Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 26 април 2014 г.

Философът не е нищо друго освен един свободен дух - свободен даже и от собствената си маниакалност

Получих отговор от моя събеседник в дискусията около това как се списва списание ИДЕИ и доколко е основателна неговата издателска концепция - виж въпросната публикация ето тук: Богатството на идеи е движещата сила на списание ИДЕИ. Аз там изложих своето възприятие и разбиране относно критиките на докторанта от СУ Николай Узунов, млад човек, който не от вчера напада списанието, подиграва го, обвинява главния му редактор в какви ли не грехове, абе, общо взето показва, че по неизвестни причини, дето се казва, "има зъб" както на списанието, така и на издателя му. На мен именно ми стана интересно да изследвам този въпрос, сиреч, да разбера защо има зъб на списанието, ето, положих нужните усилия в тази посока, които се увенчаха с успех: сега пред себе си имам разгърнат отговор на г-н Николай Узунов; ето какво той ми пише; между другото той в писмото си поставя някои интересни проблеми, по които аз непременно ще реагирам, по-долу ще можете да прочете и моя отговор до този толкова интересен млад човек:

Многоуважаеми г-н Грънчаров,

Трогнат съм, че освен отговор от ваша страна получих и своего рода експертиза за психичното ми здраве и за разклатените граници на моята психика. Толкова специалисти преди вас извършваха напразни опити за диагностициране, но виждам вие, успяхте за съвсем кратко време. В края на писмото си дори ми оставяте лични координати. Виждам, че предлагате и съвети и напътствия към заблудени овце, към объркани хора, търсещи себе си. В този ред на мисли, г-н Грънчаров, съвсем скоро Дийпак Чопра ще идва в НДК. Можете да отидете и да се научите малко на шарлантанизъм (и, моля ви се, оставете ме да изкривявам езика както намеря за добре. Поне не използвам хамалския език на циганите по строежите). (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

1 коментар:

Анонимен каза...

Видно, г-н Николай Узунов, си намерихте не само майстора в
спора, разсмял ме и добродушно, но и саркастично, признавам
на моменти с истините, с правилностите и с обоснованостите в
своите отговори до Вас, но и възможно най-добрия, че на това
отгоре и безплатен учител по философия, по правилно мислене,
а оттам и по живеене.Частен случай от което е и писането.
Считам, че ако имате минимална доза доблест, честност и
разсъдъчност би следвало не само да приемете, но да ги
възприемете напълно и изцяло неговите послания към Вас,
в чиято искрена доброжелателност към битността Ви на
докторант не се съмнявам.

2014.04.27г. Блогър-философ, или философстващ
блогър: Владимир Петков-Трашов