Почти никой от главните действащи лица тази вечер не е сред познатите окупатори от октомври. (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

7 коментара:

Bacho Кольо каза...

"ПРОКРЕМЪЛСКИ КАГЕБИСТИ, СВАЛЕТЕ РЪЦЕТЕ СИ ОТ БЪЛГАРИЯ"

Грънчароооооов, изкопаемо от средата на миналия век! Тия момчета и момичета даже не знаят какъв смисъл влагаш в понятието "Кремъл".
А ти така и не се потруди да разбереш какво искат тези млади хора и им вкарваш в устите закостенели си мантри за КГБ и Кремъл.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч, не се горещи чак толкоз! Ще загубите властта, другари комунисти, дори и ако си оскубете косите от мъка! :-)

Bacho Кольо каза...

Лично аз власт не ще загубя. Ибо не можеш загуби туй що не притежаваш.

Анонимен каза...

Той Грънчарски мисли в коловози. Не може по друг начин момчето...

Анонимен каза...

Похвална непримиримост на студентите, но това няма да свали тези дебили. Никаква форма на мирен протест няма да ги свали. Децата са наивни и се надяват, че имат насреща хора с европейски ценности. Тези не са такива и биха ги размазали от бой, ако не бяхме членове на ЕС. Вече смятам, че единствения сигурен начин това правителство да падне е да му се спретне един бърз референдум с въпрос – „Искате ли заедно с Евроизборите да се проведат и предсрочни парламентарни избори“. Смятам, че нужните 500 000 гласа за задействане на процедурата могат да се съберат само за 1 седмица и то само в София. Оттук нататък има два добри за варианта – или народа печели референдума категорично или БСП уплашени, че на референдум ще лъсне трагично ниската им подкрепа в обществото се съгласяват на избори 2 в 1 „на сляпо“. Не знам, какви висши интереси в опозицията досега са пречили да се организира досега този референдум и то при сигурен положителен изход. Подкрепата за антиправителствените протести през лятото достигаше до 80% и не вярвам сериозно да е спаднала, въпреки внушенията на червенобузите социолози. Защо? Кой? Кой? Кой не иска свали правителството с референдум и то веднага? Питайте и вие!

Стефан

Анонимен каза...

Напълно подкрепям и се гордея с тези младежи!

Иван Бояджиев

Анонимен каза...


Вече чул за отказа от студентската окупация на СУ, считам предложението за
референдум с въпроса: Искате ли изборите за
евродепутати да са придружени и от парламентарни?!, не само, напълно разумно,
смислено и постижимо, но оттук натататък и за единственото имащо шанса за
реалното и за ефективното повлияване в нужната морална посока управлението
на страната..
Единственото камъче, можещо да обърне "каруцата", са законовите срокове за
организиране на такъв референдум.

2014.01.28г. Владимир Петков-Трашов