Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 2 август 2014 г.

Как възприемате корицата на новата книжка на списание ИДЕИ, как тя ви изглежда?



Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

7 коментара:

Анонимен каза...

Maya Prodanova:

Изчистена. Със силен контраст. Идеална.

Zdravko Popov:

Добра е!

Radka Hristova:

Винаги е различна, а в това е и нейната оригиналност...

Ahmed Kuytov:

Корицата изразява, сериозност и отговорност. Добра е!

Veronika Aleksandrova:

Интелектуално и изчистено.

Ангел Грънчаров каза...

Благодаря на всички за споделената преценка! Ще остане този вариант за корица! :-)

Анонимен каза...

Ненко Манолов:

Силно интелектуална.

Ангел Грънчаров каза...

Това добре ли е според Вас, или е недостатък? Щото зависи от гледната точка... :-)

Анонимен каза...

Veronika Aleksandrova:

По-скоро е предназначена за тесен кръг хора. Това дали е предимство или недостатък, зависи от вашите намерения за това, към кои искате да направите своето послание.
Това е личен избор.

Ако искате моето лично мнение, що се отнася до комерсиалната страна, аз бих направила по-авангарден, шикозен външен стил на списанието, за да може да достигне до по-широк кръг от хора.
Съдържанието може да е същото, но и то търпи разчупване, но не много, защото си е интелектуално а не комерсиално.

В този вид е твърде консервативно, което лично на мен ми допада, но колко са такива като мен...

Ако трябва да се даде компетентно мнение, е необходимо да се познава пазара на този вид литература.

Ангел Грънчаров каза...

Разбрах Ви. Да Ви призная, аз лично съм раздвоен по този въпрос, първоначалната ми идея беше да направим едно по-неконвенционално,по различно философско списание, неелитарно, популярно, да се чете от повече хора, особено от по-младите. Но постепенно взе връх другата тенденция и ето, то стана и консервативно, и академично, вярно, някои хора не го възприемат като такова, даже един докторант по философия ме обвини, че списанието било... "чалга-философия", а пък аз лично бях удостоен с честта да бъда наречен "философският Азис" и пр :-) Разни хора, разни идеали, така е в живота. Аз обаче още си мечтая списанието да е близко до повече хора, а не да е за тесен кръг специалисти, елитаристи, интелектуалци, т.е. продължавам да съм верен на първоначалната си идея за ИДЕИ. Напоследък се замислям дали да не направя и да почна да издавам едно (в друг формат) съвсем популярно приложение на ИДЕИ, което да е точно според първоначалния ми замисъл, да се чете от широк кръг от хора, а пък ИДЕИ каквото се получи сега, да си остане в тоя по-консервативен, академичен вид. Щото тия две неща трудно се съвместяват на едно място, получава се разностилие, еклектика, затова май трябва за широкия кръг от хора да възникне едно съвсем популярно философско списание. На него дори можем да измислим друго име. Тия неща си мисля все по-често напоследък. Тъй че Вашето възприятие добре се свързва с тях...

Анонимен каза...

Според мен списание ИДЕИ вече си е създало статут на философско списание за по широк кръг читатели, за читатели с не философско образование, които имат някаква вътрешна нагласа към философските идеи, и начин на възприемане на живота и света около нас. Ако е нужно списание за професионалисти, редно е да създадете ново, а ИДЕИ да си остане такова, какъвто е първоначалния ти замисъл.
Томи Томев.