Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 5 май 2014 г.

Нравственото уродство на национал-комунистическите болни мозъци у нас, подкрепящи подлата агресия на фашиста Путин срещу свободна Украйна



Този постер е трагикомичен. Трагедия заради събитието, провокирало автора, комично заради целите и изпълнението. "Някакъв много страхлив човек или групичка са направили това, а други го разпространяват" (Антоанета Цонева)

Ivaylo Dinev

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите. Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

3 коментара:

Bacho Кольо каза...

Грънчаров и ти си в тая редица. Вярно за огромното мнозинство си световно-неизвестен и никой не те бръсне за слива, но читателите на твоя блог няма да забравят настървението , с което подкрепяше бандеровците от Iвано-Франкiвск и Рiвне, когато палеха гуми и стреляха по полицаите в киевдсия майдан! Е, както виждаш те се развиха и вече горят живи хора в Одеса. Позор за теб, фашизоид несретен!

Не знам само как ще застанеш пред учениците си да ги учиш на етика, психология и хуманизъм, след като се опозори по този начин?!?

Ангел Грънчаров каза...

Зомбирана путинска подлого. Пропагандните клишета на кремълската пропаганда не могат да ме трогнат, щото надушвам лъжата и лъжците от километри. Разправяй тия басни на малоумниците по кръчмите. Хубаво е поне, че показа ненавистта си към свободата и към свободните хора; същата ненавист кара сега Путин да наказва сега по толкова подъл начин свободолюбивия украински народ. За фашиста Путин (той с идването си на власт почна да убива, помниш ли какво стана с моряците от подводницата "Курск"?) човешкият живот не значи нищо, ето защо провокацията в Одеса е негово мероприятие, разчитам неговия почерк. По същия начин Хитлер си е търсил претекст да напада други страни. Прекланяш се пред доказан убиец (Политковская кой уби? Ами Литвиненко?) и ми рониш крокодилски сълзи за жертвите, пак убити от него. Безсрамна комунистическа (национал-комунистическа) рублофилска подлога, ще ми говори той за морал?!

Анонимен каза...

аз съм сигурен, че има екстремисти и в Украйна. Допускам, че те са отговорни за това. Ако изродът Путин обаче беше позволил на Янукович бързо да подаде оставка и не беше атакувал Украйна, нямаше да се стигне до ексцесии и на власт щяха да дойдат демократи.
Сега два братски народа са настървени един срещу друг заради безумния идеал за средновековна империя в ХХІ век.