Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 30 януари 2015 г.

Запис на предаването "На Агората..." от 29 януари, темата е: Умеем ли да разговаряме с младите?



Приятно гледане, приятни размисли!

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

5 коментара:

Анонимен каза...

Грънчо да ти кажа нещо което упорито се говори тия дни тук при нас в тета. Анастасова била се похвалила тук там че била намерила дебели връзки с които щяла да те махне от онази телевизия. Казала че дните ти там били преброени. Не знам дали знаеш но във връзка с твое предаване в което си бил говорил за отношенията ти с директорката тук тайно се събира подписка до телевизията искат право на отговор така че ще си имаш главоболия и по тази линия. Аз ти казвах да не се занимаваш с нея но ти не ме послуша сега ще си патиш. С нея на глава не можеш да излезеш, не стига че е голям инат, но като капак на всичко е и жена. :))))

Ангел Грънчаров каза...

Не зная нищо. До мен до този момент не е стигало нищо по тия въпроси. В телевизията не са разговаряли с мен по тия теми. Ще видим. То всичко ще се разбере. Животът е интересен.... :-)

Анонимен каза...

А твоя син, като го възпита перфектно, какво работи сега ? Май май е безработен и бездарен, а ?

КАЖИ КАКВО РАБОТИ БЕ, КЕЛЕШ!

Нищожество си ти и синът ти е доказателство за това!

Анонимен каза...

Виж си синът първо, после говори върху този въпрос, нищожество.

Синът ти е бездарен, като теб!

Ангел Грънчаров каза...

Не, злобна и завистлива другарко, в голямо заблуждение си! :-) Синът ми е много талантлив... и работи една тайна и много отговорна работа, за която няма да ти казвам, щото може да се пръснеш от злоба и завист ако разбереш! :-)