Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 25 декември 2014 г.

Малко софистика относно празничната трапеза



За наказание на моето домочадие преди малко провъзгласих: щом не постихте по времето на постите, сега днес, за отмъщение, няма да ядете блажно, днес у нас няма да има пържоли, кюфтета, мезета, пуйка и пр., - защото не сте заслужили да ядете блажно! Ако бяхте постили, сега можеше и да ядете блажно, тогава щеше да има смисъл да се облажите, но щом не спазихте обичая да постите преди Рождество, ето, сега днес, когато всички ядат блажно, вие пък ще постите! :-) Освен това яденето на месо е вредно и води до кръвожадност и агресия! :-)

Казвам тия справедливи думи на моите домашни хора, а те ме гледат така тъжно, че ето, може и да ги съжаля и да отстъпя от строгата си заповед. Която, впрочем, ми е и доста изгодна, щото аз, главата на семейството, като капак на всичко съм безработен, доста съм зле с парите, уволниха ме и едва я караме. И то при положение, че аз изглежда съм уникален човек: аз най-вероятно съм единственият в световната история човек, който с парите от обезщетението си за безработица издава не едно, а цели две списания, едното е сп. ИДЕИ, а другото е новото списание за съвременно образование, носещо името HUMANUS!

И затова днес у нас за ядене на никакви пържоли не може да става дума. Затова именно днес ще постим. И ще се храним с... духовна храна. :-)

Чакай да спра да пиша повече, че ако горката ми съпруга види какво съм написал нищо чудно да грабне точилката и да ми отмъсти с нея по най-убедителния начин! То не само Сократ е страдал от зла жена, но и аз имам подобни проблеми, ала карай...

Хубав ден на всички!

Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!  (Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

13 коментара:

Анонимен каза...

Събрате Аристотелев, нека Божествената Светлина да те води напред! А за незнаещите: Ангел Грънчаров беше последният истински будител на днешното пародийно образувание! Образувание (от образувам, не е грешка!) кой знае, що наричаща себе си училище. Гладен, но свободен, съдбата на днешния български интелектуалец!

Атанас Ганчев, Русе

Ангел Грънчаров каза...

Жив и здрав бъди, Наско! Благодаря ти за добрите думи и за пожеланието, което за мен е толкова ценно - защото зная колко чист и благороден човек е изказалият го!

Анонимен каза...

И вчере месце ядих, и днес - пак. Нещо лошо? Няма. Значи няма и проблем.

Анонимен каза...

Твърде грозно е, че наричате жена си зла, Грънчаров. Надявам се осъзнавате колко се компрометирате по този начин.

Ангел Грънчаров каза...

Прочетете по-горе какво пиша, а не фантазирайте: пиша, че жената на Сократ била "зла" (иронично казано), а аз с моята имам "подобни" на сократовите проблеми, това изобщо не значи, че съм бил казал някъде, че жена ми била, видите ли, "зла" - това пък откъде-накъде Ви хрумна?! Апропо, моята жена, за Ваше успокоение, е много добра, тя е даже най-добрата възможна жена. Сега успокоихте ли се поне малко? :-)

Анонимен каза...

Хайде, хайде, сега пък оправдания. Все повече затъвате.

Анонимен каза...

НЕ Е ВРЕМЕ ЗА ИЗКУФЯВАНЕ, ПРИЯТЕЛИ, ЗАЩОТО ТРЯБВА ДА СМЕ ГОТОВИ ЗА БИТКАТА С ИСТИНСКИТЕ КУКУНДРЕЛЦИ И ТЕХНИТЕ КУКЛОВОДИ! Ангеле, горе главата, съдбата тъй отреди:, да твориш, а творчеството е фибри от свобода/Фр. Дюренмат/, а не близалки и коленичане..Тежка е съдбата ни, събрате, но Духът да не ни напуска! Докъде стигна с твоята битка, ако имаш нужда от помощ, обади се!

Атанас Ганчев

Анонимен каза...

Водя много битки. С коя по- точно?

Angel Malinov

Анонимен каза...

За Ангел става дума по - горе, за безпринципното му уволнение от една герберастка подлога! А и аз, като вас, водя много битки, щото шило в торба не стои!

Атанас Ганчев

Анонимен каза...

Друже Ангеле, как да лайкна, че ми харесва чувството ти за хумор, като аз съм един от тези, заради които си на това дередже - "потосмукачите на бедния народ" /по Стамболийски/. Упованието ми е, че Бог ще ми прости, като спечелим "дялото". Амин! /аз съм и дядо хаджия, та хваща/. Честито Рождество Христово! Радвам се, че през изтеклата година се запознах с теб лично. Желая ти здраве на теб и домочадието, много щастие и успех на теб лично и на всички твои близки!

Feodor Ilivanov

Ангел Грънчаров каза...

Здрасти, г-н Иливанов, радвам се, че разбираш иронията ми, интелигентните хора разбират; изобщо не си ти от тия, които са причина за това мое дередже, виждаш, понасям го с бодър и весел дух, а това нещо, знаем, е най-важното. Майната им на пържолите, те са вредни и правят хората агресивни, сиреч, зли!   Аз това нещо думам на моите хора, шегувам се, а те ми заявиха, че ако и днес им се наложи да ядат постни сърми и бобец от вечерята на Бъдни вечер, щели били да ме дадат под съд за гавра с тяхното лично достойнство!   Аз също се радвам, че се запознахме и че водим заедно една много важна и благородна битка! Позволи ми да пожелая и на теб лично, и на най-близките ти хора най-вече здраве, все така борбен дух - и приятно прекарване на гости в тъй гнилия Люксембург!

Анонимен каза...

Благодаря! Ще предам поздравите ти на Великия Херцог! А ако домашните ти рекат да те съдят, ще ви стана медиатор. :-)

Feodor Ilivanov

Ангел Грънчаров каза...

:-) Всичко добро!