Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 19 юли 2014 г.

Дали да не извърша една авантюра, а именно да дам предложено ми интервю във високотиражен жълт вестник - и да хвърля една мощна "медийна бомба"?



Вчера ми се обади журналистка или по-скоро репортерка от един жълт вестник (нека засега да не упоменавам кой специално или по-точно) и ми предложи да дам... интервю, но не за друго, а по темата за моите главоболия с директорката на ПГЕЕ-Пловдив, за конфликта ми се нея, за уволнението ми, за съдебната сага, която сега започва нов тур със завеждането на нови две дела срещу нея, именно за оклеветяване и последното пък е за отмяна на заповедта за моето уволнение като преподавател по философия и гражданско образование в това същото училище. Разговарях с тази дама от вестника по телефона, тя настоя да вземе интервюто по телефона, щото била гореща привърженичка на "живия диалог", обеща също после, като свали разговора ни в текст, да ми прати текста, та да имам възможност да внеса някакви корекции и пр.; само настоя заглавието да е от тях без аз да имам възможност да влияя или да се съпротивлявам, щото, видите ли, заглавията били продавали вестника! Представям си с оглед на това какво главозамайващо заглавие ще изтипосат, няма що! (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

10 коментара:

Анонимен каза...

Тва за правото при вас пропуснах да кажа - една мноо съшносна черта, вижда се от сичките ти правни докюменти - от омбудсмана да низшия инспектyр...

Те просто не разбират, теа феодални богатири-калинки, че им се плаща за да решават на хората проблемите, а не да се фръцкат и показват собственото си великолепие от ерата на Сюлейман... Всички решаващи органи са болезнено суетни и самовъобразени...

А адвокатите са същите, но в друг нюанс - те се фръцкат баш кат горните клоуни, но с цел да умòтат пациента, sorry клиента, и завлекат квото моат от него...

Редко има честен айдукат, но има - с психика като Dirty Harry, ха-ха, дано намериш такъв...

Е как на тоa фон да не изпъкне Азис с качествата си, а?... Ами изпъква та знае ли се, гърми над феодалната държава кат гуру Мах(г)арèши, xa-xa…

A.

Анонимен каза...

Славка Мончева:

Направи го.............

Анонимен каза...

Направи и ти запис ако ще даваш интервю за такъв вестник.

Ivan Barbov

Анонимен каза...

Това е чудесна идея! Непременно ще запиша разговора ни. Благодаря за съвета!

Анонимен каза...

Каквото и да запишеш, те ще си пишат каквото си искат.Напр: Три години учител близал задника на директорка, накрая не издържал, уволнила го.. Пишман ще останеш.

Ангел Грънчаров каза...

Аз вече имам пълен запис на интервюто си. Ще видим как ще предадат думите ми. Експеримент. На жълти вестници не бях давал интервю. Положително ще стана пишман. Но за науката се пожертвах :-)

Анонимен каза...

Никакво доверие на жълти, червени и всякакви вестници нямам. Пишат свободни съчинения за пари и не ги интересува истината и справедливостта. Според мен сбъркахте. Какво като имате запис? Още едно съдебно дело ще ви съсипе. А те имат право в края на интервюто да изказват собствено мнение и така могат да издевателстват и преиначават нещата през техния поглед, за което не можете да им търсите сметка. Не се жертвайте така, самонаранявате се излишно. Не е този начина да се оправи света, а може би не трябва да бъде оправен. Да, искате много да помогнете, но по-добър философ от Исус няма и трябва да сме в съзвучие с Него, за да успяваме. Да го слушаме и да се подчиняваме. Примерно, ако е необходимо, готов ли сте да се откажете от любимата ви философия заради Него? Това вече може да се нарече необходима жертва, защото "Без мене не можете да сторите нищо", а да се жертваме заради наука,образование и прочие не е необходимо. Бог ви е определил мисия,тялото ви е храм на Бога и Той иска да го пазите за Неговите цели, а не за налагане наша цел и правда.
Мария Василева

Ангел Грънчаров каза...

Може би сте права. Но да видим какво ще стане. Човек прави разни неща за добро, пък става зло - и обратното. Не можем всичко да предвидим или да имаме пълен контрол върху живота. От философията и от образованието няма да се откажа докато имам сили, щото Бог ми е дал дарба за това и ми е възложил задачата да работя на това поприще. Тия неща ние не ги избираме, те са предопределеност, съдба. Те от нас не зависят. Човек просто трябва да бъде верен на призванието си. И да си носи бремето. Е, разбира се, за всяко нещо си плащаме съответната цена. Ако такива като мен дезертират от задачата или от мисията си, какво ще стане тогава с образованието на нашите деца и внуци?

Анонимен каза...

"...Дали няма да направя една глупост като дам това интервю и след това думите ми бъдат изопачени така, че сам да не мога да ги позная? Или да бъда изкаран като някакъв кръгъл идиот?! Та ето, моля за съвет читатели на блога си, питам ви: какво да правя, да дам ли туй интервю за жълтия вестник - или да се откажа?..."
И да го дадеш и да не го дадеш, няма да си промениш статуса на идиот. Дървения философ, който сам нарича себе си "философ" си остава такъв независимо какво прави.
Един философ не е такъв, само защото е завършил философия, щото и Доган е завършил философия, а всички знаят какъв е, с тази разлика, че е по-умен от теб.

Анонимен каза...

АIG, дай го бе, дееба и интервюто, всяка публичност е в твоя полза, понеже си прав, нали?... Гледам какви магарета са писали тука, абе робски твари които ти говорят даже на ВИЕ... Ненормален и нискоинтелигентен народ, това е тъжния извод от сънародниците ти...