Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 25 януари 2014 г.

Философията съществува за да чупи стереотипите, да разклаща устоялия манталитет, да освобождава духа на човека



От доста време нищичко не съм писал в блога си - тъй като съм зает с това да следя и да отразявам събитията в Киев; погълнат съм от патоса на тази революция, обзет съм от възторг, прекланям се пред нашите украински братя и сестри, които показаха поразително свободолюбие - и твърдост, и решимост да се борят за свободата си. Показаха такова свободолюбие, че даже само на това основание вече с пълно право могат да бъдат считани за пълноправни граждани на Европейския съюз - каквито ние, за жалост, сме само формално, но фактически не сме; а те са. Имам много други теми, по които обикновено пиша и мисля, ала предвид значимостта на събитията в Украйна те задължително ще почакат. Въпрос на приоритети. (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

4 коментара:

Bacho Кольо каза...

"На площади Согласия
Музеи все облазил я
Скульптурами Родена любовался...
Весна, Мыслитель, Поцелуй -
Слепил он много, бля, статуй,
А девушку с веслом - не догадался... "

Анонимен каза...

Грънчаров, само да мрънкате знаете: "Мрън, мрън, мрън". Някога бяхте донейде интересен, но вече сте само досаден и сив.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч, нещо си се объркал или не си прочел, или не си разбрал: аз пиша срещу мрънкалата като теб, понял тепер? А така. Требе да се мисли като се чете, панимаеш?

Анонимен каза...

И руският ти толкоз струва, явно. Колкото мисленето ти. Язък, че си ял съветския хляб (пирог).