Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 14 януари 2015 г.

Героите на моето поколение са битови алкохолици, а всички останали са дребни душици с нулево желание за развитие


Поради прекарана предишна безсънна нощ тази вечер си лягам съвсем рано, "с кокошките". Спал съм дълбоко няколко часа. Когато се събуждам констатирам че е твърде рано за ставане (3 часа през нощта!), правя някакви опити отново да заспя, но явно това няма как да стане. Особено след като в съзнанието ми оживяват разни образи, свързани с преживяното в предишния ден (предишните дни). Решавам да стана, мързелуването в леглото, пък и среднощните размисли в тъмното на спалнята не са ми по вкуса: обичам да мисля пред компютъра, та евентуално да имам възможността да фиксирам откритото в писмени знаци. Нощем, когато целият свят спи, а само ти единствен будуваш, идват най-редките и най-прекрасните мисли на човека.

С влизането в компютъра (в интернет) забелязвам, че някой ми е писал на скайпа. Да, това е моят нов познайник, с когото предишната нощ разговарях за първи път - и който силно ме впечатли; ето какво ми е писал този човек:

Единственият начин да спрем да петним името на Велика Майка България е като преименуваме нещото, в което се е превърнала. Героите на моето поколение са битови алкохолици, а всички останали са дребни душици с нулево желание за развитие. Нямам си никаква представа какво да правя?

Написал е това нещо Влади, 28 годишен, живее и работи в Лондон, а иначе, доколкото разбрах, е от Ловешкия край. В Лондон работи като общ работник в строителството. Снощи в разговора си с него установих, че е невероятно интересен събеседник. Трябва нещичко да му отговоря, това, което поставя като проблем, за мен е шанс да се откъсна донякъде от моите си проблеми. (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

Няма коментари: