Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 7 юни 2014 г.

Моето ново съдебно дяло се очертава да бъде вече съвсем подобно на Сократовото!


Във връзка със завеждането на новото съдебно дяло (така произнесена, тази дума по моето усещане има един някак си величав ироничен смисъл, поради което я пиша именно така; навремето за първи път чух така произнесена тази дума от устата на един старец, който разказваше във влака за своето проточило се епично дяло, съдил се толкова дълго със съседа си, съдиите така много ги мотаели, че накрая и двамата комай забравили за какво изобщо се били съдили!), та във връзка със завеждането новото съдебно дяло, около което работим с моите адвокати напоследък, се откри следния прелюбопитен проблем. (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които определят и нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

10 коментара:

Анонимен каза...

"съдът търси разумното и справедливо решение, а адвокатите помагат да се стигне до него."
Не, това съвсем не е така, уважаеми г-н Грънчаров. Смея да го твърда, защото вече повече от 30 години контактувам с юристи на всякакви длъжности и то признати за вещи такива.
Съдът решава спорове, като прилага нормите на закона. В болшинството случаи, естествено при вещи и съвестни съдии, може да се мисли и за справедливост. Но, законът не може да бъде абсолютно справедлив. Добрите закони се доближават повече до това понятие, но има и некачествени закони. Има случаи, при които съдията взима решение със свито сърце, защото разбира, че то е несправедливо, но е длъжен да приложи закона. И за това не си пишете сам исковата молба. Това е работа за специалисти. Вече ви отказаха да ви дадат документи от Инспекцията по труда, нали. Не разбрахте ли защо? Защото не знаете как да ги поискате. И тука има хватки. И се замислете защо адвокатката не се заема с делото ви. Може би не е тази причината, която вие си мислите. Между другото, такива като нея са единици, и ако ми потрябва юрист, ще се обърна най-напред към нея.
Нещата са много сериозни и за това не се правете на Сократ. Просто не му е мястото и повода.
Желая ви здраве -все пак то е най-важното! Парпулов

Анонимен каза...

Той затова ли мрази толкова красавици като анастасова, камелия, марина петрова бойка борисова и лиляна попова? :)))

Анонимен каза...

абе заради такива човек наистина е по добре да стане направо гей :)))

Анонимен каза...

Екскурзиантките Стоянова и Анастасова, обиколиха цяла Европа откак са директорки :))) Аз пък разбрах наскоро, че Стоянова била издържала директорския конкурс с по-голяма оценка от Анастасова и само заради големите връзки на Анастасова я били сложили директорка, а пък Стоянова получила заместник директорския конкурс защото обещала да не оспорва назначението на Анастасова и сега фактически управлява училището Камелия Стоянова тъй че ти Грънчаров направи голяма грешка като първо се сблъска с Камелия, та точно тя е силния човек в ръководството докато Анастасова е само нейна марионетка. Всъщност решението да бъдеш уволнен е взето от Камелия и Анастасова го е изпълнила защото натискът е бил голям. Камелия никога няма да ти прости че е нарече проста - щото явно това е истина :))))

Анонимен каза...

Не мога да си пиша фамилията по простата причина че ако го направя ще изхвръкна от училището веднага - и без това имам чувството че отдавна съм на прицела на тези кучки

Анонимен каза...

Пиши, Зрънчо, пиши! Чета през 2 абзаца и се радвам! Чета колко много пишеш, как все повече затъваш и се чувствам добре. Чувствам се добре, защото след викането, след промиването на мозъка на мой съученик теб те няма и виждам как възможността да се върнеш е все по-далечна. Публикувай всичко от живота си, жълтини не чета, но теб те следя като топъл хляб! Спокойно влизаме и отчитаме дейност в сайта ти, да се трупат паричките ;)

Анонимен каза...

Госпожо Анастасова защо не пишете от свое име а се излагате да се представяте като ученик? От какво толкова се срамувате, нима на моменти съвестта ви почва да с обажда?

Анонимен каза...

"промиване на мозъци" е любим израз на директорката Анастасова :)))

Анонимен каза...



този ЗРЪНЧО ще има 6 на ДЗИ по български ;.,! това го знае добре

Анонимен каза...

анонимните мерзавци по горе сипят клевети