Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 9 май 2014 г.

Екстрено съобщение: изключиха ме от КТ "Подкрепа" заради това, че съм написал писмо до Тренчев!

Да, не се шегувам, макар че аз още не мога да повярвам, че такова нещо е възможно да се случи в наше време: днес в голямото междучасие лидерката на синдикалната секция (или съкратено: СС, звучи като онова зловещо SS - Schutzstaffel, „охранителен отряд“ се превежда на български) и помощник-директор на ПГЕЕ-Пловдив инж. Камелия Стоянова спешно събра (срещу подпис в нарочен списък: нема лабаво!) целия личен състав на организацията и за няколко минути направи нещо, с което успя да сбъдне онова, което даже и в най-смелите си фантазии не съм могъл да си представя: направи така, че доказа по категоричен и безапелационен начин верността, истинността на всичките ми тези в моето писмо до Тренчев! (виж: Открито писмо до д-р К.Тренчев и до проф. А.Клисарова, свързано с някои нетърпими абсурди и ексцесии в сферата на родното ни образование)

Да, наистина по-щедър подарък от г-жа Стоянова не бях очаквал: тя се постара да илюстрира на дело, че всички мои твърдения за авторитаризъм, за патологична непоносимост спрямо различното мнение и спрямо критиката, за изцяло отровена психологическа и нравствена атмосфера в училището, за грозно подлизурство спрямо непогрешимото началство, обичащо само хвалби и лицемерни усмивки, за витаещия страх и пр. са самата истина, ето, аз не съм очаквал, че г-жа Стоянова така бляскаво ще потвърди верността на всичките ми тези с този организиран от нея тъй старателно възхитителен акт или по-скоро спектакъл: с 99.99% мнозинство моя милост биде изключена от организацията (един вид сякаш бях тържествено изключен от... "партията", бях отритнат все едно от цицката на самата "майка-кърмилница!) тъй като съм си бил позволил критика срещу свещената особа не само на самодържицата-директорка, но и дори - о, представете си, драги и мили таваришчи, каква наглост само, а! - и срещу свръхсвятейшата особа на нашите висшестоящи синдикални лидери, именно господата Юлиян Петров (национален лидер на учителската "Подкрепа", местен пловдивски кадър и Цило Нейчев, регионален лидер на същата). Ако си мислите, че сънувате, че ви лъжа, че такива неща не са възможни или че нещо съм превъртял, питайте и други хора какво се случи, да, там присъстваха доста хора, вярно, признавам си, аз самият не съм очаквал, повтарям, такова бляскаво потвърждение и категорично практическо доказателство на верността, на истинността на всичките ми до една тези за ситуацията в това училище. (ОЩЕ >>>)

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

10 коментара:

Анонимен каза...

Това само показва колко безсмислени са така наречените професионални съюзи! Те са слуги на директорите и на собствениците на предприятията. Не мога да разбера защо има хора, които очакват нещо от тях, и дори им дават част от парите си под формата на членски внос. Ако си ги спестят и им се наложи, по-добре да си платят на адвокат, който да ги защити действително пред администрацията или в съда.

Анонимен каза...

Ангеле, пази се от тази Стоянова, тя е опасен човек. От достоверни източници зная, че тя е сектантка от една опасна сатанинска секта от Америка, "Нов живот" се казва тази секта. Тия сектанти без да им мигне окото са способни да ликвидират човек щом не им играе по свирката. Предупреждавам те, пази се от нея. Директорката е под нейно влияние и също е посветена в сектата. Затова толкова те тормозят. Съветвам те да напуснеш училището за да си запазиш живота.

Анонимен каза...

И Българската православна църква е една зла секта, но за нея нищо на казвате, гиди лицемери...

Анонимен каза...

Като учител в продължение на 40 години в различни училища и като член на синдикат "Подкрепа" от създаването му до 2012 година, без ни най-малко колебание заявявам, че всички синдикални лидери в многото училища, в които съм преподавала, са били подставени лица, работещи в услуга на ръководствата на училищата и избирани от самите директори. Ако някъде случайно е бил избран председател на местна синдикална организация от самия колектив, то ръководещите учебните заведения директори са намирали винаги най-бързия начин този синдикален лидер да бъде сменен.
Събрания не се провеждат от внедрените синдикални лидери, те не посещават събранията на градско ниво и единственото, което вършат, е да свикат събрание в случай че има проверка и провинилия се директор трябва да бъде "покрит" от колектива. Учители, които дръзват да критикуват или отстояват права, не са известявани при провеждане на събрания, за да не пречат.
Същото се отнася и за другите синдикати.

Знаете ли, Г-н Тренчев, че така стоят нещата повсеместно, не само в училищата и какво правите, щом знаете? Упражнете някакъв контрол!! Заместник-директори да са синдикални лидери е често срещано явление, въпреки конфликта на интереси- работодателя да защищава работника?!
Въобще... не ви ли е неудобно да събирате членски внос, без да работите в интерес на членовете си, Г-н Тренчев!

Мария Василева

Анонимен каза...

Здравей!

Да ти здравствует изключването ти от комсомола (КТ "Подкрепа")! Да беше на Първи април или Първи/я им май, но не би. Работят хората, работяяяят! А ти пишеш. Пиши (им).

Твой: П.

Анонимен каза...

Грънчаров, тия глупаци обогатиха биографията ти: изключиха те от казионната продиректорска "Подкрепа", която ти така вярно определи като "патерица на авторитарната директорка" (за което имаш моите поздравления!) сякаш те изключиха от "Партията" или от "Комсомола", както правеха едно време - и с това вместо да ти извадят очи, ти изписаха вежди! Явно в нашето училище управляващите и техните подлизурки са невероятни глупаци и идиоти. Прощавай, но ми се наложи да гласувам на събранието за изключването ти за да бъде циркът пълен. Е, и страх ме беше, но тази мисъл, че помагам циркът да бъде пълен ми помогна да победя воплите на съвестта си. Не съм мерзавец, ти сигурно ще се сетиш кой съм. Бъди здрав! Изобщо не се впечатлявай от напъните на глупаците и мерзавците!

Анонимен каза...

... казах ли ви, че понятието "свобода е кухо...

Vila Ivanova

Анонимен каза...

Da verno e . Sektantka e . Ama ne e strashna tolkova be hora , samo za neia e strashno . Hahahaa !

Анонимен каза...

Пише Ви майка .Кажете повече за К.С. и сектата й, и аз сам чувала , че въвежда и ученици, тя има приятелка в САЩ , работи в сектантска църква. К.С. и учители въвежда, ужас! Стойте настрана от нея и приятелките й.

Анонимен каза...

Всички с коментарите писани по-горе, които са писали лъжи ще бъдат предадени в съда.Нека ТАМ ОТГОВАРЯТ.