Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 11 март 2015 г.

Брой 5 на в-к ГРАЖДАНИНЪ вече е достъпен и за четене онлайн, приятно четене!



Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд. Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

1 коментар:

Bacho Кольо каза...

Преди десетини дни в Москва бе застрелян в гръб Б.Е.Немцов, руски политик, общественик, виден опозиционер. Той бе известен със своите демократични, либерални, реформаторски идеи и действия.
По времето на Б. Елцин бе последователно новгородски губернатор, министър на енергетиката на Русия, първи вицепремиер и вицепремиер в правителството на друг виден реформатор - С. Кириенко.
В България се надигна вълна от възмущение. Нейни говорители /както обикновено/ станаха И. Иджев, О. Минчев, И. Василев... Н. Михайлова обиколи всички възможни телевизии, за да ни убеди, какво жестоко пресъпление е допуснало руското държавно ръководство /което може би! не е дало нареждане за убийството, но при всички положения е съпричастно!/. Горепосочените до един са хора, които , по думите им, са приятели и симпатизанти на Русия, но ненавиждат "режима на Путин".
Предполага се, обаче че всеки от тях ще посочи свои публикации, одобряващи действията на Немцов, когато беше основен фактор в руската политика. Това е време, което често ни се дава за пример за демократичти и прогресивни преобразования, за разлика от "путиновата епоха".
Да, ама не. Да сте чели И. Инджев /написал няколко хиляди статии по темата "Русия"/ или О. Минчев /виден познавач на Научния комунизам и на страната на "победилия социализъм"/ да хвали Немцов и Русия през периода 1994-1999, период , в част от който Немцов де факто ръководеше руското правителство? Да сте разбрали как външният ни министър Н. Михайлова се среща и разговаря с този виден политик- реформатор и демократ. Да сте чели спомените на И. Василев /бивш посланик на България в Русия/ за топлите му срещи с "либерала-западник".
Не сте. Няма и да прочетете.
Защо така? Защто тяхното отношение към Русия няма нищо общо с това кой е там на власт - Петър Първи, Николай Втори, Александър Трети, Л. Брежнев, Борис Елцин или Борис Немцов. Нищо общо! Всички опечелени оплаквачи на Немцов , до един са хронични, генетични и геронтологични русофоби. Всецяло и до дъно мразят всичко руско. Подло застреляният Немцов им беше през оная работа, докато беше жив. Като мъртъв , обаче им е мнго удобен - да развяват като знаме парцалите на своята комплексарска русофобия.

П.С. Единстено една мис България - достатъчно грозна и нахална особа, държанка на руснак-милионер, разказа топли спомени от топлите ваканции, които са прекарвали заедно с Немцов и поредната му топла метреса на различни топли кътчета по света...
П.П.С. Някой сеща ли се за името на миската, че го забравих... А тя заслужава да е споменем. Единствено тя!